What's hot? ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ· ΧΙΟΝΙΑ· AFRIKA· SURVIVOR·

INFO

20.01.2014 | 20:59
Τελευταία ενημέρωση: 20.01.2014 | 21:10

Παύουν να θεωρούνται «παραφύση» οι σχέσεις ομοφυλοφίλων στα κατεχόμενα

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Επεισοδιακή ήταν η «ολομέλεια» της ψευδο-βουλής στα κατεχόμενα σήμερα όπου συζητήθηκαν οι αλλαγές στον «ποινικό κώδικα» ώστε να εκσυγχρονιστεί και να συνάδει με τα ανθρώπινα δικαιώματα. Στις προβλέψεις αναφέρεται και η άρση της θανατικής ποινής. Η ψηφοφορία θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, στην τροποιητική πρόταση προβλέπεται η άρση της πρόνοιας ότι οι σχέσεις ιδίου φύλου είναι «παραφύση» και να αποτρέψει την βλάβη των ατόμων λόγω των σεξουαλικών τους προτιμήσεων, ταυτότητας και να μην τυγχάνουν διάκρισης λόγω της σεξουαλικότητάς τους.

Προβλέπεται επίσης όπως θεωρούνται θύματα σεξουαλικών εγκλημάτων όχι μόνο οι γυναίκες, αλλά άτομα ανεξαρτήτως των σεξουαλικών τους προτιμήσεων. Επίσης, προβλέπει την αύξηση των ποινών για σεξουαλικά αδικήματα εναντίον παιδιών και ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Η τροποποιητική πρόταση προβλέπει ακόμη την άρση της θανατικής ποινής.

Ο «βουλευτής» του κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας, Μεχμέτ Τσακιτζί δήλωσε ότι θα στηρίξουν τις τροποποιήσεις και θα δώσουν θετική ψήφο, λέγοντας πως πρέπει να αλλάξουν και άλλες πρόνοιες του «ποινικού κώδικα» που αφορούν για παράδειγμα, την χρήση ναρκωτικών. Η σεξουαλική προτίμηση, τόνισε, δεν είναι αρρώστια.

Ο «βουλευτής» του Δημοκρατικού κόμματος, Ζορλού Τορέ ανέφερε ότι θα στηρίξουν τις αλλαγές που αφορούν τα σεξουαλικά εγκλήματα εναντίον των παιδιών, αλλά ζήτησε να συζητηθούν ξανά στην αρμόδια «κοινοβουλευτική» επιτροπή οι πρόνοιες για τον σεξουαλικό προσανατολισμό.

Η «βουλευτής» του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού κόμματος, Ντογούς Ντεριά επέκρινε την προσέγγιση του Ζορλού Τορέ τονίζοντας την σημασία των τροποποιήσεων σχετικά με τα άτομα που αντιμετωπίζουν διακρίσεις λόγω του σεξουαλικού τους προσανατολισμού. «Τι κάνει ο καθένας με το σώμα του δεν είναι θέμα του κράτους, είναι ατομική υπόθεση του καθενός. Δεν είναι καθήκον του κράτους να αποφασίσει ποιος θα ερωτευτεί ποιον». Σημείωσε δε ότι από την εποχή της αρχαίας Ελλάδας, στην οθωμανική αυτοκρατορία και στην Ευρώπη, μέχρι τον 18ο αιώνα δεν ήταν παράνομη η ομοφυλοφιλία και πως αυτό άλλαξε με τα κράτη-έθνη.

Ο «βουλευτής» του ίδιου κόμματος, Τουφάν Ερχουμάν είπε ότι η σεξουαλική ασυλία είναι ανθρώπινο δικαίωμα και ένα θέμα που στην Τουρκία δεν θεωρείται αδίκημα, είναι στο ψευδοκράτος. Στην πραγματικότητα δε, ανέφερε, έγκλημα θεωρείται μόνο η σχέση άντρα με άντρα.

Ένταση προκλήθηκε όταν πήρε το λόγο ο «βουλευτής» του Δημοκρατικού κόμματος, Χακάν Ντιντσγιουρέκ λέγοντας πως οι αλλαγές στον "ποινικό κώδικα" αφορούν διάφορα θέματα όπως την άρση της θανατικής ποινής, αλλά ο κόσμος θυμάται μόνο την πρόταση ως τον «νόμο των ομοφυλοφίλων» και αυτό προκαλεί στην κοινή γνώμη μεγάλη ανησυχία.

Η αναφορά του αυτή προκάλεσε αντιδράσεις από κάποιους «βουλευτές» και το κοινό που παρακολουθούσε από τα θεωρία. Η Ντογούς Ντεριά αντέδρασε έντονα και παρά το ότι ο Ντιντσγιουρέκ προσπάθησε να δικαιολογηθεί λέγοντας ότι μεταφέρει λόγια του κόσμου και όχι δικά του, η νεαρή «βουλευτής» αποχώρησε από την αίθουσα της «ολομέλειας» και επανήλθε μόνο όταν ο «βουλευτής» του ΔΚ ολοκλήρωσε την ομιλία του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ομοφυλόφιλοι φιλήθηκαν τη μέρα του αγιασμού μπροστά σε Μητροπολίτη - ΦΩΤΟ

Πούτιν: Ευπρόσδεκτοι οι ομοφυλόφιλοι στο Σότσι, αλλά μακριά από τα παιδιά!

Επιστολή προς Πούτιν από 27 Νομπελίστες – υποστηρικτές των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων

   Διαδώστε αυτό το άρθρο