What's hot? ΤΗΛΕΜΑΧΙΑ· ΧΙΟΝΙΑ· ΑΛΕΞΟΥΪ· ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ·

INFO

08.01.2014 | 20:21
Τελευταία ενημέρωση: 09.01.2014 | 07:49

Ο Τούρκος Εισαγγελέας που καταγγέλλει ότι απειλήθηκε από τον Ερντογάν - Διαψεύδει το πρωθυπουργικό περιβάλλον

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

- Τον Τούρκο Πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε με ανακοίνωσή του ο εισαγγελέας Ζεκερία Οζ
- Ο Εισαγγελέας αναφέρει δύο άτομα τα οποία τον απείλησαν και τον κάλεσαν να γράψει επιστολή με την οποία να ζητά συγγνώμη από τον Πρωθυπουργό
- 'Αμεση ανταπάντηση του Πρωθυπουργικού γραφείου στον "Εισαγγελέα του Φετουλάχ Γκιουλέν"
- Υπογραφές Ερντογάν με Ιαπωνία για παραχώρηση πυρηνικής τεχνολογίας
- Οι Τούρκοι ζήτησαν και πέτυχαν την άδεια εξόρυξης πλουτωνίου και ουρανίου για πυρηνικά όπλα

Ο εισαγγελέας ο οποίος είχε ξεκινήσει την επιχείρηση της 17ης Δεκεμβρίου και πολλές φορές αποκαλείται ως ο "εισαγγελέας του Φετουλάχ Γκιουλέν" αναφέρει στη ανακοίνωσή του ότι δέχτηκε δύο σημαντικά πρόσωπα του δικαστικού σώματος, απεσταλμένους του Τούρκου Πρωθυπουργού σε ξενοδοχείο στην Προύσα. Του είπαν ότι ο Πρωθυπουργός είναι πολύ θυμωμένος μαζί του και ότι εναντίον του εξεστόμισε βαριές κουβέντες. Του είπαν ότι πρέπει να γράψει επιστολή συγγνώμης, να σταματήσει τις ανακρίσεις εναντίον της κυβέρνησης αμέσως διαφορετικά θα πληγεί ο ίδιος προσωπικά και τα αποτελέσματα θα είναι πολύ άσχημα.

Όπως αναφέρει ο ίδιος ο εισαγγελέας Ζεκερία Οζ στην ανακοίνωσή του, απάντησε στους απεσταλμένους του Τούρκου Πρωθυπουργού ότι η ανάκριση γίνεται και από άλλους ευσυνείδητους εισαγγελείς, τα στοιχεία είναι ισχυρά εναντίον των υπόπτων, το χειρότερο που μπορεί να του συμβεί είναι ο θάνατος και θα ήταν τιμή μου να πεθάνει εκτελώντας το καθήκον του. Έπειτα από αυτή τη απάντηση του είπαν ότι θα πληγεί πολύ.

Ο Ζεκερία Οζ αναφέρει επίσης στην ανακοίνωσή του ότι στη συνέχεια ο Τούρκος Πρωθυπουργός εξαπέλυσε μη πραγματικούς ισχυρισμούς εναντίον του κατά τη συνάντησή του με τους εκπροσώπους του Τύπου. Ακολούθησε από κάποια μέσα ενημέρωσης εκστρατεία φθοράς του και ακόμη συνεχίζονται αυτές οι επιθέσεις, ανέφερε.

Η απάντηση και οι διαψεύσεις Ερντογάν

Άμεση διάψευση έγινε από το γραφείο του Τούρκου Πρωθυπουργού στην ανακοίνωση του εισαγγελέα Ζεκερία Οζ, ο οποίος ανάφερε ότι ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν έστειλε δύο σημαντικά νομικά πρόσωπα τα οποία τον απείλησαν και του ζήτησαν να ετοιμάσει απολογητική επιστολή στον Ταγίπ Ερντογάν.

"Σε καμία περίπτωση δεν έστειλε κανέναν ο Πρωθυπουργός μας είτε από το δικαστικό σύστημα είτε από αλλού για το θέμα. Αυτός ο ισχυρισμός είναι εξολοκλήρου συκοφαντία όπως αναφέρει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός μας", σύμφωνα με πηγή του γραφείου του Τούρκου Πρωθυπουργού την οποία επικαλούνται τα τουρκικά ΜΜΕ.

Ερντογανικό "Σκάνδαλο" και στην Ιαπωνία

Στην περιοδεία που πραγματοποιεί ο Τούρκος Πρωθυπουργός στην Άπω Ανατολή επισκέφτηκε και την Ιαπωνία για υπογραφή συμφωνίας κατασκευής πυρηνικού αντιδραστήρα στην Σαμψούντα, σχέδιο που χρονολογείται από τα τέλη της δεκαετίας του 1990.

Η τουρκική πλευρά επέβαλε στο κείμενο συμφωνίας με την Ιαπωνική κυβέρνηση για παραχώρηση τεχνολογίας κατασκευής πυρηνικού αντιδραστήρα, μέσω ξεχωριστού άρθρου της συμφωνίας, που επιτρέπει την εξόρυξη πλουτωνίου και ουρανίου από την Τουρκία, εν μέσω αντιδράσεων της Ιαπωνικής Αντιπολίτευσης, η οποία δήλωσε ότι θα αντιδράσει όταν πάει για ψήφιση η συμφωνία.

Μια τέτοια συμφωνία θα επιτρέπει στην Άγκυρα την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων στο εγγύς μέλλον. Σε περίπτωση που μια τέτοια προοπτική γίνει αποδεκτή από την Ιαπωνική Βουλή και η Τουρκία προβεί σε εκμετάλλευση των εξορύξεων για κατασκευή πυρηνικών όπλων αναμένεται να αυξηθεί κατακόρυφα η ένταση στην Μέση Ανατολή, την στιγμή που το Ιράν έχει φτάσει σε συμφωνία με την Δύση για το πυρηνικό του πρόγραμμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νέο σκάνδαλο αγγίζει την οικογένεια Ερντογάν

Κίνδυνο αποθάρρυνσης επενδυτών παραδέχεται ο Τούρκος Υπ. Οικονομικών

Τουρκία: Έρευνα εναντίον του εισαγγελέα που άρχισε την επιχείρηση της 17ης Δεκεμβρίου

Τουρκία: Στα άκρα η κόντρα Ερντογάν - Γκιουλέν με αφορμή μια λάθος επιστολή 

Αδειάζουν τον Ερντογάν και οι Βρυξέλλες - Κομισιόν: «Μην προβάλλετε εμπόδια στην δικαιοσύνη»

   Διαδώστε αυτό το άρθρο