What's hot? ΦΩΤΕΙΝΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ· ΤΡΙΜΕΡΗΣ· FREZYLAC· ΙΟΡΔΑΝΙΑ·

INFO

21.01.2014 | 21:12
Τελευταία ενημέρωση: 21.01.2014 | 21:13

Τα ψέματα που απαγορεύεται να λέμε στον γυναικολόγο!

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Αρκετές γυναίκες, φοβούμενες μήπως ο γυναικολόγος τους είναι επικριτικός μαζί τους, καταφεύγουν σε ψέματα που πολλές φορές μπορούν να εμποδίσουν τη σωστή διάγνωση. Ο Δρ. Ναούμ εξηγεί ποια είναι τα συχνότερα από αυτά τα ψέματα και γιατί θα πρέπει να τα αποφύγουμε.

Έχω μονογαμική σχέση
Ναι ίσως είναι δύσκολο να παραδεχθείτε ότι μπορεί να έχετε ή να είχατε στο παρελθόν σεξουαλική επαφή με κάποιον εκτός του συντρόφου σας, αλλά είναι πολύ σημαντικό για τον γιατρό να γνωρίζει ότι δεν έχετε σταθερή σεξουαλική ζωή. Μόνο έτσι θα μπορέσει να σας κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις για σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και κυρίως για HIV.

Χρησιμοποιώ πάντα προφυλάξεις
Εάν δεν επιζητάτε τα συγχαρητήρια από τον γυναικολόγο σας, αλλά την ουσιαστική επιστημονική του άποψη, τότε θα πρέπει να του πείτε την αλήθεια. Εάν παραμελήσατε να πάρετε τα αντισυλληπτικά σας χάπια, εάν χρησιμοποιείτε προφυλακτικό μόνο όποτε το θυμάστε ή εάν δοκιμάζετε τη διακεκομμένη συνουσία με τον σύντροφό σας, ο γιατρός σας θα πρέπει να το γνωρίζει και να σας κατευθύνει προς την ιδανική μέθοδο αντισύλληψης σύμφωνα με την ηλικία και τα "θέλω" σας.

Καπνίζω και πίνω πολύ σπάνια
Εάν το "σπάνια" έχει αρχίσει και γίνεται "συχνά" τότε ο γιατρός θα πρέπει να το σημειώσει στο ιστορικό σας, καθώς το κάπνισμα έχει ενοχοποιηθεί την αύξηση της πιθανότητας εμφάνισης αρκετών γυναικολογικών καρκίνων, ενώ το αλκοόλ μπορεί να επηρεάσει την αποτελεσματικότητα κάποιας φαρμακευτικής αγωγής που ίσως σας συστήσει.

Δεν έχω κάνει έκτρωση ποτέ
Ατυχήματα συμβαίνουν και αν καταφύγατε στη λύση της έκτρωσης ο γιατρός θα πρέπει να το ξέρει. Εάν για παράδειγμα αντιμετωπίζετε τώρα κάποιο πρόβλημα υπογονιμότητας, ίσως οφείλεται στον τρόπο που έγινε η έκτρωση. Επίσης, είναι σημαντικό στοιχείο για τον γιατρό ότι κάποτε καταφέρατε να μείνετε έγκυος. Άρα, εάν θέλετε τη βοήθεια του γιατρού για να λύσει ένα τέτοιο θέμα, θα πρέπει να του δώσετε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται.

Δεν έχω παρατηρήσει κανένα σύμπτωμα
Ο φόβος της φαρμακευτικής αγωγής ή ακόμα και το να ακούσετε την αλήθεια, σας εμποδίζουν από το να πείτε την αλήθεια στον γιατρό σας; Οποιοδήποτε σύμπτωμα παρατηρήσετε όπως ακανόνιστη περίοδο, αίμα ανάμεσα σε 2 περιόδους, δύσοσμα κολπικά υγρά, φαγούρα και ερυθρότητα στη γεννητική περιοχή, πόνος στην κοιλιακή περιοχή κ.α. θα πρέπει να αναφερθούν αμέσως στον γιατρό και να ζητήσετε ένα επείγον ραντεβού μαζί του. Άλλοτε η αντιμετώπισή τους είναι απλή, άλλοτε υποκρύπτουν πιο περίπλοκα προβλήματα. Άρα, όσο πιο νωρίς τα αντιμετωπίσετε τόσο πιο καλά!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΤΟ NEWSIT.CY

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Επικίνδυνο το σεξ στα ξαδέρφια! Ποιες οι επιπτώσεις

Οι περίεργοι και αστείοι νόμοι του σεξ!

Kinky ή normal σεξ: Τι προτιμούν τα ζευγάρια!
   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Η γυναίκα-«αράχνη» μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Άρης λύνει τη σιωπή της για τους Σαϊεντολόγους και την απάτη εκατομμύριων με χρυσό!
  2. Πόσο συχνά αυνανίζεται ο άντρας και πόσο η γυναίκα ανά ηλικία;
  3. Περίεργο τροχαίο με εγκατάλειψη -Επιχείρησαν να κλέψουν γυναίκα οδηγό!
  4. «Βόμβα» από το συνεργαζόμενο με τη NASA Kυπριακό Οργανισμό Εξερεύνησης Διαστήματος: «Λάβαμε όντως ύποπτα σήματα από το διάστημα»
  5. ΠΟΥ: Από το 2018 η υπερβολική ενασχόληση με τα βιντεοπαιγνίδια εντάσσεται στις ψυχικές διαταραχές
  6. Οργανισμός Χρηματοδοτήσεως Στέγης: Στέλνει 800 δάνεια στο δικαστήριο