What's hot? ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ALPHA· ΧΙΟΝΙΑ· ΕΥΔΟΚΙΑ ΛΟΪΖΟΥ· ΙΟΡΔΑΝΙΑ·

INFO

13.01.2014 | 19:57
Τελευταία ενημέρωση: 13.01.2014 | 20:30

Το «REPOWER CYPRUS» στην Λευκωσία

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Παρουσιάστηκε τη Δευτέρα σε εκδήλωση στη Λευκωσία η διεθνής πρωτοβουλία δημόσιας διπλωματίας και ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας με τίτλο «Repower Cyprus». Στόχος να ξεπεραστεί η άσχημη εικόνα που έχει επικρατήσει για την Κύπρο και η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, πρόκειται για διεθνή, συλλογική, μη-κερδοσκοπική πρωτοβουλία με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο και δημιουργήθηκε από εκπροσώπους της επιχειρηματικής κοινότητας και της Κυπριακής Διασποράς.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, οι Υπουργοί Ενέργειας και Γεωργίας, ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Απόδημων Κυπρίων Ανδρέας Παπαευριπίδης και εκπρόσωποι του Εμπορικού Επιμελητηρίου, ο ΣΕΛΚ, το ΚΕΒΕ, ο ΚΟΤ, η CIPA και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

Η εκδήλωση, σύμφωνα με την ανακοίνωση, σηματοδοτεί το επίσημο ξεκίνημα μίας ισχυρής συμμαχίας, όπου οι πιο σημαντικοί παράγοντες του θεσμικού, επιχειρηματικού και ακαδημαϊκού περιβάλλοντος αλλά κυρίως, της Κυπριακής Διασποράς, δεσμεύτηκαν να συνεργαστούν με στόχο την ανάδειξη των πολυδιάστατων στρατηγικών πλεονεκτημάτων της χώρας, την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της τόσο απέναντι στη διεθνή κοινότητα όσο και στην Ομογένεια, αλλά και την ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας στη Κύπρο.

Η πρωτοβουλία κινείται σε δύο παράλληλους άξονες:

- Σε διεθνές επίπεδο αναδεικνύοντας τις προοπτικές που διαμορφώνονται σήμερα στη Κυπριακή οικονομία αλλά και την αξιοπιστία της χώρας μας και των ανθρώπων της, αξιοποιώντας και κεφαλαιοποιώντας το τεράστιο δίκτυο των Κυπρίων Ομογένων, των συνεργατών και πελατών των κυπριακών επιχειρήσεων αλλά και των χιλιάδων ξένων επισκεπτών της χώρας μας.

- Σε τοπικό επίπεδο αποτελώντας πλατφόρμα ανάπτυξης της νεανικής καινοτόμου και ανταγωνιστικής επιχειρηματικότητας και θωράκισης των νέων μας από την επικρατούσα αρνητικότητα και απαισιοδοξία, καθώς και την ενίσχυση νέων αντιλήψεων.

Για τον λόγο αυτό, αναφέρει η ανακοίνωση, το REPOWER CYPRUS περιλαμβάνει την δημιουργία μίας “Θερμοκοιτίδας Νέων Επιχειρηματικών Ηγετών” και την σταδιακή διαμόρφωση ενός ευέλικτου, σύγχρονου και διαφανούς Ταμείου ολοκληρωμένης επιχειρηματικής αναπτύξεων (Fund), που θα διαχειριστεί την όποια οικονομική ή τεχνική αρωγή από όσους επιθυμούν να στηρίξουν την Κύπρο, στοχεύοντάς την εκεί όπου μπορούν να εδραιωθούν βιώσιμα αποτελέσματα και πρακτικές λύσεις.

Ο Ιωσήφ Χατζηιωσήφ, εκ των ιδρυτών της Πρωτοβουλίας, ανέφερε ότι το REPOWER CYPRUS αποτελεί πλατφόρμα πάνω στην οποία ο επιχειρηματικός κόσμος, η Κυπριακή Διασπορά και οι κορυφαίοι θεσμικοί φορείς μπορούν να ενώσουν τις δυνάμεις τους, να συνθέσουν λύσεις και να διαμορφώσουν προοπτικές, πέρα από πρακτικές και αντιλήψεις του χθες.

Ο Αρχιεπίσκοπος ανέδειξε το ζήτημα της αξιοπιστίας ως μέγιστη προϋπόθεση για να δημιουργήσουμε ανάπτυξη και τόνισε ότι «είμεθα μαζί όλοι να εργαστούμε προς αυτή την κατεύθυνση» .

Ο Υπουργός Ενέργειας και Εμπορίου , τόνισε την ανάγκη να συνεργαστούμε όλοι στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας, ιδίως με άξονα τις ισχυρές προοπτικές που αποκτά πλέον η Κύπρος.

Ο Πρόεδρος της ΠΟΜΑΚ Παπαευριπίδης αφού εξέφρασε την συμμετοχή και απόλυτη στήριξη της ομογένειας, μεταξύ άλλων εστίασε στην σημασία που έχει το REPOWER CYPRUS ώστε να στηρίξουμε τους νέους μας και να διαφυλάξουμε το μέλλον της Κύπρου από τη μετανάστευση των νέων μας επιστημόνων στα πλαίσια του ευρύτερου Brain Drain που πλήττει τον Ευρωπαϊκό Νότο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν περαιτέρω συναντήσεις εργασίας με τους φορείς και οργανισμούς που συμμετέχουν στο REPOWER CYPRUS ώστε να ξεκινήσουν άμεσα οι δράσεις και τα προγράμματα της πρωτοβουλίας τόσο εντός όσο και εκτός της Κύπρου.

   Διαδώστε αυτό το άρθρο