What's hot? ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ· ΦΑΙΔΩΝΟΣ· ΕΥΔΟΚΙΑ ΛΟΪΖΟΥ· ΙΟΡΔΑΝΙΑ·

INFO

09.01.2014 | 14:06
Τελευταία ενημέρωση: 09.01.2014 | 14:24

Στη Βουλή ο Υπουργός Συγκοινωνιών για τα κόμιστρα

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας


Την ερχόμενη Τρίτη ή Πέμπτη αναμένεται να παραστεί σε συνεδρίαση της επιτροπής συγκοινωνιών ο αρμόδιος Υπουργός Τάσος Μητσόπουλος για το φλέγον θέμα των κομίστρων των σχολικών λεωφορείων. Στην Επιτροπή θα κληθούν επίσης τα Υπουργεία Παιδείας και Εργασίας.

Η Επιτροπή ασχολήθηκε σήμερα προ ημερησίας διατάξεως με το ζήτημα και όπως δήλωσε ο Πρόεδρός της Αντώνης Αντωνίου θα γίνει συζήτηση με τον Υπουργό καθώς η Βουλή θεωρεί ότι μπορούν να επέλθουν αλλαγές ώστε το κόμιστρο να είναι πιο δίκαιο. Είπε ότι το κόμμα του εισηγείται και την εισαγωγή του μονής διαδρομής μηνιαίου δελτίου ενώ πρέπει να γίνει συζήτηση είπε και για το ζήτημα των μακροχρόνια ανέργων γονέων που αδυνατούν να πληρώσουν το κόμιστρο.

Ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Ζαχαρίας Ζαχαρίου ανέφερε ότι το κόμμα του θεωρεί πως το μέτρο για επιβολή κομίστρων πρέπει να συζητηθεί ακόμη περισσότερο ώστε να γίνει ακόμη πιο στοχευμένο. Εισηγήθηκε την εξαίρεση όσων μαθητών οι γονείς είναι άνεργοι και όσοι ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες, λέγοντας ότι ο λήπτης δημοσίου βοηθήματος δεν μπορεί να καλύψει όλες τις ομάδες που έχουν ανάγκη.

Πρέπει, συνέχισε το μέτρο να είναι στοχευμένο και να ικανοποιεί την ίδια ώρα την ανάγκη για εξεύρεση των 10 εκ. ευρώ από τις περικοπές στις δημόσιες συγκοινωνίες. Ο κ. Ζαχαρίου αναφέρθηκε ακόμη στην ανάγκη για κατάργηση άγονων γραμμών.

Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Αντρέας Φακοντής είπε ότι η Κυβέρνηση είναι ανακόλουθη γιατί ενώ είπε ότι θα γίνει διαβούλευση με την Βουλή και άλλους εμπλεκόμενους, δεν το έπραξε.

Είπε ότι δημιουργείται αναστάτωση στους μαθητές και τους γονείς τους, προσθέτοντας ότι η απόφαση για εξαίρεση των ληπτών δημοσίου βοηθήματος, δεν επιλύει το πρόβλημα.

Εισηγήθηκε ακόμη να γίνει στόχευση με βάση τα εισοδηματικά κριτήρια και απηύθυνε έκκληση να υπάρξει αναστολή του μέτρου μέχρι τη συζήτηση του θέματος στη Βουλή την ερχόμενη βδομάδα.

Ο Βουλευτής της ΕΔΕΚ Νίκος Νικολαϊδης ανέφερε ότι το πρόβλημα θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, αν προηγείτο επαρκής διαβούλευση και συνεννόηση με τους εμπλεκόμενους.
Ανέφερε ότι η Κυβέρνηση προχώρησε σε μια λογιστική αντιμετώπιση του θέματος και υποβάθμισε άλλες διαστάσεις του ζητήματος όπως είναι οι κοινωνικές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Επεισόδια και πετροβολισμοί στην Λευκωσία από διαμαρτυρόμενους μαθητές - Απειλούν για δυναμικές κινητοποιήσεις - Τι δήλωσε ο Τάσος Μητσόπουλος

ΑΚΕΛ: Γ. Λαμάρης ο εκλεκτός στη θέση Κατσουρίδη

ΑΚΕΛ: Ανοίγει τις πύλες της Κεντρικής Επιτροπής και αποφασίζει για αντικαταστάτη Κατσουρίδη

Πυρά ΑΚΕΛ για διορισμό «ημετέρων» στα ΔΣ των Ημικρατικών
   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Τρόμος για μαθητές! Σχολικό λεωφορείο χωρίς φρένα έπεσε πάνω σε σπίτι [pics]
  2. «Πέρασε» από την ελληνική Βουλή το πολυνομοσχέδιο
  3. Χαροπαλεύει καθηγήτρια μετά από μαχαίρωμα εφήβων σε σχολείο της Ρωσίας
  4. Καταζητούμενος από την Interpol για τη δολοφονία Τάσου Ισαάκ χρίζεται «βουλευτής»
  5. Κλειστός ο δρόμος Λαζανιά – Μαχαιρά για λεωφορεία και μεγάλα φορτηγά
  6. Καταδίκη από οργανωμένους γονείς στους αποκλεισμούς μαθητών ΑμεΑ από σχολικές δραστηριότητες