What's hot? ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ· ΧΙΟΝΙΑ· AFRIKA· SURVIVOR·

INFO

15.01.2014 | 07:38
Τελευταία ενημέρωση: 15.01.2014 | 07:47

Μην τους είδατε…! Άφαντοι Γριβέας – Βάτσικα που έμπλεξαν κυπριακές εταιρείες στο σκάνδαλο Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

- Οι Βρετανοί αστυνομικοί δεν έχουν εντοπίσει ίχνος από τον επιχειρηματία Κυριάκο Γριβέα
- Πληροφορίες αναφέρουν πως η Ελληνική Αστυνομία δεν έχει εντοπίσει ούτε τα κινητά τους
- Σε Ελβετία, Βέλγιο ακόμη και... Βενεζουέλα αναζητούνται τα ίχνη τους
- €17 εκατ. είχε εξασφαλίσει το ζεύγος… χωρίς εγγυήσεις
- Πώς έμπλεξαν τις κυπριακές επιχειρήσεις τους στο σκάνδαλο των «κόκκινων» δανείων

Σε Ελβετία, Βέλγιο ακόμη και... Βενεζουέλα αναζητούνται τα ίχνη του ζεύγους Γριβέα και Βάτσικα. Οι ελληνικές διωκτικές Αρχές στο πλαίσιο της αστυνομικής συνεργασίας, έχουν ενημερωθεί από τις αντίστοιχες βρετανικές, πως οι έρευνες για τον εντοπισμό του καταζητούμενου ζευγαριού δεν έχουν θετικό αποτέλεσμα.

Το ζευγάρι ως γνωστόν, τα δύο τελευταία χρόνια έχει μετοικήσει στη Γηραιά Αλβιόνα διατηρώντας από εκεί τον έλεγχο των επιχειρήσεών τους. Οι Βρετανοί αστυνομικοί έχουν αναζητήσει τον Κυριάκο Γριβέα και την Αναστασία Βάτσικα σε όλα τα σημεία που φαίνεται να κινούνταν όλο αυτό το διάστημα παραμονής τους εκεί, χωρίς όμως να έχει βρεθεί κάποιο ίχνος τους.

Οι Έλληνες αστυνομικοί έχουν χάσει σημαντικό πλεονέκτημα, εξαιτίας της διαρροής των συλλήψεων, η οποία φαίνεται πως ήταν απόρροια της κόντρας μεταξύ αστυνομίας και δικαιοσύνης με αφορμή την υπόθεση του Χριστόδουλου Ξηρού.

Δεν ήταν εφικτός ο έγκαιρος εντοπισμός των αριθμών των κινητών τηλεφώνων τους και οι άλλοι τρόποι επικοινωνίας του ζευγαριού.

Ακόμη και σήμερα, αν οι αστυνομικοί τους εξακριβώσουν, είναι εξαιρετικά λιγοστές οι πιθανότητες να εξακολουθούν να ισχύουν.

Οι πληροφορίες της Αστυνομίας για το πού μπορεί να βρίσκεται το ζευγάρι κάνουν λόγο η μία για Ελβετία και η δεύτερη για Βέλγιο. Από τις εκεί αρμόδιες αστυνομικές αρχές έχει ήδη ζητηθεί ένταση των ερευνών αναζήτηση τους, ενώ υπάρχει και μια τρίτη εκδοχή, που προς το παρόν συγκεντρώνει τις λιγότερες πιθανότητες.

Να βρίσκεται δηλαδή το ζευγάρι στη Βενεζουέλα, μιας από τις ελάχιστες χώρες στον κόσμο που δεν έχει υπογράψει συνθήκες διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας, τα πρωτόκολλα της Ιντερπόλ δηλαδή, με την προοπτική να κερδίσουν όσο το δυνατό περισσότερο χρόνο μέχρι αφενός το θέμα του ΤΤ να περάσει σε κατώτερα στρώματα της επικαιρότητας ή μέχρι εκμηδενισμού, ώστε να προγραμματίσουν την επάνοδο τους στην Ευρώπη.

Αυτό βέβαια λέγεται και με κάποια διάθεση αιχμής προς τη δικαιοσύνη, καθώς η είδηση για την έκδοση των ενταλμάτων βγήκε πριν ακόμη αυτά εκδοθούν.

Τα €17 εκατ. χωρίς εγγυήσεις και οι 3 ζημιογόνες κυπριακές εταιρείες

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της εισαγγελικής έρευνας το ζεύγος Γριβέα έλαβε τον Μάρτιο και τον Αύγουστο του 2009 συνολικό ποσό 17 εκατ. ευρώ για τη νεοσύστατη εταιρεία C&C International Ανώνυμος Εμπορική Ξενοδοχειακή και Εταιρεία Συμμετοχών.

Τα χρήματα του δανείου χορηγήθηκαν χωρίς να υπάρχουν εγγυήσεις, καθώς όπως τονίζει η εισαγγελέας η συνολική αξία των περιουσιακών στοιχείων του ζεύγους, με δυσκολία έφτανε τα 3 εκατ. ευρώ..

Επίσης, εκτός από τα πιο πάνω €17 εκατ., τα οποία σύμφωνα με το σχετικό πόρισμα «έχουν καταστεί ανεπίδεκτα εισπράξεως», το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο φέρεται να χρηματοδότησε εκ νέου τρεις εταιρείες των ίδιων επιχειρηματιών με ποσό ύψους €2,385 εκατ.

Από τα συνολικά ποσά που εκταμιεύθηκαν προς τις εταιρείες των Γριβέα - Βάτσικα τα 15 εκατ. ευρώ, αντί να χρησιμοποιηθούν από την εταιρεία ως κεφάλαιο κίνησης, όπως προέβλεπε η αρχική δανειακή συμφωνία, κατέληξαν στους ίδιους τους δανειολήπτες.

Κι αυτό γιατί πούλησαν στην εταιρεία τους τρεις άλλες, δικές τους κυπριακές εταιρείες, οι οποίες ήταν ζημιογόνες καθότι είχαν αρνητική καθαρή θέση.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Με υπόμνημα απολογήθηκε ο Δημήτρης Κοντομηνάς - Ανακριτής και εισαγγελέας αποφασίζουν για την τύχη του

Ποιες κυπριακές εταιρείες εμπλέκονται στο σκάνδαλο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

Το παιχνίδι... κατασκόπων και «κοριών» οδήγησε στον πρώην πρόεδρο του Τ.Τ. Άγγελο Φιλιππίδη - Το χρέος των Τούρκων στους Έλληνες

Το ταξίδι των εγγράφων για την έκδοση Φιλιππίδη!

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Τουρκία: Σκάνδαλο με «μυστικές» εγκυμοσύνες έφηβων κοριτσιών
  2. Μειώνεται το επίπεδο των μη εξυπηρετούμενων δανείων σε ΕΕ και Κύπρο
  3. Προσοχή στις αφερέγγυες αεροπορικές εταιρείες
  4. Προεδρικές Εκλογές: Η πρόταση Μαλά για μη εξυπηρετούμενα δάνεια
  5. Εμπορικό έλλειμμα 4,6 δισ. ευρώ στις κυπριακές εξαγωγές
  6. Κυπριακές Αερογραμμές: Στο δικαστήριο μετά το «λουκέτο»