What's hot? ΦΩΤΕΙΝΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ· ΤΡΙΜΕΡΗΣ· FREZYLAC· ΙΟΡΔΑΝΙΑ·

INFO

11.01.2014 | 13:40
Τελευταία ενημέρωση: 12.01.2014 | 09:11

Τα μυστικά καταφύγια των Σοβιετικών κάτω από τη Μόσχα - (ΒΙΝΤΕΟ)

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Υπόγεια καταφύγια που μπορεί να αντέξουν σ ένα πυρηνικό χτύπημα, σήραγγες αυτοκινήτων με κατεύθυνση από το Κρεμλίνο προς το εξοχικό του Στάλιν, υπόγεια αεροδρόμια και τούνελ αρμάτων μάχης στη Μόσχα! Αναρωτιέστε αν όλα αυτά ακούγονται λίγο ανόητα. Θα συμφωνήσω, αλλά μόνο σε κάποιο βαθμό, αφού φαίνεται πως τα καταφύγια και οι συγκοινωνίες για τη σοβιετική κυβέρνηση υπήρξαν πράγματι.


Φανερές αποδείξεις

Μετά τον Β’Παγκόσμιο Πόλεμο στη Μόσχα ξεκίνησε η κατασκευή υπόγειων καταφυγίων, που προορίζονταν για την προστασία των αμάχων από τις επιπτώσεις ενός πυρηνικού βομβαρδισμού. Ωστόσο, για τους αξιωματούχους της κυβέρνησης και τα στελέχη του στρατού απαιτούνταν ειδική προστασία.

Κατά τη διάρκεια του πολέμου, μόνον αυτοί θα λάμβαναν αποφάσεις και θα εφάρμοζαν μέτρα σωτηρίας της χώρας. Σε διάφορα μέρη της πόλης λοιπόν κατασκευάστηκαν ειδικά ενισχυμένα καταφύγια κάτω από αυστηρή μυστικότητα. Επίσης, για να διαφύγουν από την πόλη οι υπεύθυνοι, σε περίπτωση βομβαρδισμού, απαιτούνταν ασφαλές μέσο μεταφοράς. Το κλασικό μετρό κρινόταν ακατάλληλο εξαιτίας του χαμηλού επιπέδου προστασίας, οπότε κατασκευάστηκε «δεύτερο μετρό» το οποίο συνδέει τα σημαντικότερα κυβερνητικά καταφύγια και τα υπόγεια κέντρα διοίκησης, λειτουργώντας σε μεγάλη ακτίνα και οδηγώντας έξω από τα σύνορα της πόλης, στα τεράστια προαστιακά καταφύγια. Το σύστημα αυτό οι Μοσχοβίτες το ονόμασαν «Μετρό-2».

Δεν αποκαλύπτουμε εδώ κρατικά μυστικά, αφού όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν την ύπαρξη αυτών των συστημάτων είναι δημόσια. Πρώτον, υπάρχουν τα καπάκια από τα μεταλλικά φρεάτια καθώς και τα κιόσκια εξαερισμού τα οποία βρίσκονται σε διαφορετικά σημεία της πόλης. Οι γραμμές του μετρό της Μόσχας κατασκευάστηκαν με τη μέθοδο της «βαθιάς οπής», όπου ένας άξονας (είδος μετροπόντικα) διαμέτρου 20 ποδιών σε βάθος 200-230 ποδιών σκάβει για να φτάσει το επίπεδο της έναρξης της κατασκευής. Αργότερα ο άξονας αυτός χρησιμοποιήθηκε και για να μεταφέρει εξορυκτικές μηχανές στο επίπεδο της εξόρυξης και για να αφαιρεί έδαφος.....

Διαβάστε περισσότερα και δείτε το βίντεο στο ΟnAlert.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

“Παντόφλα” από τις Τουρκάλες προς τους συζύγους τους - Φτιάχνουν καταφύγια για να προστατεύονται!

Πάρτυ με είσοδο 1000 ευρώ διοργανώνουν οι Ρώσοι ενόψει της καταστροφής του κόσμου
   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Χαροπαλεύει καθηγήτρια μετά από μαχαίρωμα εφήβων σε σχολείο της Ρωσίας
  2. Νέος γύρος εντάσης στην Κριμαία μετά την ανάπτυξη επιπλέον S-400!
  3. Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν - Πούτιν για Συριακό
  4. Έπεσαν πυροβολισμοί στη Μόσχα – Ένας νεκρός
  5. «Ναυμαχία» στη Βόρεια Θάλασσα – Βρετανική φρεγάτα συνόδευσε ρωσικό πολεμικό πλοίο
  6. Χριστουγεννιάτικος τρόμος! Λεωφορείο «κατέβηκε» διάβαση πεζών σκορπώντας τον θάνατο - 4 νεκροί [vid]