What's hot? ΦΩΤΕΙΝΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ· ΤΡΙΜΕΡΗΣ· FREZYLAC· ΙΟΡΔΑΝΙΑ·

INFO

16.01.2014 | 16:24
Τελευταία ενημέρωση: 16.01.2014 | 19:26

«Αναμείνατε στο ακουστικό σας» από Ανώτατο σχετικά με την κλήτευση Χριστόφια για Μαρί

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Συνεχίστηκε σήμερα στο Ανώτατο Δικαστήριο η ακροαματική διαδικασία σχετικά με την έφεση που κατέθεσαν οι καταδικασθέντες για τη φονική έκρηξη στο Μαρί.

Κατά τη σημερινή ακρόαση οι δικηγόροι των εφεσειόντων Θανάσης Κορφιώτης για λογαριασμό Ανδρέα Λοϊζίδη και Ευστάθιος Ευσταθίου για λογαριασμό Κώστα Παπακώστα και Χαράλαμπου Χαραλάμπους κατέθεσαν γραπτώς ενώπιον του Δικαστηρίου τις αγορεύσεις τους σχετικά με το αίτημα που υπέβαλαν για κλήση στο Δικαστήριο του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια για να καταθέσει ως μάρτυρας για δηλώσεις του που έγιναν σε τηλεοπτική εκπομπή σχετικά με την υπόθεση.

Ο Πρόεδρος του Ανωτάτου Δημήτρης Χατζηχαμπής παρατήρησε ότι αν η μαρτυρία είναι δεδομένη, το Εφετείο μπορεί να κρίνει κατά πόσο αυτή η μαρτυρία ενδέχεται να καταστήσει την πρωτόδικη απόφαση ανασφαλή. Ο Ευστάθιος Ευσταθίου απέσυρε το αίτημα, αναφέροντας ότι θα συμπεριλάβει τη μη κλήση, πρωτόδικα, του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια από την κατηγορούσα αρχή, στους λόγους της έφεσης.

Το ίδιο ανακοίνωσε ότι θα πράξει και ο δικηγόρος του εφεσείοντος Αντρέα Νικολάου, Αντρέας Πελεκάνος.

Αφού άκουσε τόσο την αγόρευση του κ. Κορφιώτη, όσο και της εκπροσώπου της Γενικής Εισαγγελίας Πωλίνας Ευθυβούλου, το Δικαστήριο ανακοίνωσε ότι επιφυλάσσει την απόφασή του για το αίτημα.

Νωρίτερα ο συνήγορος του Ανδρέα Λοϊζίδη, και η κ. Ευθυβούλου συμφώνησαν σε κοινή δήλωση ενώπιον του Ανωτάτου ότι η κατηγορούσα αρχή ουδέποτε προμήθευσε με τα πρακτικά της Μονομελούς Επιτροπής Πόλυ Πολυβίου τα οποία δεν αποτελούσαν μέρος του μαρτυρικού υλικού την υπεράσπιση του Ανδρέα Λοϊζίδη με τη διευκρίνιση ωστόσο ότι η υπεράσπιση του Ανδρέα Λοϊζίδη ουδέποτε ζήτησε τα πρακτικά και ότι ο Ανδρέας Λοϊζίδης κλήθηκε και κατέθεσε ενώπιον της Επιτροπής Πολυβίου χωρίς την εκπροσώπηση από δικηγόρο αλλά και πως ο εφεσείοντας εξασφάλισε μέρος των πρακτικών από συνηγόρους υπεράσπισης άλλων κατηγορουμένων.

Η εκπρόσωπος της Γενικής Εισαγγελίας δεν αποδέχτηκε ωστόσο όπως παρόμοια δήλωση γίνει και για τους εφεσείοντες Κώστα Παπακώστα και Χαράλαμπο Χαραλάμπους με το Δικαστήριο να αποφασίζει πως ως εκ τούτου δεν θα εξετάσει σήμερα σχετική συμπληρωματική ένορκο δήλωση που κατέθεσε ο Ευστάθιος Ευσταθίου καθώς, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του Ανωτάτου, η σημερινή δικάσιμος ήταν ορισμένη μόνο για ακρόαση επί του αιτήματος για κλήση του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.

Σημειώνεται ότι όπως και κατά την προηγούμενη δικάσιμο έτσι και σήμερα συγγενείς των θυμάτων της φονικής έκρηξης στο Μαρί, συγκεντρώθηκαν έξω από το Ανώτατο Δικαστήριο ζητώντας με πανό όπως «ανοίξει ξανά η δίκη στο Μαρί και να τιμωρηθούν οι πραγματικοί ένοχοι».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μαρί: Ζητούν κλήτευση Χριστόφια στο Ανώτατο και νέα δίκη

Ασέβεια στη μνήμη των «13» του Μαρί – Έγραψαν με μπογιά στο μνημείο!

Μαρί: Κατάθεση αιτήματος στο Ανώτατο για δικαστική κλήση του Δημήτρη Χριστόφια

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. ΟΠΑΠ Κύπρου: «Πράσινο» φως για ακύρωση έρευνας στα γραφεία
  2. Βουλευτική έδρα Λεμεσού: Αντίστροφη μέτρηση για προσφυγή Μιχαηλίδη
  3. Βυθίστηκε το εδώ και μέρες φλεγόμενο ιρανικό πετρελαιφόρο - Έσβησε κάθε ελπίδα για επιζώντες
  4. Μαλάς: Θα πολιτευτούμε με σοβαρότητα και σεβασμό προς τη διαφορετική άποψη
  5. Μαριάντα Πιερίδη – Δημήτρης Κατριβέσης: Επέτειος γάμου στην Ισπανία! [pic]
  6. Τρίτη σύλληψη ενός 29χρονου για τις εκρήξεις σε κατοικίες στην Πάφο - Καταζητείται ακόμα ένας 24χρονος