What's hot? ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΡΙΚ· ΧΙΟΝΙΑ· ΛΟΥΪΣ ΚΑΡΛΟΣ· CYTA HELLAS·

INFO

10.01.2014 | 20:45
Τελευταία ενημέρωση: 10.01.2014 | 22:29

Εξετάσεις προς απόκτηση άδειας χειριστή ταχύπλοου σκάφους θα διενεργεί ο ΠΑΣΙΜΙΣ

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Σύντομα ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Μικρών Σκαφών θα εξουσιοδοτηθεί για τη διενέργεια εξετάσεων προς απόκτηση άδειας χειριστή ταχύπλοου σκάφους και δύο από τα Μέλη του Συνδέσμου θα πιστοποιηθούν ως εξεταστές, όπως δήλωσε απόψε ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων, Τάσος Μητσόπουλος στην ετήσια εκδήλωση του ΠΑΣΙΜΙΣ για την έλευση του νέου έτους.

"Τώρα που ευρισκόμαστε στην αφετηρία μιας καινούργιας χρονιάς, να κάνουμε έναν απολογισμό δράσης, να αναλογιστούμε ατομικά και συλλογικά λάθη και παραλείψεις, που ίσως ευθύνονται για τη δεινή κατάσταση στην οποία είμαστε σήμερα και να συνειδητοποιήσουμε ότι τα κακά που μας βρήκαν δεν ήρθαν τυχαία, αλλά είναι απότοκο και δικών μας ευθυνών", δήλωσε ο κ. Μητσόπουλος.

"Να προσπαθήσουμε", πρόσθεσε, "στο σχεδιασμό της πορείας μας για το 2014 να ξαναβρούμε το αληθινό νόημα και τις πραγματικές αξίες της ζωής και να αγωνισθούμε με ενότητα και αγάπη για να μετατρέψουμε τη νέα χρονιά σε μίαν αφετηρία ελπίδας, αισιοδοξίας και δημιουργίας".

Ευχαριστώντας για την πρόσκληση και την τιμή που του έκαναν για να ξεκινήσουν συμβολικά μαζί τη νέα χρονιά, ο Υπουργός ευχήθηκε "σε όλους, από καρδιάς, Χρόνια Πολλά, προσωπική και οικογενειακή Ευτυχία και Πρόοδο, προκειμένου η νέα χρονιά να είναι δημιουργική και σίγουρα καλύτερη από αυτήν που έφυγε".

"Το Υπουργείο μας", είπε ο κ. Μητσόπουλος, "εκτιμά ιδιαιτέρως την ύπαρξη Ομίλων και Συνδέσμων που προάγουν δραστηριότητες και αθλήματα, που έχουν σχέση με τη θάλασσα".

"Και χαίρομαι", συνέχισε, "που είμαι στη θέση να αναφέρω ότι σύντομα ο Σύνδεσμος θα εξουσιοδοτηθεί για τη διενέργεια εξετάσεων για την απόκτηση άδειας χειριστή ταχύπλοου σκάφους και δύο Μέλη του Συνδέσμου θα πιστοποιηθούν ως εξεταστές".

Όπως ανέφερε ο Υπουργός Συγκοινωνιών, "ο Σύνδεσμος έχει να παρουσιάσει μίαν ανοδική πορεία και πολλές και σημαντικές πρωτοβουλίες. Από την ίδρυσή του το 1999, από μιαν ομάδα φίλων της θάλασσας και ιδιοκτητών μικρών σκαφών, που σκοπό είχαν τη συνεργασία στη θάλασσα, την αντιμετώπιση κοινών προβλημάτων αλλά και την εκπαίδευση στον χειρισμό σκαφών με ασφάλεια", είπε, "ο Σύνδεσμος έχει να παρουσιάσει συνεχή αναβάθμιση, αξιόλογες δραστηριότητες και επιτυχίες".

Ο ΠΑΣΙΜΙΣ", δήλωσε ο κ. Μητσόπουλος, "συνεργάσθηκε, από την αρχή και κατά καιρούς, με το Τμήμα Εμπορικής Ναυτιλίας, για θέματα που αφορούν τα ταχύπλοα σκάφη και, με την αναμενόμενη εξουσιοδότησή του, θα έχει, ευελπιστώ, συνεχή συνεργασία με το Τμήμα στο θέμα αυτό".

"Οι ιστιοπλοϊκοί αγώνες ανοικτής θάλασσας που διοργανώνονται στην Κύπρο, η συμμετοχή σε αγώνες στο εξωτερικό όπως επίσης και τα εκπαιδευτικά ταξίδια στον Λίβανο, το Καστελόριζο, το Αιγαίο και το Ιόνιο πέλαγος", είπε ο κ. Μητσόπουλος, "προβάλλουν όχι μόνον τον ίδιο τον Σύνδεσμο, αλλά και την εικόνα της Κύπρου ως δραστήριας χώρας στη ναυσιπλοΐα και στα θέματα που αφορούν τη θάλασσα".

Ο Υπουργός Συγκοινωνιών συνεχάρη "θερμότατα τα μέλη του Συνδέσμου για την προσφορά τους και τον δυναμισμό τους, με την ευχή να συνεχίσουν την πρόοδο και την επιτυχία που έχουν επιδείξει μέχρι τώρα, όπως για παράδειγμα με την αναγνώριση από το American Sailing Association.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ήταν πολύ καλό για να είναι αληθινό - Απαλάσσονται τα σκάφη απο τον φόρο πολυτελείας

Άφαντος ο 47χρονος ψαράς στη Λεμεσό - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό του


Γιατί 500 οικογένειας ψαράδων κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς εισόδημα

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Σύνδεσμος Καταναλωτών: Προσοχή στις διαδικτυακές συναλλαγές με άγνωστες ιστοσελίδες
  2. «Μάχη» εκατομμυρίων για την απόκτηση του skroutz.gr
  3. Τραγωδία Ακάμα: Χειροπέδες στον 50χρονο χειριστή ταχύπλοου για τον θάνατο επιβάτη
  4. Ο Αραβικός Σύνδεσμος καλεί τις ΗΠΑ να αναιρέσουν την απόφαση για Ιερουσαλήμ
  5. Τα μικρά πούρα έχουν ίδια ή περισσότερη νικοτίνη από τα τσιγάρα
  6. Ν. Παπαδόπουλος: Ακολουθείται για ακόμη μια φορά η πολιτική της άδειας καρέκλας