What's hot? ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ALPHA· ΧΙΟΝΙΑ· ΕΥΔΟΚΙΑ ΛΟΪΖΟΥ· ΙΟΡΔΑΝΙΑ·

INFO

10.01.2014 | 15:28
Τελευταία ενημέρωση: 11.01.2014 | 09:29

Παφίτικο «ντέρμπι» για την αντιπροεδρία στο ΔΗΚΟ!

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Τελικά, έγινε το αναμενόμενο και εξήγγειλαν σήμερα το μεσημέρι τις επίσημες υποψηφιότητές τους οι Σάββας Βέργας και Χρήστος Πατσαλίδης για το αξίωμα του αντιπροέδρου του ΔΗΚΟ.

Σάββας Βέργας: Θέτω τον εαυτό μου στην κρίση των συναγωνιστών μου

Με τη βαθιά πεποίθηση ότι στις ώρες ευθύνης, στις στιγμές των προκλήσεων αλλά και των προοπτικών, το κάθε συνειδητοποιημένο στέλεχος του κόμματος πρέπει να δηλώνει «παρών» , ο Σάββας Βέργας σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρει ότι έλαβε την απόφαση να διεκδικήσει την θέση του Αντιπροέδρου του ΔΗΚΟ, μέσα από τις εκλογικές διαδικασίες της 9ης Φεβρουαρίου 2014 για την ανάδειξη της νέας ηγετικής πυραμίδας.

Ο κ. Βέργας μέσω της ανακοίνωσης του εξέφρασε την εκτίμηση πως μέσα από την μακρόχρονη πορεία του στο Δημοκρατικό κόμμα, μια πορεία – όπως είπε-, που ξεκίνησε από τα μαθητικά του χρόνια και ανελισσόμενη τον οδήγησε ως το Εκτελεστικό Γραφείο, καθώς και η εικοσαετής εμπειρία του στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης , ως αντιδήμαρχος και δήμαρχος Πάφου, αλλά και η δεδομένη του διάθεση για εργασία και προσφορά, του παρέχουν τη δυνατότητα να θέσει με αξιοπρέπεια τον εαυτό του στην κρίση και αξιολόγηση των συναγωνιστών του, και σε αυτή την εσωκομματική εκλογική διαδικασία.

«Με αυτό το πνεύμα και με πλήρη συνείδηση των ευθυνών που αναλαμβάνω», προσθέτει στην ανακοίνωση του ο κ Βέργας, "είμαι έτοιμος να προσφέρω την πείρα, τις γνώσεις και την διάθεση μου για σκληρή δουλειά, ώστε να υλοποιηθούν οι στόχοι του κόμματος μας, στόχοι που εναρμονίζονται πλήρως με τα συμφέροντα του τόπου μας και τον αγώνα που διεξάγουμε για την απελευθέρωση της πατρίδας μας , την ανάκαμψη της οικονομίας μας και την ευημερία της κοινωνίας μας".

Αυτή την ώρα της συνέπειας και της ευθύνης, καταλήγει στην ανακοίνωση του ο κ Βέργας, «θέλω να στείλω σε κάθε συναγωνίστρια και κάθε συναγωνιστή το μήνυμα της ομοψυχίας και της ενότητας, της συσπείρωσης των δυνάμεων και της συλλογικής δουλειάς. Το μήνυμα της ανανέωσης και της αισιοδοξίας, της ελπίδας και της προοπτικής. Για το καλό του ΔΗΚΟ, για το καλό του λαού μας, για το καλό της Κύπρου μας».

Χρήστος Πατσαλίδης: Να ανταποκριθώ στις προσδοκίες για ένα ενωμένο, σύγχρονο και ισχυρό ΔΗΚΟ

Το χρέος του έναντι του ΔΗΚΟ δηλώνει ο Χρήστος Πατσαλίδης ότι εκτελεί ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά του για την αντιπροεδρία του κόμματος εκφράζοντας τη θέλησή του να παραμείνει την πρώτη γραμμή της μάχης για το μέλλον του κόμματος μέσα στο οποίο μεγάλωσε και έμαθε να αγωνίζεται για την ενότητά του και το καλό του τόπου.

«Είναι μια επιλογή που θέλω να πιστεύω ότι ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των μελών του ΔΗΚΟ για ένα ενωμένο, σύγχρονο και ισχυρό Δημοκρατικό Κόμμα».

Στην ανακοίνωση εξαγγελίας της υποψηφιότητάς του ο κ. Πατσαλίδης αναφέρει ότι το ΔΗΚΟ έχει εισέλθει στην κρισιμότερη καμπή της ιστορίας του και οι πληγές, που προκάλεσαν στο πρόσφατο παρελθόν οι προσωπικοί ανταγωνισμοί, πρέπει να κλείσουν.

«Ο διχασμός, που προέκυψε ως αποτέλεσμα των συγκρούσεων ενόψει του εκλογικού συνεδρίου της 1ης Δεκεμβρίου, πρέπει να ξεπερασθεί άμεσα».


Η εκλογή της νέας ηγεσίας, πρόσθεσε, πρέπει να αποτελέσει για όλους την απαρχή μίας νέας εποχής δημιουργικής συνεργασίας και συλλογικής προσπάθειας για πολιτική ενότητα σε ιδεολογική βάση και με στόχο την υπέρβαση της οικονομικής κρίσης και την αποτροπή των κινδύνων που απειλούν το εθνικό μας θέμα.

Οι διαδικασίες για την εκλογή στις 9 Φεβρουαρίου, συνέχισε, πρέπει να αντιμετωπισθούν ως η μεγάλη ευκαιρία του ΔΗΚΟ για να επανασυσπειρώσει τις δυνάμεις του, να επιβεβαιώσει τη συνοχή του, να αυξήσει την αντιπροσωπευτικότητά του αποκτώντας την αιρετή, σύγχρονη, ισορροπημένη και συλλογική ηγεσία που θα του επιτρέψει να ανοιχτεί στην κοινωνία, να απαντήσει στα προβλήματά της και να εκφράσει τις προσδοκίες της για πλήρη ανανέωση του πολιτικού συστήματος η αλλαγή του οποίου συνιστά σήμερα βασική προϋπόθεση υπέρβασης της κρίσης, ανάκαμψης της οικονομίας και εξυγίανσης των δημοκρατικών μας θεσμών. «Η ευκαιρία αυτή δεν πρέπει να χαθεί».

Από την αξιοποίησή της θα κριθεί όχι μόνον η διεύρυνση της επιρροής του ΔΗΚΟ, αλλά και η ικανότητά του να ηγηθεί της αναγκαίας για τον τόπο και τη σωτηρία του κοινής προσπάθειας για την ανάδειξη του Κέντρου σε πρωταγωνίστρια δύναμη πολιτικού εκσυγχρονισμού και εθνικής δικαίωσης, σημείωσε δηλώνοντας παρών σε αυτή την προσπάθεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΔΗΚΟ: Ξεκαθάρισμα «ομάδων» στη Β’ φάση των εσωκομματικών εκλογών

Το ΔΗΚΟ οδεύει προς την δεύτερη φάση των εσωκομματικών εκλογών

Έκρηξη βόμβας σε σύλλογο του ΔΗΚΟ

Ν. Παπαδόπουλος: Τον Φεβρουάριο η β’ φάση εκλογών

Έντονη κινητικότητα στο ΔΗΚΟ - Μήνυμα ενότητας από Νικόλα Παπαδόπουλο

   Διαδώστε αυτό το άρθρο