What's hot? ΦΩΤΕΙΝΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ· ΤΡΙΜΕΡΗΣ· FREZYLAC· ΙΟΡΔΑΝΙΑ·

INFO

13.01.2014 | 14:10
Τελευταία ενημέρωση: 13.01.2014 | 16:22

Πρόεδρος Δημοκρατίας: Τιμωρία των ενόχων για οικονομική τραγωδία – Προσδοκίες για τεκμηρίωση υποθέσεων

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

-ΠτΔ: «σε τέτοιες συνθήκες το περί δικαίου αίσθημα της κοινωνίας είναι έντονο και θα έλεγα δικαιολογημένο».
-Το Δικαστήριο θα κρίνει τους ενόχους
-Σύντομα Διοικητικό Δικαστήριο

Η κοινωνία απαιτεί δικαιοσύνη και ζητεί να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι της οικονομικής τραγωδίας, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, προσθέτοντας ότι το έγκλημα που διαπράχθηκε στη χώρα μας δεν μπορεί και δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητο.

Μιλώντας στην τελετή διαβεβαίωσης του νέου μέλους του Ανώτατου Δικαστηρίου Γιασεμή Γιασεμή, ο πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε ότι «ζούμε όλοι σε μια δύσκολη εποχή, λόγω της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα μας».

Πρόσθεσε παράλληλα ότι «σε τέτοιες συνθήκες το περί δικαίου αίσθημα της κοινωνίας είναι έντονο και θα έλεγα δικαιολογημένο».

Συνεχίζοντας είπε ότι «η κοινωνία απαιτεί δικαιοσύνη και ζητεί να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι αυτής της οικονομικής τραγωδίας» και ότι «η Κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει σε κανένα να ξεφύγει από τη λαβίδα του νόμου».

Όπως είπε, «το έγκλημα που διαπράχθηκε στη χώρα μας δεν μπορεί και δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητο» σημείωσε και έσπευσε να εξηγήσει ότι «βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι θα σπεύσουμε να στήσουμε λαϊκά δικαστήρια. Θα πρέπει να ακολουθηθούν όλες οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες. Τους ένοχους θα τους κρίνει το δικαστήριο και κανένας άλλος», είπε.

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε ότι το Υπουργικό Συμβούλιο έχει εγκρίνει αίτημα της Νομικής Υπηρεσίας για τη μίσθωση οίκου εμπειρογνωμόνων που θα βοηθήσουν στο ανακριτικό έργο της ομάδας οικονομικού εγκλήματος της Αστυνομίας.

«Προσδοκούμε ότι με την καθοδήγηση της Νομικής Υπηρεσίας θα τεκμηριωθούν υποθέσεις που θα παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη», είπε.

Στη συνέχεια, ανέφερε ότι, «πέρα από τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, η δικαιοσύνη στη χώρα μας αντιμετωπίζει πρόβλημα ταχείας εκδίκασης των υποθέσεων».

«Ήταν προεκλογική μου υπόσχεση ότι θα λάμβανα μέτρα για ταχύτερη απόδοση δικαιοσύνης. Καθυστερημένη δικαιοσύνη δεν είναι δικαιοσύνη. Δεν μπορεί ο χρόνος να είναι αντικίνητρο στην προσφυγή των πολιτών στη δικαιοσύνη», είπε.

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης σημείωσε ότι «λίγο μετά την ανάληψη των καθηκόντων μου, είχα συνάντηση με την ολομέλεια του Ανώτατου Δικαστηρίου και συζητήσαμε τρόπους επιτάχυνσης των δικαστικών αποφάσεων, και ήδη προχωρούμε με την ψηφιοποίηση της διαδικασίας, ενώ προωθείται το αίτημα για πλήρωση των κενών θέσεων».

«Μια από τις προεκλογικές μου υποσχέσεις που βρίσκεται στο τελικό στάδιο της υλοποίησης της είναι η δημιουργία Διοικητικού Δικαστηρίου. Ο σκοπός της ίδρυσης του Διοικητικού Δικαστηρίου είναι αφενός η εξειδίκευση στην εκδίκαση διοικητικών πράξεων και αφετέρου η αποφόρτιση του έργου του Ανώτατου Δικαστηρίου», είπε.

Ανέφερε, επίσης, ότι «το σχετικό νομοσχέδιο είναι έτοιμο και θα τεθεί προς έγκριση στην επόμενη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, και ακολούθως θα παραπεμφθεί στη Βουλή προς ψήφιση σε νόμο του κράτους».

Απευθυνόμενος προς τον κ. Γιασεμή, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «έχουμε όλοι υποχρέωση να αποκαταστήσουμε το αίσθημα δικαίου της κοινωνίας, να ανορθώσουμε τους θεσμούς και να διασώσουμε το κύρος της πολιτείας», προσθέτοντας ότι «χρειάζεται σκληρή δουλειά, προσπάθεια και αφοσίωση».

«Πιστεύω στις δυνάμεις σας, στην κατάρτιση και στην ακεραιότητά σας και είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρετε. Σας εύχομαι καλή επιτυχία στο έργο που αναλαμβάνετε», είπε.

Από πλευράς του ο κ. Γιασεμή διαβεβαίωσε ότι «από τη θέση του Δικαστή του Ανώτατου Δικαστηρίου, την οποίαν η πολιτεία μου έχει εμπιστευθεί μέσω εσάς, θα συνεχίσω να υπηρετώ με πλήρη επίγνωση του υψηλού καθήκοντος μου για την απονομή της δικαιοσύνης, στα πλαίσια πάντοτε της απαρέγκλιτης προσήλωσης και αποστολής του δικαστή για διαφύλαξη και εφαρμογή του κράτους δικαίου, αρχή η οποία αποτελεί σταθερό γνώρισμα κάθε δημοκρατικής κοινωνίας και ευνομούμενης πολιτείας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Χάρης Γεωργιάδης: Απαιτείται συνεργασία Κυβέρνησης Βουλής για Ταμείο Αλληλεγγύης

Πρόεδρος Δημοκρατίας: Εκείνοι που χρωστούν να πληρώσουν – Η Τράπεζα Κύπρου έχει την πλήρη στήριξη μας


Πρώτοι τριγμοί Κυβέρνησης – ΔΗΚΟ για τον φορέα αποκρατικοποιήσεων…

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Πρώτη Τριμερής Κύπρου - Ελλάδας - Ιορδανίας με υπογραφή σειράς σημαντικών συμφωνιών [pics, vid]
  2. Προσοχή! Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και περιοδικές αποκοπές κυκλοφορίας σε Λάρνακα - Λευκωσία ένεκα της Τριμερούς Κύπρου-Ελλάδος-Ιορδανίας
  3. ΟΠΑΠ Κύπρου: «Πράσινο» φως για ακύρωση έρευνας στα γραφεία
  4. «Πέρασε» από την ελληνική Βουλή το πολυνομοσχέδιο
  5. Αποκάλυψη – σοκ για το «κόκκινο» κουμπί του Τράμπ
  6. Απάντηση Αναστασιάδη για τα «λεφτά της μαμάς»: Από πού ως πού να θίξω την κα Παπαδόπουλου ή ιδιαίτερα τον αείμνηστο Λεβέντη;