What's hot? ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ· ΧΙΟΝΙΑ· AFRIKA· SURVIVOR·

INFO

13.01.2014 | 15:51
Τελευταία ενημέρωση: 13.01.2014 | 16:17

Επιτέλους «δαγκάνες» στις λιμουζίνες από Βουλή

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Πρόταση νόμου, η οποία περιορίζει την αποκλειστική χρήση υπηρεσιακού οχήματος μόνο στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, πρόεδρο της Βουλής, πρόεδρο του Ανώτατου Δικαστηρίου, Γενικό Εισαγγελέα, Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα, Γενικό Ελεγκτή και στους εκάστοτε πρώην πρόεδρους της Δημοκρατίας και πρώην προέδρου της Βουλής, προωθεί η Βουλή.

Η εισήγηση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, είναι η νομοθεσία να τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Ιουλίου του 2014.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Νικόλας Παπαδόπουλος είπε ότι «οφείλουμε να κάνουμε την αυτοκριτική μας και να αναγνωρίσουμε ότι ίσως να έχει προκληθεί καθυστέρηση στη διευθέτηση αυτού του ζητήματος γιατί η Βουλή προσπάθησε κακώς να κάνει τη δουλειά της Κυβέρνησης», προσθέτοντας ότι «πρέπει να περιοριστεί αυτό το δικαίωμα για να μην γίνεται κατάχρηση».

«Αυτό που εισηγείται η πλειοψηφική τάση της Επιτροπής Οικονομικών» εξήγησε «είναι να περιοριστεί το αποκλειστικό δικαίωμα χρήσης του αυτοκινήτου σε κάποιους συγκεκριμένους αξιωματούχους του κράτους και όλοι υπόλοιποι λειτουργοί, αξιωματούχοι ημικρατικών οργανισμών και αξιωματούχοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητα για υπηρεσιακούς σκοπούς όπως αυτοί θα καθοριστούν από κανονισμούς που θα ετοιμάσει η εκτελεστική εξουσία», σημείωσε.

Αναφέροντας ότι δεν είναι δουλειά της Βουλής να καθορίσει με ποιους τρόπους θα γίνεται χρήση των υπηρεσιακών οχημάτων για όσους δεν περιλαμβάνονται στον κατάλογο, ο κ Παπαδόπουλος είπε ότι εισήγηση της Επιτροπής είναι ότι οι αξιωματούχοι που θα πρέπει να έχουν αποκλειστική χρήση αυτοκινήτου θα πρέπει να είναι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρόεδρος της Βουλής, ο πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου, ο Γενικός Εισαγγελέας, ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας, ο Γενικός Ελεγκτής, ο εκάστοτε πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας και πρώην πρόεδρος της Βουλής.

Ανέφερε επίσης ότι όλα τα αυτοκίνητα, με εξαίρεση του προέδρου της Δημοκρατίας, θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τους ειδικούς περιορισμούς που αφορούν τους ρύπους που περιλαμβάνονται στη σχετική νομοθεσία.

Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Πρόδρομος Προδρόμου εξέφρασε ικανοποίηση γιατί η Βουλή θα μπορέσει αυτή την Πέμπτη να καταλήξει στη ρύθμιση της χρήσης κρατικής ιδιοκτησίας οχημάτων από αξιωματούχους ή άλλους ανώτατους λειτουργούς της πολιτείας, προσθέτοντας ότι «η τελική πρόταση περιορίζει την αποκλειστική χρήση υπηρεσιακού οχήματος μόνο στους πραγματικά ανώτατους αξιωματούχους της πολιτείας».

Η χρήση υπηρεσιακών οχημάτων από άλλους θα ρυθμιστεί με κανονισμούς που θα καταθέσει η Κυβέρνηση μέχρι την 1η Ιουλίου του 2014, ανέφερε, προσθέτοντας ότι στο μεταξύ θα μπορεί να γίνεται η χρήση των υφιστάμενων οχημάτων μέχρι να γίνουν οι νέες ρυθμίσεις.

Ο κ. Προδρόμου είπε ότι η όλη συζήτηση έχει γίνει γιατί θέλουμε να προκύψουν όχι μόνο σημαντικές εξοικονομήσεις αλλά ταυτόχρονα να δίνει η πολιτεία μια καλύτερη εικόνα στους πολίτες οι οποίοι δοκιμάζονται αυτή την εποχή, συχνά για πράγματα που μπορεί να μην έχουν προσωπική ευθύνη, προσθέτοντας ότι δεν θέλουμε η πολιτεία να δίνει το κακό παράδειγμα της σπατάλης και της πολυτέλειας.

Ανέφερε ότι στην πρόταση δεν περιλαμβάνονται οι Υπουργοί.

Ο βουλευτής του ΚΣ ΕΔΕΚ Νίκος Νικολαϊδης είπε ότι οι πολίτες για ένα θέμα που αποτελεί πρόκληση για το κοινό αίσθημα έχουν απαίτηση από τη Βουλή να πάρει πιο καθαρές θέσεις πάνω ένα θέμα που απασχολεί για αρκετές εβδομάδες την κοινή γνώμη, προσθέτοντας ότι η ΕΔΕΚ θα τοποθετηθεί σύντομα επί του θέματος

Ο ΓΓ του Κινήματος Οικολόγων Γιώργος Περδίκης εξέφρασε την άποψη ότι δεν θα ικανοποιηθεί με την πρόταση του ΔΗΣΥ το αίτημα της κοινωνίας για κατάργηση των κρατικών λιμουζίνων και των υπερβολικών προνομίων.

Ανέφερε ότι το Κίνημα παραμένει στη θέση για πλήρη κατάργηση των κρατικών λιμουζίνων, εκτός του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Προέδρου της Βουλής και να τεθεί περιορισμός για τα προνόμια που έχουν οι πρώην Πρόεδροι της Δημοκρατίας και της Βουλής.

«Διαφορετικά θα προκύπτουν καταστάσεις οξύμωρες και καταδικαστέες και από τα ΜΜΕ και από την κοινωνία σε αυτές που καταγράφηκαν τελευταία με την περίπτωση του πρώην προέδρου της Βουλής Μάριου Καρογιάν», κατέληξε ο κ Περδίκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Άλλοι πεινούν... και οι πολιτικοί κάνουν «πόλεμο» για τις λιμουζίνες!
Βουλή: Λιμουζίνες, 13ος, Ημικρατικοί… προ Χριστουγέννων – 52 νομοθετήματα στην Ολομέλεια

Βουλή: Κοντά σε συμφωνία για λιμουζίνες κρατικών αξιωματούχων

Τέρμα οι λιμουζίνες για τους βουλευτές - Θα αρκεστούν στα 1.400 cc

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. ΓΓ ΑΚΕΛ: Ταυτίζονται Αναστασιάδης-Παπαδόπουλος σε οικονομία, έχουν κοινό σημείο στο Κυπριακό
  2. Σιζόπουλος: Οι πολίτες να επιλέξουν το νέο και ελπιδοφόρο που εκφράζει ο Ν. Παπαδόπουλος
  3. Γιώργος Αγγελόπουλος: Τι έγινε μία ώρα πριν πετάξει τη «βόμβα» για το Τατουάζ;
  4. Απόψε η μοναδική διακαναλική των 5 βασικών υποψηφίων για την Προεδρία της Δημοκρατίας
  5. Κατεχόμενα: Ένταση και εντός της «βουλής» κατά την ορκωμοσία της Ντεριά
  6. Γιώργος Λιάγκας – Μένιος Φουρθιώτης: Έλυσαν τις διαφορές τους στον αέρα! [vid]