What's hot? ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΡΙΚ· ΧΙΟΝΙΑ· ΛΟΥΪΣ ΚΑΡΛΟΣ· CYTA HELLAS·

INFO

23.01.2014 | 20:53
Τελευταία ενημέρωση: 23.01.2014 | 21:00

Εφαρμογή μέτρων για τη δημόσια υγιεινή από τον Δήμο Έγκωμης

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Την επέκταση των επιθεωρήσεων και άλλων μέτρων που εφαρμόζει για περιορισμό της ρύπανσης που παρατηρείται σε πάρκα, χώρους πρασίνου, δρόμους/πεζόδρομους και ιδιωτικούς χώρους, από περιττώματα σκύλων, σε τακτική βάση και σε μη εργάσιμες πλέον ώρες, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Έγκωμης.


Σχετική ανακοίνωση του Δήμου Έγκωμης κάνει λόγο για μεγάλη ρύπανση του περιβάλλοντος από τα περιττώματα σκύλων σε πάρκα, χώρους πρασίνου, δρόμους/πεζόδρομους και ιδιωτικούς χώρους αλλά και για προβλήματα από σκύλους που περιφέρονται αδέσποτοι σε δημόσιους ή ιδιωτικούς χώρους.

Όπως σημειώνει, το Δημοτικό Συμβούλιο Έγκωμης μελέτησε πρόσφατα εκ νέου την όλη κατάσταση και αποφάσισε όπως, επιπρόσθετα των επιθεωρήσεων και άλλων μέτρων που εφαρμόζονται κατά τις εργάσιμες ώρες του Δήμου, να γίνονται πλέον σε τακτική βάση από αρμόδιους λειτουργούς, επιθεωρήσεις σε χώρους διακίνησης σκύλων και σε μη εργάσιμες ώρες.

Σε πρώτο στάδιο αποφασίστηκε όπως γίνεται σχετική διαφώτιση των ιδιοκτητών σκύλων με σκοπό την αντιμετώπιση των αναφερόμενων προβλημάτων και σε δεύτερο στάδιο, εάν δεν υπάρξει συμμόρφωση, να επιδίδεται εξώδικο πρόστιμο.
Ο Δήμος Έγκωμης υπενθυμίζει στους δημότες του ότι η σχετική νομοθεσία (Περί σκύλων Νόμος Αρ. 184(1)/2002 ορίζει πως ο κάθε ιδιοκτήτης σκύλου θα πρέπει:

α. Να εξασφαλίσει Άδεια Κατοχής σκύλου από τον Δήμο
β. Να μην ρυπαίνει ή μολύνει οποιοδήποτε μέρος με κόπρανα του σκύλου του χωρίς να τα περισυλλέγει
γ. Να μην περιφέρεται ο σκύλος του ελεύθερος σε δημόσιο δρόμο ή ιδιωτικό χώρο χωρίς να είναι δεμένος με λουρί κάτω από απόλυτο έλεγχο του
δ. Να μην προκαλεί οχληρία ο σκύλος του με παρατεταμένο και συνεχές γαύγισμα
Υπενθυμίζει παράλληλα πως έχει προβεί στην εγκατάσταση εβδομήντα (70) ειδικών σκυβαλοδοχείων με ειδική ένδειξη, για την τοποθέτηση των κοπράνων των σκύλων και πως είναι αναγκαίο, ο κάθε ιδιοκτήτης σκύλου να φέρει μαζί του υλικά μέσα (σακουλάκι και φτυαράκι), ώστε να είναι δυνατή η περισυλλογή των περιττωμάτων και η τοποθέτηση τους στα ειδικά σκυβαλοδοχέια.

Καλεί τέλος τους ιδιοκτήτες σκύλων να συμμορφώνονται με τις πιο πάνω οδηγίες, συμβάλλοντας έτσι στη διαμόρφωση ενός καλύτερου περιβάλλοντος και ανεβάζοντας το επίπεδο πολιτισμού και ευπρέπειας στο Δήμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τραγωδία στη Λάρνακα! Νεκρή μητέρα σε σπίτι τρώγλη - Πανικόβλητο το 5χρονο παιδί της ζητούσε βοήθεια

Στα χέρια της αστυνομίας ο πα-τέρας που βίασε την κόρη του

Στις Κεντρικές Φυλακές μεταβαίνουν ερευνώντες λειτουργοί για τις αυτοκτονίες και τον βιασμό

Θρίλερ με το νεκρό βρέφος στα σκουπίδια – Δεν έδειξε μητέρα το DNA

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Αποχετευτικό Λάρνακας: Νέες οδηγίες Γεν. Εισαγγελέα για έρευνες σε 3 χώρες και στο Τμήμα Κτηματολογίου
  2. Bullying σε 8χρονο: «Πρέπει να μου σκοτώσει το παιδί για να λάβουν μέτρα;»
  3. Προσοχή! Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και περιοδικές αποκοπές κυκλοφορίας σε Λάρνακα - Λευκωσία ένεκα της Τριμερούς Κύπρου-Ελλάδος-Ιορδανίας
  4. Εκτέλεσαν κυνηγό πισώπλατα από τα 2 μέτρα - Τι λέει ο ιατροδικαστής
  5. Έπεσαν οι υπογραφές για την ασφαλτόστρωση του οδικού δικτύου στο Δήμο Δερύνειας
  6. Διευκρινίσεις Δήμου Λάρνακας για την εκχώρηση οικοπέδου-«φιλέτο» σε γιο Δημ. Συμβούλου του ΔΗΣΥ