What's hot? ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ· ΦΑΙΔΩΝΟΣ· ΕΥΔΟΚΙΑ ΛΟΪΖΟΥ· ΙΟΡΔΑΝΙΑ·

INFO

16.01.2014 | 18:54
Τελευταία ενημέρωση: 16.01.2014 | 20:04

Η εταιρεία των Bitcoins με έδρα την Κύπρο ανοίγει υποκαταστήματα «ηλεκτρονικού πορτοφολιού»

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Η εταιρεία Neo & Bee με έδρα την Κύπρο, που έχει θέσει ως σκοπό της να κάνει το Bitcoin πιο προσβάσιμο, πιο απλό στη χρήση και πιο ασφαλές πρόκειται να δημιουργήσει εντός Ιανουαρίου μια νέα χρεωστική κάρτα και υποκαταστήματα παρόμοια με αυτά μιας κλασσικής τράπεζας, αλλά ενσωματώνοντας την χρήση νέου εικονικού νομίσματος. Θυμίζουμε πως πρώτο το newsit.com.cy είχε δημοσιοποίησει την παγκόσμια πρωτοπορεία του Πανεπιστημίου Λευκωσίας να προχωρήσει σε χρήση bitcoins για πληρωμές διδάκτρων

Περί τα τέλη Φεβρουαρίου θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το πρώτο υποκατάστημα της εταιρείας στη Λευκωσία, για εξυπηρέτηση πελατολογείου, με την εταιρεία εντός του 2014 να στοχεύει στην ανάπτυξη περισσότερων υποκαταστημάτων και στις υπόλοιπες πόλεις της Κύπρου.  

Σύμφωνα και με ανακοίνωση της εταιρείας που αναπτύσσει τεχνολογίες Bitcoin, οι καταναλωτές, ανοίγοντας λογαριασμό στη Νeo & Bee, θα αποκτούν δωρεάν και τη χρεωστική κάρτα Bee η οποία θα χρησιμοποιείται για αγορές χωρίς κόστος, περιορισμούς και αυστηρούς ελέγχους από κυβερνητικούς φορείς και χρηματοπιστωτικούς ρυθμιστές, με στόχευση στο διαδικτυακό marketing.

Ένα επιπλέον όφελος που θα προκύπτει με την χρήση των εν λόγω καρτών είναι ότι οι συναλλαγές δεν θα υπόκεινται σε χρεώσεις.

Οπως αναφέρει η εταιρεία, το Bitcoin, δεν είναι ένα συμβατικό νόμισμα, παρά το γεγονός ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και με αυτό τον τρόπο".

"Είναι το μόνο μέσο συναλλαγής ενός αποκεντρωμένου δικτύου που παρέχει ένα διάφανο τρόπο καταχώρησης όλων των συναλλαγών. Κατά αυτήν την έννοια, τα bitcoins είναι περισσότερο ένα χρηματοοικονομικό εργαλείο, παρά ένα νόμισμα. Αυτό έχει ήδη αναγνωριστεί στην Γερμανία, όπου οι εταιρίες πρέπει να είναι εγγεγραμμένες στην BaFin (German Federal Financial Supervisory Authority)", αναφέρει η εταιρεία.Η συνολική ποσότητα Bitcoin που μπορεί να υπάρξει είναι τα 21 εκατομμύρια, αυτό το όριο δεν μπορεί να αλλάξει.

Στα υπό ίδρυση υποκαταστήματά οι πελάτες θα μπορούν να συναλλάσσονται με ευρώ και Bitcoin, με την εταιρεία να κάνει λόγο για υπηρεσίες ηλεκτρονικού πορτοφολιού, χωρίς αυτό να αλλάζει τις καθιερωμένες πρακτικές των πελατών. 

Οι πελάτες ανά το Παγκύπριο θα πραγματοποιούν τις συναλλαγές τους ακριβώς με τον ίδιο τρόπο στα νέα υποκταστήματα όπως με κάθε άλλη τράπεζα. 

Αξίζει να σημειωθεί πως με την επέκταση των δραστηριοτήτων της Neo & Bee δημιουργήθηκαν στην μαστιζόμενη από την κρίση και την ανεργία Κύπρο τουλάχιστον 15 θέσεις εργασίας οι οποίες καλύπτονται από Κύπριους εργαζομένους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τι απαντά η εταιρεία με έδρα την Κύπρο που αναπτύσσει Bitcoins στην Ευρ. Αρχή Τραπεζών

Η παγκόσμια πρωτοπορία του Παν. Λευκωσίας φέρνει το Bitcoin στη ζωή μας! Ο Δρ. Βλάχος στο newsit

Παγκόσμια πρωτοτυπία - Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας αποδέχεται bitcoins για την πληρωμή διδάκτρων!

Επιβεβαίωση Newsit για χρήση Bitcoins στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας - Τι γράφει ο ξένος Τύπος

   Διαδώστε αυτό το άρθρο