What's hot? ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΡΙΚ· ΧΙΟΝΙΑ· ΛΟΥΪΣ ΚΑΡΛΟΣ· CYTA HELLAS·

INFO

18.01.2014 | 15:59
Τελευταία ενημέρωση: 18.01.2014 | 20:36

Επιχειρεί να «κλείσει στόματα» ο Αρχιεπίσκοπος – Ανακοινώνει νέα μεγάλα έργα

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

- Μέρος της κοινής γνώμης έχει εξαπολύσει τα βέλη της κατά του Αρχιεπισκόπου για τις εκκλησιαστικές business
- Φωνές που ενοχλούνται από την ανάπτυξη κουλτούρας "big business" από την Εκκλησία της Κύπρου
- Κατηγορίες για απομάκρυνση της Εκκλησίας από το πνευματικό της έργο
- Ο Αρχιεπισκοπικός αντίλογος κάνει λόγο για έργα που θα βοηθούν το κοινωνικό σύνολο στην Κύπρο της κρίσης

Το τελευταίο διάστημα μέρος της κοινής γνώμης έχει εξαπολύσει τα βέλη του κατά του Αρχιεπισκόπου Χρυσόστομου Β', θεωρώντας ότι σταδιακά η Εκκλησία της Κύπρου απομακρύνεται από την εξάσκηση των πνευματικών καθηκόντων της, ενώ παράλληλα αναπτύσσεται στους κόλπους της μια κουλτούρα "big business" που αφορά σε επενδυτικά σχήματα, υπέρογκα δάνεια και ανάπτυξη επιχειρήσεων. Λογικό και αναμενόμενο να υπάρξει αντίλογος από πλευράς Αρχιεπισκόπου αναφορικά με τον ρόλο που διαδραματίζει η Εκκλησία στην οικονομική κρίση που μαστίζει την Κύπρο.

Σε δηλώσεις στη Λεμεσό, με αφορμή τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Αθανάσιου, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος είπε πως η εκκλησία εργάζεται με ανοικτά χαρτιά, δεν έχει κάτι να κρύψει, θέλει τη διαφάνεια και "όταν θα έχουμε τις επενδύσεις, θα είστε οι πρώτοι που θα το πούμε".

"Όταν θα έχουμε τις επενδύσεις θα είστε οι πρώτοι που θα το πούμε", ήταν η απάντηση του Αρχιεπίσκοπου Χρυσόστομου Β`, σε σχέση με τις αναφορές σε μεγάλο δάνειο το οποίο προσπαθεί να εξασφαλίσει η εκκλησία που θα βοηθήσει τον κυπριακό λαό, ενώ την ίδια ώρα σημειώνει πως σύντομα θα υπάρξουν εξαγγελίες για έργα που θα ενισχύσουν αυτές τις προσπάθειες.

Κληθείς να σχολιάσει παλαιότερη δήλωσή του για έργα που θα βοηθούσαν στην αντιμετώπιση της ανεργίας και στην ανάπτυξη και κατά πόσο υπάρχει κάτι που πρέπει ν` αναμένουμε σύντομα, ο προκαθήμενος της εκκλησίας της Κύπρου ανέφερε "νομίζω ναι, σύντομα θα μάθετε". "Η εκκλησία θέλει να βοηθήσει να βγούμε από την οικονομική δυσπραγία. Είναι μέσα στα πλαίσια των ενδιαφερόντων της, του αγώνος της και θα το πράξουμε με πολλή αγάπη και δεν θέλουμε να μας πει μπράβο κανείς, γιατί το κάνουμε γιατί το πιστεύουμε, γιατί θέλουμε να βοηθήσουμε το λαό μας", συμπλήρωσε.

Σχολιάζοντας εξάλλου τη θέση της εκκλησίας στο ενδεχόμενο νομιμοποίησης της καλλιέργειας βιομηχανικής κάνναβης, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος είπε πως συμβουλή της εκκλησίας είναι να αποφεύγονται οι οποιεσδήποτε εξαρτήσεις. "Ο λαός μας είναι μορφωμένος λαός και πρέπει να κοιτάξει την υγεία του, το συμφέρον του, να βοηθήσουμε όλοι προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά ό,τι και να πούμε οι εξαρτήσεις είναι εξαρτήσεις και η εκκλησία συμβουλεύει να αποφεύγονται αυτές οι εξαρτήσεις", ανέφερε.

Παραταύτα, πληθαίνουν οι φωνές, ανά το Παγκύπριο, κομματικές και μη, οι οποίες ασκούν κριτική στο ύφος με το οποίο η Εκκλησία της Κύπρου διαμορφώνει, ασκεί και εξαγγέλει τις οικονομικές της δραστηριότητες, καθώς δίδεται μια εντύπωση απομάκρυνσης από το πνευματικό έργο το οποίο ασκείται στους κόλπους της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αρχιεπίσκοπος: Ανατέλλουν καλύτερες ημέρες σε Κύπρο και Ελλάδα

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος εξασφάλισε το δάνειο ύψους 50 εκατ. ευρώ - Πού θα τα επενδύσει;

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Για τις εξελίξεις στο Σκοπιανό συζήτησαν Παυλόπουλος - Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος [vid]
  2. Επ. Περιβάλλοντος: Η Κύπρος έχει ακόμα αρκετά στοιχήματα να κερδίσει
  3. Σκοπιανό: Στο διπλωματικό παρασκήνιο παράγοντας ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος - Συνάντηση με Παυλόπουλο
  4. Ζωτικής σημασίας για την κυπριακή οικονομία η στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας
  5. Εγκρίθηκε «καθαρή εξαγορά» της Cyta Hellas από την Vodafone
  6. Βαρύτατη παρασπονδία από «Freedom House»: «Ασφαλής και ελεύθερη χώρα η ΤΔΒΚ»