What's hot? ΤΗΛΕΜΑΧΙΑ· ΧΙΟΝΙΑ· ΑΛΕΞΟΥΪ· ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ·

INFO

Τελευταία ενημέρωση: 17.01.2014 | 14:15

Χρήστος Στυλιανίδης: Η Κύπρος ανακτά την αξιοπιστία της

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Στην ίδια κατηγορία

-Θετικό το κλίμα επαφών κατά την επίσκεψη του Προέδρου Αναστασιάδη στη Βρετανία
-Η Κύπρος έχει σημαντικό γεωπολιτικό ρόλο να διαδραματίσει


Η Κύπρος ανακτά την αξιοπιστία της και ως χώρα αξιόπιστη, έχει να διαδραματίσει ένα πολύ σημαντικό γεωπολιτικό και πολιτικό ρόλο, στην Ανατολική Μεσόγειο, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Χρήστος Στυλιανίδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, με την ολοκλήρωση της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Λονδίνο, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε ότι «όλοι οι Υπουργοί και εγώ ως Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είχαμε παράλληλες επαφές στο περιθώριο των επίσημων επαφών του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Οι δικές μου επαφές είχαν να κάνουν με συναντήσεις με την ομάδα επικοινωνίας της 10 Downing Street. Χθες το απόγευμα είχα μια συνάντηση μεγάλης διάρκειας με την ομάδα επικοινωνίας και εκεί συζητήσαμε κυρίως το θέμα της εικόνας της Κύπρου στη Μεγάλη Βρετανία, αλλά και ευρύτερα σε διεθνή ΜΜΕ, ειδικά μετά τον τραυματισμό που δυστυχώς υπέστη μετά που είχαμε τις γνωστές αποφάσεις των δύο Eurogroup.

Είδα ένα πολύ θετικό κλίμα για τις εξελίξεις, όπως αυτές έχουν επισυμβεί μετά τα δύο Eurogroup, η Κύπρος ανακτά την αξιοπιστία της και ως χώρα αξιόπιστη έχει να διαδραματίσει ένα πολύ σημαντικό γεωπολιτικό και πολιτικό ρόλο στην Ανατολική Μεσόγειο εξαιτίας και των μεγάλων γεωπολιτικών εξελίξεων και ανατροπών στη Μέση Ανατολή, αλλά την ίδια στιγμή, και αυτό είναι πάρα πολύ ενθαρρυντικό, ανακτά και την αξιοπιστία της και πάλι ως χρηματο-οικονομικό κέντρο.

Από αυτή την ομάδα επικοινωνίας, η οποία αποτελείται κυρίως από τους πολιτικούς συμβούλους του κ. Κάμερον και υψηλούς αξιωματούχους της βρετανικής Δημόσιας Υπηρεσίας, υπήρξαν πολύ θετικά σχόλια σε ό,τι αφορά την εικόνα που εκπέμπει σήμερα η Κύπρος – παρόλα τα προβλήματα που υπάρχουν, κανείς δεν τα υποτιμά ούτε και τα αγνοεί – και φαίνεται ότι έχουν γίνει πολύ θετικά και σημαντικά βήματα σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα των δέκα μηνών από τις γνωστές αποφάσεις.

Έχουμε καταλήξει σε μια σειρά συμπερασμάτων, θα υπάρχει συνεχής επικοινωνία και φαίνεται ότι υπάρχει πολιτική απόφαση, έτσι ώστε να βοηθηθεί η Κύπρος να ανακτήσει την αξιοπιστία της σε όλα τα επίπεδα.

Ταυτόχρονα, είχα τη δυνατότητα σε αυτές τις επαφές να δω όντως πώς μια τέτοια Υπηρεσία Επικοινωνίας είναι πολύ καλά δομημένη. Είναι όντως εντυπωσιακή η δομή της επικοινωνίας μιας τόσο σημαντικής χώρας και πιστεύω ότι μεταφέροντας εμπειρίες και δομές από τη συγκεκριμένη δομή που υπάρχει στο Πρωθυπουργικό Γραφείο και ευρύτερα στην Κυβέρνηση, θα βοηθηθούμε και εμείς στο πλαίσιο, βέβαια, των δικών μας δυνατοτήτων και του δικού μας διαμετρήματος.

Αυτό που έχει σημασία είναι ότι αυτές όλες οι παράλληλες επαφές που έγιναν από όλους μας πιστεύω ότι έχουν εμβαθύνει τις σχέσεις με τη Βρετανική Κυβέρνηση και αυτό θα είναι πολύ υποβοηθητικό και σε επίπεδο διεθνούς πολιτικής και σε επίπεδο κοινής συμμετοχής σε ευρωπαϊκούς θεσμούς, αλλά ακόμη και σε διμερές επίπεδο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Εγκώμια για τη «σταθερή» Κύπρο από τον Βρετανό Υπουργό Ευρώπης

«Διπλωματικό ρομάντζο» Κύπρου - Βρετανίας με επίκεντρο το Κοινό Ανακοινωθέν

Νίκος Αναστασιάδης: Όχι στις εποικοδομητικές ασάφειες στο θέμα της κυριαρχίας

Τερματίζεται η αποστολή του Αλεξάντερ Ντάουνερ στην Κύπρο (;)

Τουρκία: Η ε/κ πλευρά δεν επιδεικνύει πολιτική βούληση για λύση στο Κυπριακό

Αναστασιάδης - Κάμερον τα βρίσκουν και στο Κυπριακό (;) - Τι συζήτησαν οι δύο ηγέτες


   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. «Πειρατικά» Dreambox: Μετά τους Λαρνακείς ελεύθεροι και οι 2 Λεμεσιανοί - Νέες συλλήψεις στο εξωτερικό
  2. Προεδρικές Εκλογές: Σάλος με ανάρτηση για «συναλλαγή» Λιλλήκα με Αναστασιάδη
  3. «Καμπάνα» €50.000 σε κυπριακή εταιρεία από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
  4. Προεδρικές Εκλογές: Τα προεκλογικά σποτ Αναστασιάδη - Παπαδόπουλου [vids]
  5. ΓΓ ΑΚΕΛ: Ταυτίζονται Αναστασιάδης-Παπαδόπουλος σε οικονομία, έχουν κοινό σημείο στο Κυπριακό
  6. «Λαοθάλασσα» και επεισόδια στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία - «Θράκη, Αιγαίο, Κύπρος είναι ελληνικά» [vid]