What's hot? ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ· ΧΙΟΝΙΑ· AFRIKA· SURVIVOR·

INFO

19.01.2014 | 15:42
Τελευταία ενημέρωση: 19.01.2014 | 22:30

Ζέτα Αιμιλιανίδου: Αν δεν στοχευθεί η κοινωνική σύνταξη θα ξεμείνουμε από χρήματα - Υπέρ της στόχευσης το ΔΗΚΟ

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

- Η αρμόδια Υπουργός Ζέτα Αιμιλιανίδου εμμένει στις θέσεις της για στόχευση των κοινωνικών συντάξεων
- Η εισήγηση του Υπουργείου Εργασίας δεν είναι η τελική και δεν έχει κατατεθεί κάποιο νομοσχέδιο ακόμα
- Υπουργική προειδοποίηση ότι αν δεν υπάρξει στόχευση στις κοινωνικές συντάξεις ξεμένει από ρευστό εντός του 2014
- Στήριξη και από το ΔΗΚΟ εξασφαλίζουν οι προτάσεις του Υπουργείου Εργασίας

Αν δεν στοχεύσουμε την κοινωνική σύνταξη σημαίνει ότι θα έρθουμε σε κάποιο μήνα του έτους 2014, που δεν θα υπάρχουν λεφτά να δώσουμε κοινωνική σύνταξη, διαμήνυσε σήμερα η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ζέτα Αιμιλιανίδου, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις γύρω από το θέμα.

Σε δηλώσεις στην πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση του Συμβουλίου Κοινοτικού Εθελοντισμού (ΣΚΕ) Συμπλέγματος Κούρη-Ξυλούρικου, η κ.Αιμιλιανίδου τόνισε πως, από τη στιγμή που υπάρχει μείωση στον προϋπολογισμό κατά 10 εκατομμύρια "εμείς ως Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων πρέπει να βρούμε τους τρόπους ώστε κανένας να μην αδικηθεί που χρειάζεται πραγματικά να παίρνει κοινωνική σύνταξη, αλλά ταυτόχρονα, κάποιοι οι οποίοι δεν πρέπει να παίρνουν, γιατί πραγματικά δεν την έχουν ανάγκη, να μην παίρνουν αυτή τη σύνταξη".

Επανέλαβε δε πως χρειάζεται συλλογική προσπάθεια με όλους τους κοινωνικούς εταίρους, ώστε να βρεθεί ο καλύτερος τρόπος να στοχευτεί η κοινωνική σύνταξη και διευκρίνισε πως δεν έχει τεθεί κανένα ποσό ως οροφή, "απλώς έγινε μια εισήγηση από τους τεχνοκράτες του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και είμαστε ανοικτοί ώστε να έχουμε προτάσεις από όλους για να μπορέσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό και να μην αδικηθεί κανένας".

"Αν δεν στοχεύσουμε τη σύνταξη σημαίνει ότι θα έρθουμε σε κάποιο μήνα του έτους 2014, που δεν θα υπάρχουν λεφτά να δώσουμε κοινωνική σύνταξη", υπέδειξε η Υπουργός Εργασίας.

Μιλώντας εξάλλου στην εκδήλωση του ΣΚΕ Συμπλέγματος Κούρη-Ξυλούρικου, η Ζέτα Αιμιλιανίδου ανέφερε πως, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, οι Κύπριοι απέδειξαν πόσο ο ένας νοιάζεται για τον άλλο και εξέφρασε τη βεβαιότητα της πως θα μπορέσουμε ενώμενοι να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και να έρθουν καλύτερες μέρες.

ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΚΟ

Η στόχευση των κοινωνικών συντάξεων φαίνεται να μην προκαλεί πολιτικούς τριγμούς στην συγκυβέρνηση, καθώς ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του κόμματος, Νικόλας Παπαδόπουλος με δηλώσεις του τάσσεται υπέρ του μέτρου που προωθεί το Υπουργείο Εργασίας, ρίχνοντας μάλιστα το γάντι και στο ΑΚΕΛ για προηγούμενα μέτρα που είχε λάβει επί των ημερών Χριστόφια και το οποίο τώρα εμφανίζεται να υιοθετεί κριτική στάση.

Η στόχευση των κοινωνικών παροχών είναι μια πάγια,σωστή θέση, που πρέπει να υποστηρίζεται από όλες τις πολιτικές δυνάμεις, δήλωσε χθες από την Πάφο ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος, σχολιάζοντας το θέμα των περικοπών στις κοινωνικές συντάξεις και τη μείωση του αριθμού των δικαιούχων.

Εξάλλου, είπε, με αυτή την αρχή, η προηγούμενη κυβέρνηση, η κυβέρνηση του ΑΚΕΛ, απέκοψε περίπου 400 εκατομμύρια ευρώ από τις κοινωνικές παροχές, καθώς όπως είπε, με την εισαγωγή των εισοδηματικών κριτηρίων είχαν αποκοπεί τα επιδόματα τέκνου, τα φοιτητικά επιδόματα, το επίδομα μάνας, επιδόματα των αναπήρων, και επιδόματα σε συμπολίτες μας που είχαν ειδικές ανάγκες.

Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι κανένας δεν ικανοποιείται από το γεγονός ότι αναγκαζόμαστε αυτή την στιγμή να επιδιώκουμε να πετύχουμε εξοικονομήσεις από τις κοινωνικές παροχές, σημειώνοντας πως η θέση ότι θα πρέπει να υπάρξει στήριξη μόνο σε αυτούς που έχουν ανάγκη, είναι σωστή.

Παρατήρησε επίσης πως η στόχευση των κοινωνικών παροχών είναι μια σωστή θέση και θα πρέπει να καταβληθεί κάθε προσπάθεια, έτσι ώστε αυτή η στόχευση να γίνει σωστά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νικόλας Παπαδόπουλος: Στήριξη μόνο σε όσους έχουν πραγματική ανάγκη

Ζ. Αιμιλιανίδου: Η κοινωνική σύνταξη δεν καταργείται, απλώς στοχεύεται – Με «αντάρτικο» απειλούν οι Συντεχνίες

«Ψαλίδι» στην κοινωνική σύνταξη – 3.000 λιγότεροι δικαιούχοι – Ποιοι συνταξιούχοι θα συνεχίσουν να λαμβάνουν το βοήθημα

Τι άλλο θ' ακούσουν τ' αυτιά μας; - Το κράτος έδωσε… κατά λάθος €30 εκατ. σε συντάξεις και επιδόματα!

   Διαδώστε αυτό το άρθρο