What's hot? ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΡΙΚ· ΧΙΟΝΙΑ· ΛΟΥΪΣ ΚΑΡΛΟΣ· CYTA HELLAS·

INFO

11.01.2014 | 15:27
Τελευταία ενημέρωση: 11.01.2014 | 16:41

Τερμάτισαν την απεργία πείνας οι πρόσφυγες έξω από το ΥΠΕΣ

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Σταμάτησαν από χθες βράδυ την απεργία πείνας και δίψας οι διαμαρτυρόμενοι αναγνωρισμένοι πρόσφυγες, που είχαν κατασκηνώσει απέναντι από την είσοδο του Υπουργείου Εσωτερικών τις τελευταίες εβδομάδες, μετά από συνάντηση που είχαν με τον Υπουργό Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικο.

Όπως ανακοινώθηκε επίσημα, κατόπιν χθεσινής παρέμβασης του Διευθυντή του Γραφείου της Υπάτης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.ΗΕ.Π) Damtew Dessalegne, διευθετήθηκε συνάντηση του Υπουργού Εσωτερικών με τους απεργούς, στην παρουσία τόσο του κ. Dessalegne όσο και της Όλγας Κομίτη, Λειτουργού της Υ.Α.ΗΕ.Π.

Οι απεργοί είχαν την ευκαιρία να εκθέσουν στον κ. Χάσικο τους λόγους που τους ώθησαν να κατέλθουν σε απεργία πείνας και δίψας, οι οποίοι, ουσιαστικά, αφορούν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην επαγγελματική τους κυρίως αποκατάσταση και δεν είναι άσχετες με την οικονομική κρίση που διέρχεται η Κύπρος.

Ο Υπουργός Εσωτερικών τους εξήγησε ότι σε σχέση με τις αιτήσεις πολιτογράφησης, που δύο εξ’ αυτών υπέβαλαν σχετικά πρόσφατα, εφόσον οι ίδιοι θεωρούν ότι συντρέχουν λόγοι για εξέτασή τους κατά προτεραιότητα, θα πρέπει να αποστείλουν επιστολή με το αίτημα και την αιτιολογία του για να εξεταστεί.

Ο κ. Χάσικος εξήγησε περαιτέρω ότι το ίδιο ισχύει και σε σχέση με τα αιτήματα για παραχώρηση του καθεστώτος του επί μακρόν διαμένοντος.

Πρόσθεσε ότι οι αναγνωρισμένοι πρόσφυγες δικαιούνται να αποταθούν, για παραχώρηση του καθεστώτος του επί μακρόν διαμένοντος μετά τη σχετική τροποποίηση της κυπριακής νομοθεσίας το περασμένο καλοκαίρι, που έγινε προς ενσωμάτωση σχετικής κοινοτικής οδηγίας.

Αφού αναφέρεται ότι ο Υπουργός Εσωτερικών συμβούλευσε τους απεργούν να υποβάλουν σχετική αίτηση, η οποία θα εξεταστεί εντός των καθορισμένων χρονικών πλαισίων που επιτάσσει ο νόμος, δηλαδή εντός έξι μηνών, μετά από τη σύσταση αυτή, οι απεργοί ανακοίνωσαν στους εκπροσώπους της Υ.Α.ΗΕ.Π, ότι τερματίζουν την απεργία και θα αναχωρήσουν από το μέρος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η συγκλονιστική επιστολή του Μιχαλάκη Καραολή πριν την αγχόνη - ΦΩΤΟ

Κεντρικές Φυλακές SOS – Κατ’ επανάληψη βιασμός του 22χρονου – Ήξεραν, αλλά σιωπούσαν λοχίας και δεσμοφύλακες(;)

Εν μέσω οικονομικής κρίσης διορίζονται υφυπουργοί και αμείβονται με μισθούς υπουργών!

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Κατεχόμενα: Προς τετρακομματική «κυβέρνηση» - Τα σενάρια για «πρωθυπουργό» και «υπουργεία»
  2. Κατόπιν εορτής κινητοποίηση και... τροχοκάθισμα για την ΑμεΑ μαθήτρια - Τι καταγγέλλει η Παγκύπρια Οργάνωση Τυφλών
  3. Παμπορίδης για την Έκθεση-«κόλαφο» από Μιχαηλίδη για το ΓΝΛ: «Καταδεικνύεται η ανεπάρκεια του συστήματος» [vid]
  4. Λάρνακα: Οι αστυνομικοί του «χάλασαν» το μεθύσι κι αυτός άρχισε να τους απειλεί με μαχαίρι!
  5. Τουλάχιστον 8 πτήσεις από Κύπρο προς Ελλάδα και αντίστροφα επηρεάζονται από τη στάση εργασίας των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας
  6. Η Ελλάδα παραλύει από τον απεργιακό κλοιό ενώ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ψηφίζει σήμερα το πολυνομοσχέδιο