What's hot? ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ· ΧΙΟΝΙΑ· AFRIKA· SURVIVOR·

INFO

15.01.2014 | 13:23
Τελευταία ενημέρωση: 15.01.2014 | 13:54

Κατά παράνομης λατόμευσης Πενταδακτύλου συντονίζονται κόμματα και Επίτροπος Περιβάλλοντος

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Συνάντηση με την Επίτροπο Περιβάλλοντος Ιωάννα Παναγιώτου είχε σήμερα ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου και μεταξύ άλλων συζητήθηκε και το θέμα της παράνομης λατόμευσης του Πενταδακτύλου.

Όπως αναφέρθηκε μετά τη συνάντηση, έγινε ανταλλαγή απόψεων και για τη δυνατότητα εμπλοκής της Βουλής και των κομμάτων προς αντιμετώπιση του ζητήματος και αυτό προς την κατεύθυνση των αδελφών τους κομμάτων στον ευρωπαϊκό χώρο.

Στη συνάντηση έγινε ακόμη ανταλλαγή απόψεων για την πράσινη ανάπτυξη και πως μπορεί να συμβάλει στην αντιμετώπισης της κρίσης μέσω δημιουργίας θέσεων εργασίας.

Ο κ. Ομήρου αναφέρθηκε σε πολύ ενδιαφέρουσα ανταλλαγή απόψεων, προσθέτοντας ότι τα θέματα του περιβάλλοντος αφορούν όλους μας και ειδικότερα ένα ευρωπαϊκό κράτος που έχει υποχρεώσεις έναντι θεσμών και ευρωπαϊκών οργάνων.

Πρόσθεσε ότι η παράνομη λατόμευση του Πενταδακτύλου είναι επιζήμια για την Κύπρο και το λαό της, Ε/κ και Τ/κ λέγοντας ότι έγινε ανταλλαγή απόψεων για κοινές δράσεις και συζητήθηκε και η δυνατότητα εμπλοκής της Βουλής.

Για την πράσινη ανάπτυξη ανέφερε ότι σε περιόδους κρίσης μπορεί να συμβάλει στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας λέγοντας ότι η Επίτροπος μπορεί να δώσει καθοδήγηση και ιδέες στον τομέα αυτό.

Ο κ. Ομήρου είπε ότι στη συνάντηση με την Επίτροπο συμφωνήθηκε ότι η επαφή και επικοινωνία θα είναι διαρκής για την συνδιαμόρφωση πολιτικών , λέγοντας ότι δεν πρέπει να μείνουμε στις διακηρύξεις αλλά να περάσουμε στην υλοποίησή τους που θα βοηθήσει και στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Η Ιωάννα Παναγιώτου ανέφερε ότι τα κόμματα μπορούν να συμβάλουν στην υλοποίηση της πράσινης ανάπτυξης και έχουν την δυνατότητα παρέμβασης. Είπε ότι η Υπηρεσία της έχει ξεκάθαρες απόψεις για την πράσινη ανάπτυξη και την διασύνδεσή της με την οικονομία.

Για τον Πενταδάκτυλο και την παράνομη λατόμευση είπε ότι έχει αναληφθεί πρωτοβουλία για συντονισμό των δράσεων σε διάφορα επίπεδα και υπέδειξε την ανάγκη να υπάρξει ένας εθνικός σχεδιασμός. Ανέφερε ακόμη ότι η συμβολή των κομμάτων είναι τεράστιας σημασίας.

Η κ. Παναγιώτου είπε ότι έχει συσταθεί μια επιτροπή με φορείς και υπηρεσίες και ότι θα γίνε προσπάθεια να γίνει κάτι ανάλογο και σε επίπεδο Βουλής. Το θέμα είπε δεν εξαντλείται με την αποστολή πέντε ή δέκα επιστολών σε διάφορους Επιτρόπους στην Ευρώπη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αν δεν γίνει κάτι δραστικότερο, ο Πενταδάκτυλος θα έχει σε λίγο τέσσερα δάκτυλα, μετά τρία, μετά δύο και μετά κανένα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Λατομεία «τρώνε» τον Πενταδάκτυλο – Αλλοιώνεται η εικόνα - σύμβολο – Άλλο ένα έγκλημα συνεχίζεται

Αμμόχωστος: Μετατρέποντας την πόλη φάντασμα στην πρώτη οικολογική πόλη της Ευρώπης (ΦΩΤΟ, VIDEO)

Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για την ανέγερση της Μονής Αγίου Παντελεήμονος Μυρτού – Ξεκινάνε άμεσα οι εργασίες

Ήχησαν οι καμπάνες μετά από 57 χρόνια στον Άγιο Γεώργιο της κατεχόμενης Αμμοχώστου

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Βανδαλισμοί και ξήλωμα ταμπέλας στην «Αφρίκα» - Έκκληση Σενέρ Λεβέντ σε ΟΗΕ και Κυπριακή Δημοκρατία [vids, pics]
  2. Αποδοκιμασίες και γιουχαΐσματα στον Ακιντζί κατά την άφιξη του στα γραφεία της «Αφρίκα» [vid]
  3. Ακιντζί: «Δεν ήταν εισβολή το 1974, δεν εγκρίνω τον τίτλο της Αφρίκα»
  4. Η Ιωάννα Λαμπροπούλου πάει Eurovision; [vid]
  5. Επ. Περιβάλλοντος: Η Κύπρος έχει ακόμα αρκετά στοιχήματα να κερδίσει
  6. Η δικαίωση του Billy ήρθε από το Ανώτατο Διακαστήριο - Ένοχος ο Π. Παναγιώτου για το άτυχο σκυλάκι