What's hot? ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ· ΧΙΟΝΙΑ· AFRIKA· SURVIVOR·

INFO

14.01.2014 | 09:39
Τελευταία ενημέρωση: 14.01.2014 | 09:48

Δώρος Ιωαννίδης: Οι φυλακές είναι εργαστήριο εγκληματιών – Πότε θα γίνουν συλλήψεις …

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας


Η ανευθυνότητα, η ολιγωρία και η ανικανότητα των διοικούντων στις Κεντρικές Φυλακές μετατρέπουν τους καταδικασθέντες σε κακοποιούς, δηλώνει ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Δώρος Ιωαννίδης

Ταυτόχρονα διερωτάται γιατί δεν έχει συλληφθεί ακόμη κανένας για το περιστατικό κακοποίησης από κατάδικους, του νεαρού Βούλγαρου που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, από τη στιγμή μάλιστα που ο ίδιος ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε ότι υπάρχουν ποινικές ευθύνες για το περιστατικό και ότι πρέπει να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι.

«Πρέπει να σταματήσουμε να στέλνουμε το μήνυμα ότι υπάρχει ατιμωρησία σε αυτό τον τόπο. Υπάρχουν συγκεκριμένα γεγονότα κάποιος έχει κακοποιηθεί έχουν διενεργηθεί ποινικά αδικήματα υπάρχει ηθικός αυτουργός γιατί να μην έχει συλληφθεί κανένας».

Ο κ. Ιωαννίδης υπογραμμίζει ακόμη ότι «όποιος κατέχει μια θέση θα πρέπει να είναι και υπεύθυνος και όταν δεν έχει τα κατάλληλα προσόντα δεν πρέπει να διεκδικεί τη θέση».

Η προσπάθεια όταν μπει κάποιος σε ένα σωφρονιστικό ίδρυμα θα έπρεπε να ήταν η επανένταξη στου στην κοινωνία μετά από την ποινή του και όχι να μετατρέπουμε τις φυλακές σε εργαστήρια εγκληματιών με αυτούς που βγαίνουν από τις φυλακές να γυρίζουν πίσω με πιο σοβαρά εγκλήματα.

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου αποδίδει την κατάσταση μεταξύ άλλων και στον υπέρ πληθυσμό που υπάρχει στις φυλακές.

«Δηλαδή βάζουν νεαρούς με κρατουμένους μεγάλης ηλικίας, άτομα καταδικασθέντα για σεξουαλικά αδικήματα με κάποιο που έχει καταδικαστεί για κλοπές, κάποιο που καταδικάστηκε για ναρκωτικά με κάποιο άλλο ο οποίος έχει καταδικαστεί για χρέη αυτά τα πράγματα δεν γίνονται».

Είναι εκ των ων ουκ άνευ ο διαχωρισμός των κρατουμένων και εκπλήττομαι γιατί αποφάσισαν να κάνουν τώρα ανακατανομή και να διαχωρίσουν τους νεαρούς από τους βαρυποινίτες και τους χρεώστες από τους καταδικασθέντες για ναρκωτικά.

«Η σωφρονιστική είναι ολόκληρη επιστήμη η οποία σε χώρες προοδευμένες που σέβονται τον άνθρωπο και τα ανθρώπινα δικαιώματα έχουν αναγάγει τη σωφρονιστική σε πρώτο θέμα εμείς απλώς ενδιαφερόμαστε να καταδικαστεί και να εγκλειστεί στις φυλακές κάποιος και να τελειώσει το θέμα.

Δεν είναι όμως έτσι τα πράγματα η προσπάθεια θα έπρεπε να ήταν οι φυλακισμένοι να επανενταχθούν στην κοινωνία μετά από την ποινή τους και όχι να μετατρέψουμε τις φυλακές σε εργαστήρια εγκληματιών αυτοί που βγαίνουν από τις φυλακές να γυρίζουν πίσω με πιο σοβαρά εγκλήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νέο σοκ στις Κεντρικές Φυλακές – 28χρονος βρέθηκε κρεμασμένος στο κελί του!

Τα δεκαοκτώ νέα μέτρα του Ιωνά Νικολάου και το κυπριακό Εξπρές του Μεσονυκτίου - Η διοίκηση των Φυλακών περνά στην ΜΜΑΔ!

Κάλλιο αργά παρά ποτέ! Εξαγγέλονται μέτρα για τις φυλακές - Αντικαθίσταται ο Γιώργος Τρυφωνίδης - Προεδρική οργή

Δεσμοφύλακες σε διαθεσιμότητα μετά την κτηνωδία στις Κεντρικές Φυλακές


   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Πάφος: Χειροπέδες σε 28χρονο για παράνομη κατοχή ναρκωτικών
  2. Σε κυπριακό κελί θα παραμείνει ο 67χρονος Ισραηλινός για το κύκλωμα εμπορίας οργάνων
  3. «Καμπάνα» 2,5 ετών σε «μικροκαλλιεργητή» κάνναβης
  4. Λάρνακα: Η βόλτα 24χρονου μέχρι το γραφείο courrier δεν ήταν τόσο αθώα - «Βραχιόλια» για τον φάκελο 30χρονου
  5. Συνολικά 138 καταγγελίες το 2017 για σεξουαλικά αδικήματα κατά ανηλίκων
  6. Ξαφνική αποχώρηση του Νικόλα Ιωαννίδη από το πλατό του «Όλα για σένα»! [vid]