What's hot? ΦΩΤΕΙΝΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ· ΤΡΙΜΕΡΗΣ· FREZYLAC· ΙΟΡΔΑΝΙΑ·

INFO

10.01.2014 | 13:13
Τελευταία ενημέρωση: 10.01.2014 | 13:24

Δυναμικά έξω από Βουλή οι κάτοχοι αξιογράφων

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Μέλη του Συνδέσμου Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων συγκεντρώθηκαν το πρωί της Παρασκευής έξω από το κτήριο της Βουλής για να διαδηλώσουν την αγανάκτηση τους για τις αποφάσεις που λήφθηκαν αναφορικά με το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν και που κρίνουν ότι σχετίζεται άμεσα με τις αποφάσεις της Τρόικας και για να ζητήσουν στήριξη από την αντιπροσωπεία της Οικονομικής και Νομισματικής Επιτροπής της Ευρωβουλής, η οποία εξετάζει το ρόλο της Τρόικας στις χώρες που εφαρμόζουν πρόγραμμα προσαρμογής.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Φοίβος Μαυροβουνιώτης, αντιπροσωπεία του Συνδέσμου θα συναντηθεί με την αντιπροσωπεία του Ευρωκοινοβουλίου στις 18.30, στο Σπίτι της Ευρώπης.

Ο κ. Μαυροβουνιώτης αφού ανέφερε ότι θέλει να πιστεύει ότι τα μέλη του Ευρωκοινοβουλίου είναι φίλοι και συνεργάτες και τα μέλη του Συνδέσμου θα εκφράσουν τη δυσαρέσκεια τους επειδή η Τρόικα δεν μεταχειρίστηκε ακριβοδίκαια του κατόχους αξιογράφων.

Πρόσθεσε ότι «έχουμε παραπλανηθεί και εξαπατηθεί και με βάση τα πορίσματα οι τράπεζες έχουν κάνει σοβαρότατες παρανομίες και ανέφερε ότι οι θέσεις του Συνδέσμου θα μεταφερθούν στο Ευρωκοινοβούλιο».

Οι διαδηλωτές απέκοψαν το δρόμο έξω από τη Βουλή και η αντιπροσωπεία της Ευρωβουλής που εισήλθε περπατώντας στη Βουλή για τη συνάντηση της με τον Πρόεδρο του νομοθετικού σώματος, σταμάτησε για λίγο και άκουσε την ηγεσία των κατόχων αξιογράφων.

Ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας των Ευρωβουλευτών, Αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Othmar Karas διαβεβαίωσε τους συγκεντρωθέντες ότι η αντιπροσωπεία βρίσκεται με στόχο να υπηρετήσει τη διαφάνεια και σε αυτό το πλαίσιο θα υποβάλει όλα τα ερωτήματα που προκύπτουν για την κατάσταση που περιήλθε η κυπριακή οικονομία τόσο σε πολιτικό επίπεδο όσο και στον τραπεζικό τομέα.

Άλλος Ευρωβουλευτής ανέφερε στους συγκεντρωθέντες ότι «είμαστε εδώ για να σας ακούσουμε».

Ο κ. Μαυροβουνιώτης σε δήλωση του ανέφερε επίσης ότι στις 22 Ιανουαρίου (9.00 το πρωί) αντιπροσωπεία του Συνδέσμου θα έχει συνάντηση στο Προεδρικό με τη συμμετοχή του Υπουργού Οικονομικών, του Υπουργού Δικαιοσύνης, του Γενικού Εισαγγελέα, της Προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κατά την οποία θα συζητηθεί η ολοκλήρωση του νομοσχεδίου για το διαιτητικό δικαστήριο.

Πρόσθεσε ότι εκείνο που καίει του κατόχους αξιογράφων, είναι η πολιτεία να απαντήσει από ποιόν θα αποζημιωθούν οι κάτοχοι των αξιογράφων.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου ανέφερε ακόμα ότι το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε να αποζημιωθούν όσοι εξαπατήθηκαν, το Eurogroup χαιρέτισε τη θέση της κυπριακής Κυβέρνησης να αποζημιώσει τον κόσμο και αυτό σημαίνει ότι το κράτος πλέον πρέπει να βρει τον τρόπο.

Περαιτέρω ο κ. Μαυροβουνιώτης ανέφερε πως ευχής έργο θα ήταν οι κάτοχοι των αξιογράφων να μην εμπλακούν σε διαδικασία με το διαιτητικό δικαστήριο και πρόσθεσε ότι με βάση το πόρισμα της Κεντρικής Τράπεζας, οι τράπεζες παρανόμησαν και με βάση το πόρισμα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Εξήγησε ακόμα ότι ο Σύνδεσμος ζητά τροποποίηση του διατάγματος του Υπουργού Οικονομικών για απορρόφηση της Λαϊκής Τράπεζας από την Τράπεζα Κύπρου, ώστε ευθύνες και υποχρεώσεις της Λαϊκής Τράπεζες που θα προκύψουν με αποφάσεις του διαιτητικού κοινοβουλίου να μεταφερθούν στην Τράπεζα Κύπρου κατά τον ίδιο τρόπο που μεταφέρθηκαν οι οφειλές προς τη Λαϊκή Τράπεζα.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν μεγάλο πανό με το οποίο απευθύνονταν στα μέλη του Ευρωκοινοβουλίου και ζητούσαν τη στήριξη τους ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Κατά τη εκδήλωση έξω από τη Βουλή απειλήθηκαν επεισόδια που αποτράπηκαν με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων και της Αστυνομίας. Συγκεκριμένα διαδηλωτής επιχείρησε να εισέλθει στο κτήριο της Βουλής των Αντιπροσώπων με το διπλοκάμπινο όχημα του.

Κληθείς να σχολιάσει τις έντονες αντιδράσεις των μελών του Συνδέσμου ο κ. Μαυροβουνιώτης είπε ότι μεταξύ των κατόχων αξιογράφων υπάρχουν άνθρωποι που πεινούν και που χάνονται και πρόσθεσε ότι ο σύνδεσμος με πολύ μεγάλη προσπάθεια έχει καταφέρει μέχρι σήμερα να συγκρατήσει ακραίες αντιδράσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

'Εξω από τη Βουλή οι κάτοχοι αξιογράφων

Έξαλλοι οι κάτοχοι αξιογράφων με τον πρώην Διοικητή της Κ.Τ, Αθανάσιο Ορφανίδη

Άκυρη η επίδοση κατηγορητηρίων σε Βγενόπουλο - Μπουλούτα για τα αξιόγραφα


   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. «Πέρασε» από την ελληνική Βουλή το πολυνομοσχέδιο
  2. Πάφος: Χειροπέδες τα μεσάνυχτα σε 35χρονο για την αποτυχημένη απόπειρα ληστείας της Τρ. Κύπρου
  3. Αδιανόητο! Η τράπεζα της έδωσε επιπλέον 40 χιλ. ευρώ και τώρα δεν τους τα επιστρέφει!
  4. Δάνεια €65 εκατ. υπέγραψαν Ελληνική και Συνεργατισμός με κρατικές εγγυήσεις
  5. Κατατέθηκε στην ελληνική Βουλή το πολυνομοσχέδιο - Τι προβλέπει για πλειστηριασμούς και απεργίες
  6. «Εκλογές» Κατεχόμενα: Σημαντικά ονόματα εκτός «βουλής»