What's hot? ΦΩΤΕΙΝΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ· ΤΡΙΜΕΡΗΣ· FREZYLAC· ΙΟΡΔΑΝΙΑ·

INFO

17.01.2014 | 10:51
Τελευταία ενημέρωση: 17.01.2014 | 13:53

Τρία έργα στην Πάφο αναζητούν χρηματοδότηση

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Άμεσης χρηματοδότησης, μπορούν να τύχουν, τρία από τα οκτώ ουσιαστικά έργα που βρίσκονται εντός δημοτικών ορίων Πάφου , αφού θεωρούνται ολοκληρωμένα σχεδιαστικά και σε προχωρημένο στάδιο , σύμφωνα με το υπεύθυνο της επιτροπής υποδομών του Πάφος 2017 και μέλος του ΔΣ Γιάννη Κουτσόλαμπρο.

Πρόκειται για το έργο της ανάπλασης του εμπορικού κέντρου, το έργο της διασύνδεσης των πλατειών στο κέντρο της Πάφου και συγκεκριμένα στο δημόσιο κήπο , αλλά και για το έργο της παραχώρησης κινήτρων στους νέους για επαναλειτουργία καταστημάτων στο ιστορικό εμπορικό κέντρο της Πάφου.

Το τελευταίο έργο είπε, δεν χρειάζεται ειδική μελέτη, αφού πρόκειται για ένα άϋλο όπως το χαρακτήρισε έργο , το οποίο όμως βρίσκεται ανάμεσα στις βασικές παραμέτρους και επιδιώξεις των ιθυνόντων της προγραμματικής περιόδου 2014 - 2020 που θα προσφέρει απασχόληση αλλά θα δώσει ζωή και στο παραδοσιακό κέντρο της πόλης.

Ο Γιάννης Κουτσόλαμπρος δήλωσε ότι για πρώτη φορά η πόλη της Πάφου αποκτά ένα γενικό σχέδιο με τα βασικά έργα που επιδιώκει να δημιουργήσει με αφορμή και την πορεία προς το 2017.

Υπάρχουν πρόσθεσε, άλλα πέντε έργα που μπορούν να ωριμάσουν μέσα στο 2014, ούτως ώστε να κατατεθούν από το καλοκαίρι και μετά για χρηματοδότηση.

Σύμφωνα με τον κ Κουτσόλαμπρο, το περίγραμμα που έχει κατατεθεί στο Γραφείο Προγραμματισμού από το Δήμο Πάφου και το Πάφος 2017 περιλαμβάνει την αστική ανάπτυξη της Πάφου μέσα στην οποία περιλαμβάνονται τα έργα, τα οποία είναι εκτός από τα τρία που προαναφέρθηκαν , το Χάνι του Ιμπραήμ, η ανάπλαση του Μουτάλου, η ανάπλαση του Μαρκιδείου θεάτρου , η ανάπλαση του κινηματογράφου Οθέλλος- Αττικόν , και η ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων στην Κάτω Πάφο.

Ανάλογα συνέχισε, περιγράμματα έργων έχουν γίνει για τη Γεροσκήπου, το Πολιτιστικό χωριό της Λέμπας αλλά ετοιμάζεται,- όπως ανέφερε- και για τον Ακάμα σε συνεργασία με το Τμήμα Περιβάλλοντος.

Παρατήρησε ακόμη, ερωτηθείς σχετικά από το ΚΥΠΕ, πως δεν θα είναι εύκολη η εξασφάλιση χρηματοδότησης για όλα τα έργα, σημειώνοντας ότι και για τα υπόλοιπα, που δεν έχουν ωριμάσει αν υπάρξει πολιτική βούληση απ’ όλους είναι εφικτό να προκηρυχθούν αρχιτεκτονικοί διαγωνισμοί και να υπάρχουν σχεδιασμοί μέχρι το τέλος του χρόνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Χάρης Γεωργιάδης: Αναρρώνουμε από το σοκ της οικονομικής κρίσης

Προωθούνται εκποιήσεις και από ιδιώτες - Άρση περιοριστικών μέτρων περνά μέσω Συνεργατισμού

«Μαύρο και άραχνο» το μέλλον της κτηματαγοράς – Εκποιήσεις βόμβα στα θεμέλια των ακινήτων
   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Πάφος: Σύλληψη 30χρονου για ναρκωτικά - Τί έδειξαν οι έρευνες στο σπίτι του
  2. Θρήνος στην Πάφο - Υπέκυψε στα τραύματά του ο Ανδρέας Κωνσταντίνου
  3. Τουλάχιστον 8 πτήσεις από Κύπρο προς Ελλάδα και αντίστροφα επηρεάζονται από τη στάση εργασίας των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας
  4. Αναστασιάδης: «Η Κυβέρνηση προωθεί αναπτυξιακά έργα»
  5. Πρόεδρος Αναστασιάδης: Έργα 100 εκ. στα σχολεία μας την τελευταία 5ετία
  6. Αναπτυξιακά έργα πέραν των δύο εκ το 2018 στη Σωτήρα