What's hot? ΦΩΤΕΙΝΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ· ΤΡΙΜΕΡΗΣ· FREZYLAC· ΙΟΡΔΑΝΙΑ·

INFO

25.01.2014 | 13:19
Τελευταία ενημέρωση: 25.01.2014 | 15:09

«Ξέφραγο αμπέλι» εξακολουθούν να είναι οι Κεντρικές Φυλακές - Εντοπίστηκαν χάπια

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

- Ναρκωτικά και αναβολικά πάνε και έρχονται ακόμα και τώρα, παρά τους εξονυχιστικούς ελέγχους της ΜΜΑΔ
- "Τρύπες" στο σύστημα εξακολουθούν να υπάρχουν
- Προχωρά η εκπαίδευση δεσμοφυλάκων από άντρες της ΜΜΑΔ (!)
- Το απόστημα δεν σπάει εύκολα, υπάρχουν από πριν αποθέματα ναρκωτικών καταγγέλουν οι κρατούμενοι
- Κρατούμενοι καταγγέλουν δεσμοφύλακα για εισαγωγή κινητών και ναρκωτικών!

Μετά και τις καταιγιστικές εξελίξεις στο χώρο του σωφρονιστικού συστήματος της χώρας, εξελίξεις οι οποίες τάραξαν και τις ισορροπίες στο πολιτικό σκηνικό, σημερινά δημοσιεύματα έρχονται να ταράξουν και πάλι τα νερά στον ευαίσθητο χώρο των Κεντρικών Φυλακών...

Χθες, οπως έγινε γνωστό, εντοπίστηκαν ποσότητες χαπιών που θεωρούνται ότι είναι αναβολικά, ενώ εστάλησαν ήδη για ανάλυση. Αυτά τα περίπου 100 κομμάτια εντοπίστηκαν στην πτέρυγα 1Β, με πολλούς να πιθανολογούν ότι ενδεχομένως σκόπιμα να αφέθηκαν σε κοινόχρηστο χώρο, προκειμένου να μην εντοπιστούν σε κελί και ότι είχαν πιθανόν εισαχθεί πριν παρθούν τα έκτακτα μέτρα.

Η Αναπληρώτρια Διευθύντρια των Φυλακών, Ελένη Βατυλιώτη συγκάλεσε εκ νέου σύσκεψη προκειμένου να υπάρξουν περαιτέρω διορθωτικές κινήσεις, κυρίως προς την κατεύθυνση της καλυτέρευσης των συνθηκών διαβίωσης των κρατουμένων.

Με σαρωτικούς ελέγχους πλέον στην ημερήσια διάταξη, τίποτε δεν αφήνεται στην τύχη του, ενώ όπως αναφέρει και ο 'ΠΟΛΙΤΗΣ' σε σημερινό δημοσίευμά του, ήδη χθες αποφασίστηκε η μετακίνηση δύο ατόμων από τα μαγειρεία, αντικαθιστάμενοι από 2 γυναίκες. Το ίδιο συνέβη και στον υπεύθυνο καντίνας, ο οποίος μετακινήθηκε σε καθήκοντα βάρδιας στις πτέρυγες.

Αυτές οι μετακινήσεις βέβαια θα μπορούσαν να εγείρουν και νέα ερωτηματικά, καθώς θα έπρεπε κάποιος να εξετάσει το βάθος της εμπλοκής των συγκεκριμένων προσώπων σε αξιόποινες πράξεις, οπότε η απλή μετακίνησή τους, μάλλον ως προνομιακή μεταχείριση θα μπορούσε να ερμηνευθεί...

Λόγοι ασφαλείας επιβάλλουν την συχνή κινητικότητα στις θέσεις, τόσο των κρατουμένων, όσο και των δεσμοφυλάκων, με τους πλέον επικίνδυνους και με μεγάλη επιρροή κρατούμενους να απομονώνονται από συγκρατούμενούς τους. 

Η ΜΜΑΔ εκπαιδεύει Δεσμοφύλακες

Όσοι έχουν έστω και μια μικρή εμπειρία από επίλεκτα σώματα ασφαλείας θα μπορούν να αντιληφθούν ότι ο ρόλος του δεσμοφύλακα, και ακόμα περισσότερο της εκπαίδευσης δεσμοφυλάκων, μόνο ως πάρεργο μπορεί να χαρακτηριστεί για μια επίλεκτη μονάδα, όπως η ΜΜΑΔ, εκτός και αν έχει πλέον επικρατήσει στα ηγετικά κλιμάκια η αντίληψη, του"δια πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν..." θα οφείλει να αποστέλλεται η ΜΜΑΔ.

Φυσικά, η μόνιμη-προσωρινή εμπλοκή της ΜΜΑΔ το μόνο που καταδεικνύει είναι το σε πόσο μεγάλο βαθμό είχε σαπίσει το σωφρονιστικό σύστημα της χώρας, αφού κανονικά μαθήματα ενδεχομένως θα έπρεπε να πάρει η ΜΜΑΔ από τους ειδικούς σωφρονιστικούς υπαλλήλους, οι οποίοι υποτίθεται διαθέτουν και την αντίστοιχη εξειδίκευση και όχι το αντίστροφο... Η ΜΜΑΔ, όπως και να έχει στο μόνο που ενδεχομένως θα μπορούσε εκ της φύσεως της αποστολής της να εμπλακεί στις φυλακές είναι η αντιμετώπιση κάποιας εξέγερσης ή ταραχών στα κελιά και τίποτα περισσότερο.

Κρατούμενοι καταγγέλουν σωφρονιστικούς υπαλλήλους

Εξάλλου έγινε γνωστό ότι υπήρξε καταγγελία κρατούμενου, η οποία διερευνάται, για εμπλοκή σωφρονιστικού υπαλλήλου σε υπόθεση εισαγωγής κινητών τηλεφώνων και ναρκωτικών εντός των Κεντρικών. Ο υπάλληλος κλήθηκε να παράσχει εξηγήσεις, αλλά υπάρχουν επιφυλάξεις εκ μέρους της διοίκησης, καθώς είτε ευσταθεί μια τέτοια κατηγορία, είτε όχι, είναι ιδιαιτέρως δύσκολο να αποδειχθεί, με τον νόμο της Σιωπής που ακόμα δεν έχει σπάσει εντός των τειχών των Κεντρικών Φυλακών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στις Κεντρικές Φυλακές μεταβαίνουν ερευνώντες λειτουργοί για τις αυτοκτονίες και τον βιασμό

Κεντρικές Φυλακές: Αφήστε τον ομοφυλόφιλο να ψοφήσει…- VIDEO

Σοκ και ανατριχίλα από την κατάθεση του Ρουμάνου που βιάστηκε στις φυλακές

Νέο σοκ στις Κεντρικές Φυλακές – 28χρονος βρέθηκε κρεμασμένος στο κελί του!

Θλιβερή ρουτίνα οι απόπειρες αυτοκτονίας - Kρατούμενος επιχείρησε να κρεμαστεί με σεντόνι

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Αιφνίδιος θάνατος για τον Ανδρέα Πέτρου - Θρήνος για τον δεσμοφύλακα των Κεντρικών και πατέρα δύο παιδιών
  2. Εγκαίνεια για την Πτέρυγα 10Α των Κεντρικών Φυλακών - Θα φιλοξενεί χρήστες ναρκωτικών
  3. Νεκρός στις Κεντρικές Φυλακές λίγο πριν την δίκη ο βασικός ύποπτος για την άγρια δολοφονία 51χρονου στη Λάρνακα
  4. Σε εφαρμογή εντός Ιανουαρίου το «νάρκοτεστ»
  5. Η Επίτροπος Διοικήσεως διατάσσει αυτεπάγγελτη έρευνα για την καταγγελία περί ομαδικού ξυλοδαρμού κρατουμένων
  6. Εγκρίθηκαν με υπερεξουσίες οι αδιάφθοροι της Αστυνομίας - Έντονα ενοχλημένος ο Ιωνάς