What's hot? ΦΩΤΕΙΝΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ· ΤΡΙΜΕΡΗΣ· FREZYLAC· ΙΟΡΔΑΝΙΑ·

INFO

24.01.2014 | 13:25
Τελευταία ενημέρωση: 25.01.2014 | 07:42

Δεν είχε τέλος το δράμα της 40χρονης που πέθανε μπροστά στο παιδί της

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

- Περιτονίτιδα η αίτια θανάτου της 40χρονης, όπως προέκυψε από τη νεκροτομή
- Την είχαν προειδοποίησει οι γιατροί, αλλά η γυναίκα αρνήθηκε περίθαλψη
- «Παιδί με κανονική συμπεριφορά» οι αναφορές από το νηπιαγωγείο του αγοριού
- Πληροφορίες και για απογευματινή φοίτηση είχε ζητήσει η μητέρα, καθότι είχε βρει εργασία
- Αποκάλυψη και για τον 23χρονο γιο της που βρίσκεται στις Κεντρικές Φυλακές
- Τι λέει το Γραφείο Ευημερίας για το δημόσιο βοήθημα που λάμβανε η γυναίκα
- Πώς δικαιολογεί τον μη εντοπισμό της οικογένειας

Νέες συγκλονιστικές αποκαλύψεις έρχονται διαρκώς στην επιφάνεια όσον αφορά τη 40χρονη γυναίκα που απεβίωσε χθες το πρωί στο διαμέρισμά της στη Λάρνακα, μπροστά στο 5χρονο παιδί της.

Πληροφορίες από το νηπιαγωγείο όπου φοιτά το αγόρι κάνουν λόγο για ένα παιδί «με κανονική συμπεριφορά, που ερχόταν με το φαγητό του στο σχολείο» και που δεν κινούσε υποψίες για το δράμα που εκτυλισσόταν στο διαμέρισμα της οδού Μάρκου Δράκου. Μάλιστα, η γυναίκα είχε ζητήσει πρόσφατα πληροφορίες και για απογευματινή φοίτηση του γιου της στο σχολείο, καθότι όπως είχε μεταφέρει στο διδακτικό προσωπικό, είχε βρει εργασία.

Το δράμα της οικογένειας ωστόσο έχει να κάνει αφενός με την αποκάλυψη ότι η 40χρονη είχε ακόμη έναν γιο, 23 ετών, ο οποίος βρίσκεται στις Κεντρικές Φυλακές εκτίοντας ποινή κάθειρξης για κλοπές και διαρρήξεις στην Πάφο.

Αφετέρου, το κρίσιμο σημείο στην όλη υπόθεση είναι η κατάσταση υγείας της άτυχης γυναίκας, στην οποία είχε διαγνωστεί –κατά την επίσκεψή της στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας προ ημερών– διάτρηση δωδεκαδακτύλου και της είχε επισημανθεί πως το ιατρικό της πρόβλημα, αν δεν φροντιζόταν άμεσα, θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμα και στον θάνατο. Η γυναίκα όμως, σύμφωνα με μαρτυρίες, επέδειξε αρνητική στάση στις προειδοποιήσεις των γιατρών, και δεν δέχθηκε καν να μείνει στο νοσοκομείο για περίθαλψη παρά προτίμησε να επιστρέψει στο σπίτι της.

Σύμφωνα με τη νενομισμένη νεκροτομή που ολοκληρώθηκε πριν λίγο, επιβεβαίωνεται ότι ήταν παθολογικά τα αιτία θανάτου της άτυχης γυναίκας. Πρόκειται για περίπτωση περιτονίτιδας (μόλυνση της κοιλιακής χώρας) συνεπεία της διάτρησης δωδεκαδακτύλου. Οι ιατροδικαστές δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο η μόλυνση αυτή να έχει προέλθει από τις συνθήκες διαβίωσης της 40χρονης ανάμεσα σε σωρούς σκουπιδιών.

Το Γραφείο Ευημερίας για την υπόθεση

Εξηγήσεις ζήτησε η Διευθύντρια του Τμήματος Κοινωνικής Ευημερίας Τούλα Κούλουμου για τον τρόπο με τον οποίο ο αρμόδιος λειτουργός ενήργησε μετά που δεν έλαβε καμία απάντηση στις εκκλήσεις του όταν προσπάθησε να επικοινωνήσει με την 40χρόνη μητέρα.

Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ, η κ. Κούλουμου είπε ότι ο λειτουργός του Τμήματος Κοινωνικής Ευημερίας, προτού διακοπεί το δημόσιο βοήθημα στη 40χρονη τον περασμένο Νοέμβρη, «πήγε επί τόπου στο διαμέρισμά της, κτύπησε την πόρτα, άφησε σημείωμα, αλλά η 40χρονη δεν ανταποκρίθηκε».

Πρόσθεσε ότι «υπάρχουν περιπτώσεις αλλοδαπών, κυρίως, που εγκαταλείπουν ακόμη και τη χώρα χωρίς να δώσουν στοιχεία», ενώ δεν υπήρξε καμία έστω αναφορά από άτομο προσκείμενο στη μητέρα και στο παιδί για τις συνθήκες διαβίωσής τους.

Η κ. Κούλουμου είπε ότι μετά τον θάνατο της μητέρας, ζήτησε «σε βάθος εξήγηση για να αναδειχθούν τα ερωτήματα, για να δούμε πώς έχουν τα πράγματα κι αν υπάρχει κάτι που έπρεπε να γίνει καλύτερα πρέπει να αναδειχθεί, δεν υπάρχει αμφιβολία».

«Δεν έχω πληροφορίες για αναφορά από γείτονες και από το νηπιαγωγείο όπου πήγαινε το παιδί και αυτή την εικόνα έχω εγώ μπροστά μου», είπε η κ. Κούλουμου αναφέροντας ότι η 40χρονη «πήρε επίδομα και το Νοέμβρη».

Ερωτηθείσα σχετικά με το τι γίνεται με το πεντάχρονο παιδί, είπε ότι αυτή την στιγμή «βρίσκεται σε ασφαλές μέρος, είναι σε συνεχή παρακολούθηση και δεν έχω πληροφόρηση ότι αντιμετωπίζει κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας».

Η κ. Κούλουμου πρόσθεσε ότι «είναι σε εξέλιξη οι διάφορες εξετάσεις για να δούμε τι ζητήματα έχει το παιδί, δεν έχει ωστόσο ολοκληρωθεί ακόμη ο κύκλος της εργασίας αυτής».

Ανέφερε ότι το Τμήμα Κοινωνικής Ευημερίας καταβάλλει προσπάθειες «για να δούμε εάν υπάρχει οικογένεια και τι μπορούμε να κάνουμε για το παιδί από τώρα και στο εξής».

Η κ. Κούλουμου είπε ότι η 40χρονη ζήτησε την βοήθεια του Τμήματος Κοινωνικής Ευημερίας το 2010, χρονιά κατά την οποία την επισκέφθηκε στο διαμέρισμά της στη Λάρνακα λειτουργός του Τμήματος, ο οποίος βρήκε τις συνθήκες διαβίωσης μητέρας και παιδιού «ικανοποιητικές, επομένως φαίνεται ότι κάτι προέκυψε στη συνέχεια».

Ανέφερε ότι η 40χρονη «ήταν ενεργοποιημένη, επισκεπτόταν το Επαρχιακό Γραφείο Ευημερίας Λάρνακας, καθώς και το Τμήμα Εργασίας όπου υπέγραφε άνεργη, ανταποκρινόταν όταν της ζητούσαν να προσκομίσει κάποιο έγγραφο και το παιδί πήγαινε στο νηπιαγωγείο».

Πρόσθεσε πως «όταν οι λειτουργοί του Τμήματος Κοινωνικής Ευημερίας επισκέπτονται τα σπίτια εξυπηρετουμένων ή αιτητών και διαπιστώσουν ότι οι συνθήκες διαβίωσης δεν είναι κατάλληλες προβαίνουν σε ενέργειες».

Η κ. Κούλουμου δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, «πίσω από αυτή την ακαταστασία και τα σκουπίδια να κρύβονται κάποια προβλήματα ψυχικής υγείας» και είπε ότι «γίνεται συνεργασία με τις Τοπικές Αρχές για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση και να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα».

«Οι οδηγίες που έχει το προσωπικό είναι η καλή συνεργασία με Δημάρχους και Κοινοτάρχες, οι λειτουργοί είναι λίγοι και χειρίζονται πέραν των 20 χιλιάδων υποθέσεων, άρα χρειάζεται συλλογική και συντονισμένη δουλειά για να μπορέσουμε να έχουμε επιτυχία», είπε η κ. Κούλουμου.

Ανέφερε, επίσης, ότι πέραν του δημόσιου βοηθήματος, εάν κάποιος έχει ανάγκη για τα χρειώδη σε ό,τι αφορά την επίπλωση του σπιτιού, «μπορεί να παραχωρηθεί και επιπλέον επίδομα δεδομένου ότι έρχονται στην επιφάνεια και στην αντίληψή μας τέτοια περιστατικά».

Η κ. Κούλουμου είπε ότι «είναι μόνιμη η έκκληση» από το Γραφείο Ευημερίας προς τους πολίτες να ενημερώνουν τα κατά τόπους επαρχιακά τμήματα εάν περιέλθει στην αντίληψή τους κάποιο περιστατικό το οποίο χρήζει χειρισμού από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τραγωδία στη Λάρνακα! Νεκρή μητέρα σε σπίτι τρώγλη - Πανικόβλητο το 5χρονο παιδί της ζητούσε βοήθεια

«Δεν έκανα τίποτα!» – Αρνείται πως βίασε την κόρη του ο 53χρονος

 Θρίλερ με το νεκρό βρέφος στα σκουπίδια – Δεν έδειξε μητέρα το DNA

Σκοτώθηκε μπροστά στα τρία του παιδιά - Ανείπωτη τραγωδία στο σπίτι της οικογένειας!

«Στοπ. Έχει ένα μωρό!» Η στιγμή της μακάβριας ανακάλυψης –«Χαμένη» η μάνα

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Προσοχή! Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και περιοδικές αποκοπές κυκλοφορίας σε Λάρνακα - Λευκωσία ένεκα της Τριμερούς Κύπρου-Ελλάδος-Ιορδανίας
  2. Απεγνωσμένη μητέρα Πέταξε το μωρό της από το παράθυρο για να το σώσει από τη φωτιά [vid]
  3. Δολοφονία Ζέμπερη: Υπόμνημα από τη μητέρα της – Τι ζητά από τον φονιά της κόρης της
  4. Τουλάχιστον 8 πτήσεις από Κύπρο προς Ελλάδα και αντίστροφα επηρεάζονται από τη στάση εργασίας των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας
  5. Νέο βίντεο – ντοκουμέντο για τον θάνατο – μυστήριο της 44χρονης μητέρας!
  6. Λάρνακα: Χειροπέδες σε 32χρονο για την χθεσινοβραδινή ληστεία σε πρακτορείο στοιχημάτων