What's hot? ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΡΙΚ· ΧΙΟΝΙΑ· ΛΟΥΪΣ ΚΑΡΛΟΣ· CYTA HELLAS·

INFO

10.01.2014 | 17:16
Τελευταία ενημέρωση: 10.01.2014 | 18:04

Σωκράτης Χάσικος: Δεν θα κάναμε ποτέ τίποτα που να πλήττει τους πρόσφυγες

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Η Κυβέρνηση ούτε κωλυσιεργεί, ούτε πράττει σκοπίμως και υπόπτως οτιδήποτε, που θα μπορούσε να επιβαρύνει, καθ’ οιονδήποτε τρόπο, τη δύσκολη θέση, στην οποία βρίσκονται οι Ελληνοκύπριοι πρόσφυγες και ιδιοκτήτες περιουσιών στα κατεχόμενα, δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος.

Σε γραπτή δήλωσή του, με αφορμή τις σημερινές ανακοινώσεις της Συμμαχίας Πολιτών και του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών για τις ελληνοκυπριακές περιουσίες στα κατεχόμενα, ο κ. Χάσικός είπε: «Αντίθετα, από την πρώτη στιγμή που αυτή η Κυβέρνηση ανέλαβε την ευθύνη της διακυβέρνησης ενός υπό χρεοκοπία κράτους και έχοντας πλήρη συναίσθηση της δύσκολης θέσης των προσφύγων και ιδιοκτητών περιουσιών στα κατεχόμενα, η οποία έχει επιβαρυνθεί με την οικονομική κρίση, αναδείξαμε πρώτοι, στην ολότητά του, το πρόβλημα των προσφυγών εκ μέρους Ελληνοκυπρίων ιδιοκτητών στη λεγόμενη Επιτροπή Αποζημιώσεων».
«Σε αντίθεση με άλλες Κυβερνήσεις», είπε, «που τα προηγούμενα χρόνια σιωπούσαν, κρύβοντας το πρόβλημα κάτω από το χαλί. Αναδείξαμε, επίσης, όχι μόνο το πρόβλημα που δημιουργείται με τον τρόπο με τον οποίο ξεπουλιούνται οι δικές μας περιουσίες στα κατεχόμενα, αλλά και για τις πωλήσεις τουρκοκυπριακών περιουσιών στις ελεύθερες περιοχές».

Πρόσθεσε πως «αυτό γιατί πιστεύουμε πως η λύση του Κυπριακού δεν μπορεί να προέλθει μέσα από το άθροισμα ιδιωτικών συμφωνιών που αφορούν αγοραπωλησίες περιουσιών Ελληνοκυπρίων στα κατεχόμενα και Τουρκοκυπρίων στις ελεύθερες περιοχές».
Είπε ακόμα ότι η λύση του Κυπριακού δεν είναι μια υπόθεση ιδιωτικής φύσεως, αλλά εθνική υπόθεση και μας αφορά όλους συλλογικά, επαναλαμβάνοντας τη δήλωσή του, την οποία δεν αναιρεί ποσώς, όπως είπε, ότι «ο μόνος τρόπος για να τερματιστεί, άπαξ και δια παντός, το ξεπούλημα των ελληνοκυπριακών περιουσιών στα κατεχόμενα, είναι με τη συνολική διευθέτηση του Κυπριακού».

Ωστόσο, σημείωσε ότι μέχρι και την οριστική λύση του Κυπριακού, θα πρέπει να δοθούν κίνητρα στον προσφυγικό κόσμο, πάντοτε μέσα στα πλαίσια των οικονομικών δυνατοτήτων του κράτους, ώστε να μην προσφεύγει στη λεγόμενη Επιτροπή Αποζημιώσεων.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τις απόψεις και θέσεις των κομμάτων, για το θέμα των ελληνοκυπριακών περιουσιών στα κατεχόμενα, διαβεβαίωσε ότι λαμβάνονται όλες πολύ σοβαρά υπόψη από οπουδήποτε και αν προέρχονται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Βήματα πίσω από την Κυβέρνηση για τα μαθητικά κόμιστρα - Πιο διαλλακτικό το Υπουργείο

Αποστάσεις Χάσικου για μη εξυπηρετούμενα δάνεια ύψους 100εκ των developers

Ενδιαφέρει εκ μητρογονίας! Ισότιμη συμμετοχή σε όλα τα Στεγαστικά Σχέδια για εκτοπισθέντες

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Haber Kibris: Αποκαλύπτει το σχέδιο εμπλοκής του κατοχικού στρατού στην απόπειρα πραξικοπήματος
  2. Συνελήφθη στην Τουρκία και ο πρώην διοικητής του κατοχικού στρατού ως μέλος των Γκιουλενιστών
  3. Βαρύτατη παρασπονδία από «Freedom House»: «Ασφαλής και ελεύθερη χώρα η ΤΔΒΚ»
  4. Κατεχόμενα: Προς τετρακομματική «κυβέρνηση» - Τα σενάρια για «πρωθυπουργό» και «υπουργεία»
  5. Κατόπιν εορτής κινητοποίηση και... τροχοκάθισμα για την ΑμεΑ μαθήτρια - Τι καταγγέλλει η Παγκύπρια Οργάνωση Τυφλών
  6. Παμπορίδης για την Έκθεση-«κόλαφο» από Μιχαηλίδη για το ΓΝΛ: «Καταδεικνύεται η ανεπάρκεια του συστήματος» [vid]