What's hot? ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ALPHA· ΧΙΟΝΙΑ· ΕΥΔΟΚΙΑ ΛΟΪΖΟΥ· ΙΟΡΔΑΝΙΑ·

INFO

16.01.2014 | 13:37
Τελευταία ενημέρωση: 16.01.2014 | 13:58

Τετ α τετ Άντρος Κυπριανού – Κίνημα ενάντια στις εκποιήσεις

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Προσπάθειες για προστασία των ανέργων, δεινοπαθούντων, πολυτέκνων, μονογονιών και όλων όσοι πλήγηκαν από την οικονομική κρίση καταβάλλει το Κίνημα ενάντια στις Εκποιήσεις, το οποίο είχε σήμερα συνάντηση με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού.

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλεξία Καφετζή δήλωσε μετά τη συνάντηση ότι την κρίση δεν την δημιούργησε ο λαός, το πρόβλημα στις τράπεζες δεν το δημιούργησε ο κόσμος, άρα δεν είναι ο κόσμος που πρέπει να πληρώσει τίμημα για την κατάντια των τραπεζών.

Κάλεσε τα κόμματα, τους κυβερνώντες και όλους στα κέντρα λήψης αποφάσεων, να λάβουν πολύ σοβαρά υπόψη κάποιους πολύ σημαντικούς παράγοντες για να μπορέσουν να προστατευτούν οι συγκεκριμένες ευάλωτες ομάδες.

Παράλληλα εξέφρασε ικανοποίηση γιατί όπως είπε οι θέσεις του Κινήματος ταυτίζονται σχεδόν όλες με τις θέσεις που έχει καταθέσει ο κ. Κυπριανού ως ΓΓ του ΑΚΕΛ.

Το Κίνημα θα επιδιώξει επαφές με όλα τα πολιτικά κόμματα και τους οικονομικούς παράγοντες.

«Αλλοίμονο αν ξεσπιτωθεί έστω και ένα άτομο, μια οικογένεια, από εκποίηση. Φθάνουμε πλέον σε καταστάσεις του Μεσαίωνα», είπε η κ. Καφετζή.

Εξέφρασε παράλληλα απογοήτευση από την συνάντηση που είχε το Κίνημα με τον ΔΗΣΥ, λέγοντας ότι ο «κ. Προδρόμου, ήταν ξεκάθαρος ότι η έγνοια και προτεραιότητα της κυβέρνησης δεν είναι ο απλός κόσμος αλλά το πώς θα σωθούν οι τράπεζες».

«Μας ξεκαθάρισε ότι εκποιήσεις πρέπει να γίνουν και θα γίνουν ανεξαρτήτως κοινωνικού κόστους. Δεν υπήρχε καμία σύγκλιση θέσεων, δεν έγινε βασικά κανένας διάλογος γιατί ο ΔΗΣΥ είναι ξεκάθαρος. Τον ενδιαφέρουν οι αριθμοί και πώς θα σωθούν οι τράπεζες και όχι ο απλός κόσμος. Η μόνη υπόσχεση που πήραμε σε πολλά εισαγωγικά είναι ότι εάν στο τέλος βγαίνουν οι αριθμοί των τραπεζών τότε θα δουν αν και τι μπορούν να κάνουν με τις ευάλωτες ομάδες», είπε.

Η κ. Καφετζή πρόσθεσε ότι «οι δεινοπαθούντες συμπολίτες μας δεν αποτελούν αριθμούς».

Ήδη, είπε, έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τον Πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών, ενώ αναμένονται και άλλες.

Πρέπει όλοι να αντιληφθούν, είπε, σε ποια κατάσταση θα έρθει η Κύπρος εάν και εφόσον προχωρήσει και εγκριθεί από την ολομέλεια το νομοσχέδιο που να μην απαγορεύει τις εκποιήσεις.

Κατέστησε σαφές ότι το Κίνημα είναι υπερκομματικό και κάλεσε όσους πολίτες επιθυμούν να ενώσουν τη φωνή τους με το Κίνημα.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι υπήρξε μια μεγάλη ταύτιση απόψεων με τις θέσεις του Κινήματος και χαρακτήρισε απαράδεκτο να αφεθεί να αιωρείται το ενδεχόμενο να γίνουν εκποιήσεις, είτε της πρώτης κατοικίας ή της επαγγελματικής στέγης.

Διαβεβαίωσε ότι το ΑΚΕΛ δεν θα δεχθεί να υπάρξουν πολιτικές αποφάσεις που θα οδηγήσουν σε αυτή την κατεύθυνση.

Είπε ότι το ΑΚΕΛ συμφωνεί με την πρόταση του Κινήματος για δημιουργία ενός θεσμού που θα προστατεύει τα συμφέροντα των δανειζόμενων έναντι των τραπεζών στη διαδικασία αναδιάρθρωσης των δανείων.

«Ακούσαμε και προτάσεις όπως η απαλλαγή από την υποχρέωση να πληρώνουν τις δόσεις των δανείων για τα πρώτα δύο χρόνια όσοι είναι άνεργοι και τα δύο μέλη της οικογένειες είτε εκείνοι που έχουν πληγεί από τις συνέπειες της κρίσης να έχουν κάποιες διευκολύνσεις από τις τράπεζες» είπε.

Κάλεσε την Κυβέρνηση να αντιμετωπίσει αυτά τα ζητήματα λαμβάνοντας υπόψη ότι αφορούν ανθρώπους και όχι αριθμούς.

Ερωτηθείς τι άλλο μπορεί να πράξει το ΑΚΕΛ, είπε ότι εντός και εκτός της Βουλής θα αντισταθεί σε τέτοιες πολιτικές και πρόσθεσε ότι το ΑΚΕΛ «δεν νοιώθει δεσμευμένο από το Μνημόνιο που υπέγραψε η Κυβέρνηση με το Eurogroup».

Η λύση, είπε, είναι η απεμπλοκή του τόπου από το Μνημόνιο και προειδοποίησε ότι όσο παρέρχεται ο χρόνος και εφαρμόζεται το μνημόνιο τόσο πιο δύσκολη είναι η προσπάθεια απεμπλοκής.

Κάλεσε τέλος την Κυβέρνηση να πάρει αποφάσεις ή έστω να δεχθεί να ξεκινήσει ένας προβληματισμός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Προωθούνται εκποιήσεις και από ιδιώτες - Άρση περιοριστικών μέτρων περνά μέσω Συνεργατισμού

Αρχιεπίσκοπος: Ανατέλλουν καλύτερες ημέρες σε Κύπρο και Ελλάδα


«Μαύρο και άραχνο» το μέλλον της κτηματαγοράς – Εκποιήσεις βόμβα στα θεμέλια των ακινήτων


   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Κατεχόμενα: Προς τετρακομματική «κυβέρνηση» - Τα σενάρια για «πρωθυπουργό» και «υπουργεία»
  2. Κατόπιν εορτής κινητοποίηση και... τροχοκάθισμα για την ΑμεΑ μαθήτρια - Τι καταγγέλλει η Παγκύπρια Οργάνωση Τυφλών
  3. Γ.Γ. ΑΚΕΛ μετά την δημοσκόπηση Alpha: Το επιτελείο Παπαδόπουλου χάνει το έδαφος κάτω απ' τα πόδια του
  4. Παμπορίδης για την Έκθεση-«κόλαφο» από Μιχαηλίδη για το ΓΝΛ: «Καταδεικνύεται η ανεπάρκεια του συστήματος» [vid]
  5. Μαλάς: Θα πολιτευτούμε με σοβαρότητα και σεβασμό προς τη διαφορετική άποψη
  6. Υποψήφιος Πρόεδρος κάλεσε το ΑΚΕΛ σε συγκέντρωσή του - «Δεν θα έρθουμε» [pic]