What's hot? ENI· ΕΡΝΕΣΤΟ ΛΕΩΝΙΔΟΥ· ΦΛΟΡΙΝΤΑ· SAIPEM 12000·

INFO

24.01.2014 | 16:36
Τελευταία ενημέρωση: 25.01.2014 | 08:23

Επιστρέφει στο πάτωμα η BOC ; – Το μπαλάκι στα χέρια της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

-Την ερχόμενη εβδομάδα η κρίσιμη από της ΕΚ
-Περισσότερη διαφάνεια ζήτησε η Δήμητρα Καλογήρου
-Καθοριστικής σημασίας τα εννιάμηνα αποτελέσματα για Τράπεζα

Πρόθεση της διοίκησης της Τράπεζας Κύπρου είναι η επιστροφή της μετοχής της Τράπεζας στο πάτωμα το τελευταίο τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit.com.cy.

Η διοίκηση της Τράπεζας η οποία είχε σήμερα συνάντηση με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ξεκαθάρισε ότι δεν επιθυμεί τη διαγραφή της μετοχής της, από το Χρηματιστήριο.

Για το λόγο αυτό κατέθεσε την πρόταση της και στοιχεία με τα οποία τεκμηριώνει την πρόθεση της, για επιστροφή της μετοχής της στο ΧΑΚ προς το τέλος της χρονιάς.

Η διοίκηση της Τράπεζας, θέτει ως ορόσημο τα εννιάμηνα αποτελέσματα του 2014 τα οποία θα ανακοινωθούν γύρω στον Οκτώβριο. Εν συνεχεία θα χρειαστεί επίσης ένας μήνας για την ετοιμασία του ενημερωτικού δελτίου έτσι αναμένεται ότι το Δεκέμβριο θα είναι έτοιμη να επιστρέψει η μετοχή της Τράπεζας Κύπρου στο πάτωμα.

Μετά τη συνάντηση της διοίκησης της BOC με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς η πρόεδρος της Επιτροπής Δήμητρα Καλογήρου, στις δηλώσεις της ξεκαθάρισε ότι η τράπεζα προσήλθε στο τραπέζι του διαλόγου καταθέτοντας τις θέσεις και προτάσεις της από τις οποίες διαφάνηκε ότι η πρόθεση της είναι η επιστροφή στο πάτωμα προς το τέλος του χρόνου.

Υπό το φως αυτών των εξελίξεων η μπάλα βρίσκεται τώρα στο γήπεδο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η οποία θα πρέπει να αποφασίσει στη βάσει των νέων δεδομένων εάν θα διαγραφεί ή θα αναμένει τα χρονοδιαγράμματα που έθεσε η Τράπεζα για επιστροφή της, στο ΧΑΚ.

«Η Τράπεζα μας έχει πει τις προθέσεις και θέσεις της επί αυτού του θέματος, ήγειρε τα θέματα που την απασχολούν, μεταξύ των οποίων ήταν και το θέμα της λήξης της (περιόδου) αναστολής διαπραγμάτευσης των τίτλων της Τράπεζας στο Χρηματιστήριο Κύπρου, στις 31 Ιανουαρίου, οι οποίες θα αξιολογηθούν σε συνεδρία του Συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς πριν τη λήξη της προθεσμίας αυτής», ανέφερε, σημειώνοντας ότι θα εκδοθεί σχετική ανακοίνωση επί του θέματος μετά τη συνεδρία της Επιτροπής.

Σε παρατήρηση ότι η Επιτροπή δεν μπορεί επ΄ άπειρον να διατηρεί εκτός ΧΑΚ την Τράπεζα και πρέπει να τεθεί ένα χρονοδιάγραμμα, η κ. Καλογήρου είπε ότι «πρέπει να δούμε αυτό το χρονοδιάγραμμα, τις θέσεις και προθέσεις και να αποφασίσει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς».

Ανέφερε ότι συζητήθηκαν επίσης το σχέδιο αναδιάρθρωσης και τι μπορεί η Τράπεζα να ανακοινώνει προς το επενδυτικό κοινό, σημειώνοντας ότι η Τράπεζα είναι πρόθυμη να ανακοινώνει «όλες τις περιοδικές τους πληροφορίες και οποιαδήποτε άλλα σημαντικά στοιχεία πιστεύουν ότι θα μπορούσαν να βοηθήσουν κάποιον» για να αξιολογήσει την αξία της μετοχής έστω και αν αυτή βρίσκεται εκτός χρηματιστηρίου.

Σε άλλη παρατήρηση ότι δημοσιεύτηκε στον Τύπο ότι η Τράπεζα θα αναλάβει τη διαχείριση εταιρειών που αδυνατούν να πληρώσουν τα δάνεια τους, η κ. Καλογήρου είπε ότι «είναι ένα σημαντικό στοιχείο για την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η οποία θέλει να είναι ενήμερη και για τα θέματα αυτά πρωτίστως, ιδιαίτερα αν αφορούν εισηγμένες εταιρείες».

Κληθείς να σχολιάσει δήλωση του Προέδρου της Τράπεζας ότι υπάρχει σταθεροποίηση και σαφή μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, η κ. Καλογήρου είπε πως «ότι είναι ανακοινώσιμο θα πρέπει να ανακοινώνεται προς τους επενδυτές την ίδια ώρα ή την επόμενη».

Η κ. Καλογήρου είπε επίσης ότι ζήτησε από τη διοίκηση της BOC, περισσότερη διαφάνεια προς το κοινό, άσχετα ότι η μετοχή της δεν είναι υπό διαπραγμάτευση εντούτοις δεν έχει διαγραφή γι’ αυτό οι ανακοινώσεις της Τρ. Κύπρου θα πρέπει να γίνονται επίσημα και ταυτόχρονα προς τους επενδυτές.
Εξερχόμενος της συνάντησης, ο κ. Χασάπης περιορίστηκε να πει ότι «δεν ήρθαμε για αποφάσεις» και ότι ήταν «μία κανονική συνάντηση στα πλαίσια συνηθισμένων εργασιών».

Ερωτηθείς πότε θα είναι έτοιμα τα ετήσια οικονομικά αποτελέσματα της Τράπεζας, ο κ. Χασάπης είπε: «Όποτε πρέπει να είναι έτοιμα, Φεβρουάριο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Χάρης Γεωργιάδης: Δεν θα απολυθεί κανένας στη δημόσια Υπηρεσία - Φαύλος κύκλος τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια

Ίδρυση Διοικητικού Δικαστηρίου προωθεί η κυβέρνηση

Δύσκολη εξίσωση οι ημικρατικοί – Αργεί να έρθει και η αποκατάσταση εμπιστοσύνης τραπεζών

   Διαδώστε αυτό το άρθρο