What's hot? ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΡΙΚ· ΧΙΟΝΙΑ· ΛΟΥΪΣ ΚΑΡΛΟΣ· CYTA HELLAS·

INFO

14.01.2014 | 22:05
Τελευταία ενημέρωση: 15.01.2014 | 07:14

Ξεκίνησε η εφαρμογή των μέτρων στις φυλακές - Σε καθήκοντα «δεσμοφύλακα» η ΜΜΑΔ

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

- Έκτακτα μέτρα σήμερα το βράδυ στις Κεντρικές Φυλακές για αποφυγή νέων περιστατικών
- Αφαιρούνται αντικείμενα, κορδόνια και λοιπά εξαρτήματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε νέα απόπειρα
- Η ΜΜΑΔ πιθανόν να ενεργοποιήσει και "εφέδρους" της για κάλυψη επί 24ωρου βάσεως των Κεντρικών Φυλακών
- Η Αντιπολίτευση ζητά την παραίτηση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Ιωνά Νικολάου
- Καθήκοντα Αναπ/τή Διευ/ντή των Κεντρικών ανέλαβε η κα. Ελένη Βατυλιώτου
- Αντικαταστάθηκε και ο Ψυχίατρος των Φυλακών

Σύμφωνα με νεότερο ρεπορτάζ η επίλεκτη Μηχανοκίνητη Μονάδα Άμεσης Δράσης πρόκειται να εκτραπεί εκ της πραγματικής αποστολής της και να σταλεί ως "δεσμοφύλακας", στην θέση των δεσμοφυλάκων...καταδεικνύοντας την ανεπάρκεια ή ακόμα χειρότερα την σκόπιμη παράλειψη καθήκοντος εκ μέρους των τελευταίων.

Σε αυτό συγκλίνει και η δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης για εντολές που δόθηκαν και στο άμεσο παρελθόν αναφορικά με τις φυλακές και οι οποίες δεν ακολουθήθηκαν και δεν τέθηκαν ποτέ σε εφαρμογή στις φυλακές.

Η ΜΜΑΔ όμως είναι επιφορτισμένη με πολλά άλλα και πολύ πιο κρίσιμα καθήκοντα από τα να ασκεί καθήκοντα στατικών φρουρών στις Κεντρικές Φυλακές, εποπτέυοντας τόσο τους κρατούμενους, όσο και τους εποπτεύοντες.

Ήδη από το βράδυ στις Κεντρικές Φυλακές πάρθηκαν μέτρα ξεχωρισμού των κρατουμένων, θέτοντας σε μια και μοναδική πτέρυγα τις προβληματικές περιπτώσεις, οι οποίες έχουν επιδείξει αυτοκτονικές ή/και βίαιες τάσεις, ενώ αφαιρούνται και αντικείμενα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε νέες απόπειρες αυτοκτονίας.

Σε δηλώσεις που παραχώρησε σε δημοσιογράφους κατόπιν της επίσκεψής του στις Κεντρικές ο κ. Νικολάου ανέφερε ότι ήδη αξιολογούνται σε ψυχιατρικό επίπεδο προβληματικές περιπτώσεις κρατουμένων, ενώ παράλληλα μετακινήθηκε μαζί με τον κ. Γ. Τρυφωνίδη και ο Ψυχίατρος των Κεντρικών Φυλακών. Ανέφερε επίσης ότι σε συνεννόηση και συνεργασία με τον υπουργό Υγείας, Πέτρο Πετρίδη, παραχωρήθηκε χώρος στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας για να τυγχάνουν εκεί περίθαλψης οι περιπτώσεις αυτές και να τους παρέχεται ψυχολογική στήριξη.

Ο κ. Νικολάου κατέβαλε και μεγάλη προσπάθεια να ανυψώσει το ηθικό των σωφρονιστικών υπαλλήλων το οποίο τις τελευταίες ημέρες και ώρες έχει κατακρημνισθεί, αφού πέρα από την πολιτική ηγεσία βρίσκονται και εκείνοι στο στόχαστρο των επικρίσεων.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης αναφερόμενος στις επικρίσεις που δέχεται από την Αντιπολίτευση και στην έκκληση που απευθύνουν τα περισσότερα κόμματα για παραίτησή του, εκείνος απάντησε λέγοντας ότι είναι "λογικό να ανησυχούν και εμείς ανησυχούμε πολύ και ακόμα πολύ περισσότερο η ίδια η Κυβέρνηση!" Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στις Φυλακές, δήλωσε ότι είπε στους δεσμοφύλακες ότι πρέπει να σηκώσουν τα μανίκια και να δουλέψουν σκλήρα χωρίς όμως παρεκτροπές από το καθήκον τους.

ΤΡΥΦΩΝΙΔΗΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΔΕΝ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ

Σε δηλώσεις του προς δημοσιογράφους, λίγο μετά τις 5 το απόγευμα, ο πρώην Αναπληρωτής Διευθυντής των Κεντρικών Φυλακών, Γιώργος Τρυφωνίδης ανέφερε πως ο ίδιος βρισκόταν στο γραφείο του για να διευθετήσει κάποιες εκκρεμότητες και πως δεν είχε δει τον κ. Νικολάου.

Αντιλαμβάνομαι ότι μιλά στο προσωπικό, ανέφερε, σημειώνοντας πως μέχρι εκείνη τουλάχιστον τη στιγμή ο κ. Νικολάου δεν είχε ζητήσει όμως να τον συναντήσει.

Θα έλθω και αύριο για να κλείσω τις εκκρεμότητες που υπάρχουν και θα φύγω, είπε ο κ. Τρυφωνίδης, σημειώνοντας πως ύστερα από άδεια, που θα ζητήσει να πάρει, θα επιστρέψει στα αστυνομικά του καθήκοντα.

«Εγώ θα κλείσω το γραφείο μου και όταν διοριστεί ο αντικαταστάτης μου θα έλθω να του παραδώσω», πρόσθεσε.

Τέλος πρόσθεσε ότι η κατάσταση στις φυλακές αυτή τη στιγμή είναι ήρεμη...

Νωρίτερα, σόκαρε ο κ. Τρυφωνίδης με δηλώσεις του προς μεσημεριανή δημοσιογραφική τηλεοπτική εκπομπή, ότι οι απανωτές αυτοκτονίες ήταν αναμενόμενες, καθώς επικρατεί σε τέτοιες περιπτώσεις κλίμα μιμητισμού! Φυσικά το ερώτημα που έπρεπε να τεθεί εφοσόν ήταν το κάτι τόσο αναμενόμενο ως αντίδραση εκ μέρους των φυλακισμένων, πως επετράπη τελικά να ξεφύγει σε τέτοιο σημείο ο έλεγχος της κατάστασης εκ μέρους του και του προσωπικού των Φυλακών...

Παράλληλα, ο κ. Τρυφωνίδης δήλωσε πως δέχεται απειλές γι' αυτόν και την οικογένειά του, ενώ μίλησε για βρώμικα κυκλώματα εντός των φυλακών.

Από χθες και με την ανακοίνωση των έκτακτων μέτρων που τέθηκαν σε ισχύ κανείς φυσικά δεν ανέμενε μια τέτοια τροπή στα γεγονότα, κάτι που καταδεικνύει το πόσο σαθρό είναι το περιβάλλον των φυλακών, και καθ' ομολογία του Υπουργού Δικαιοσύνης.

Η Επίτροπος Διοίκησης, Ελίζα Σαββίδου δήλωσε εξάλλου σήμερα ότι το μόνο θετικό είναι ότι πλέον έχει αναγνωριστεί το πρόβλημα, καθώς με τον νόμο της Σιωπής που επικρατούσε μέχρι πρότινος ήταν αδύνατη η αντιμετώπιση του όποιου φαινομένου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σοκ! Ο Γιώργος Τρυφωνίδης σχολιάζοντας τις αυτοκτονίες έκανε λόγο για απλό μιμητισμό! Η Ελένη Βατυλιώτου ανέλαβε Αναπλ. Δ/ντρια των Φυλακών

Πυκνώνουν τα «μαύρα σύννεφα» για τον Ιωνά Νικολάου - Διεθνώς εκτεθειμένη η Κύπρος μετά και την σημερινή αυτοκτονία στις Φυλακές

Μένει ή φεύγει από τις φυλακές ο Τρυφωνίδης…; Δεν υπέβαλα παραίτηση

Μένει ή φεύγει από τις φυλακές ο Τρυφωνίδης…; Δεν υπέβαλα παραίτηση

Νέο σοκ στις Κεντρικές Φυλακές – 28χρονος βρέθηκε κρεμασμένος στο κελί του!

Τα δεκαοκτώ νέα μέτρα του Ιωνά Νικολάου και το κυπριακό Εξπρές του Μεσονυκτίου - Η διοίκηση των Φυλακών περνά στην ΜΜΑΔ!

Κάλλιο αργά παρά ποτέ! Εξαγγέλονται μέτρα για τις φυλακές - Αντικαθίσταται ο Γιώργος Τρυφωνίδης - Προεδρική οργή

Δεσμοφύλακες σε διαθεσιμότητα μετά την κτηνωδία στις Κεντρικές Φυλακές   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Ποινή «χάδι» για διεστραμμένο πατριό! Από τα 10 της χρόνια ήταν έρμαιο των σεξουαλικών του ορέξεων
  2. Γιώργος Αγγελόπουλος: Έχω αλλάξει 15 ξενοδοχεία στην Αθήνα! [vid]
  3. Γιώργος Αγγελόπουλος: Αποκαλύπτει αν τελικά έχει σχέση με την Κατερίνα Δαλάκα
  4. Τηλεοπτική βόμβα! Ο Γιώργος Αγγελόπουλος μπαίνει στο «Τατουάζ»
  5. Λεμεσός: Κρατούσε την 32χρονη κλειδαμπαρωμένη σπίτι του για να την βιάζει και να την κατακλέβει!
  6. Ο καλός οικογενειάρχης ήταν serial killer! Είχε κακοποιήσει σεξουαλικά και τις κόρες του