What's hot? ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ· ΦΑΙΔΩΝΟΣ· ΕΥΔΟΚΙΑ ΛΟΪΖΟΥ· ΙΟΡΔΑΝΙΑ·

INFO

26.01.2014 | 14:13
Τελευταία ενημέρωση: 26.01.2014 | 15:38

Ο Τάσος Μητσόπουλος στην γιορτή γραμμάτων στο Μπέρμιγχαμ

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Σε μία εποχή που οι νέοι μας αναζητούν τον δρόμο τους σε μια περίπλοκη και διαρκώς μεταβαλλόμενη πραγματικότητα, οι βασικές αρχές ζωής και δράσης των Τριών Ιεραρχών μπορούν να τους βοηθήσουν να αντιμετωπίσουν με πίστη και σθένος τις όποιες δυσκολίες, είπε ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων Τάσος Μητσόπουλος.

Μιλώντας στη γιορτή των γραμμάτων του Ελληνικού Σχολείου Αγίας Τριάδας στο Μπέρμιγχαμ, ο κ. Μητσόπουλος ανέφερε πως "με το ασήκωτο βάρος της παρακαταθήκης των Τριών Ιεραρχών η σημερινή εποχή απαιτεί απ’ όλους μας να ενώσουμε δυνάμεις και προσπάθειες για να υλοποιήσουμε το όραμά μας για μια ποιοτικότερη, σύγχρονη ελληνική παιδεία - μια παιδεία που θα συνάδει με τα ευρωπαϊκά δεδομένα και τις ανάγκες των παιδιών και των νέων μας και θα αποκτά δυναμικό και πρωτοποριακό χαρακτήρα, ώστε να αναδείξουμε τα καλύτερα στοιχεία του εαυτού μας και του πολιτισμού μας".

Σ’ αυτή την κατεύθυνση και με γνώμονα τον διάλογο και τη συνεννόηση με όλες τις πλευρές, συνέχισε, εργαζόμαστε ακατάπαυστα με όλες μας τις δυνάμεις διότι είναι χρέος μας να επενδύσουμε στους νέους, να επενδύσουμε στην παιδεία, να επενδύσουμε στο μέλλον της πατρίδας μας.

"Τους Τρεις Ιεράρχες λοιπόν, όλοι εμείς, γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί, καλούμαστε να θέσουμε ως πρότυπα ζωής. Και το δικό τους έργο να συνεχίσουμε και να λαμπρύνουμε. Και είναι βέβαιο πως, αν πραγματικά έχουμε ως στόχο και οδηγό μας τις δικές τους αρχές, όποιο μονοπάτι και να διαλέξουμε, θα βρεθούμε εκεί που αξίζει να βρίσκονται όσοι την ψυχή τους φωτίζει το φως της αλήθειας και το όραμα μιας παγκόσμιας κοινωνίας αγάπης", συμπλήρωσε.

Ανέφερε ότι οι τρεις επιφανείς πατέρες της Εκκλησίας μας αποτελούν άριστα πρότυπα αρετής και ζωής και η διδασκαλία τους παραμένει διαχρονική και επίκαιρη.

"Ο Ιωάννης Χρυσόστομος, ο Μέγας Βασίλειος και ο Γρηγόριος Ναζιανζηνός, με όπλο τους την ακένωτη αγάπη τους για τα παιδιά, υπηρέτησαν με τον λόγο και το έργο τους το πολύτιμο αγαθό της παιδείας, δίνοντας ένα απαράμιλλο παράδειγμα της άρρηκτης σύζευξης ανάμεσα στην υψηλή πνευματική καλλιέργεια και την ακούραστη κοινωνική δράση", σημείωσε.

Οι εκπαιδευτικοί είπε ο Υπουργός καλούνται διαρκώς να αποδεικνύουν ότι όλες οι μεγάλες εκείνες αξίες που συγκροτούν την ιδιοτυπία του ευρωπαϊκού πολιτισμού και εξακολουθούν να διατηρούν την αίγλη και ισχύ του στη σημερινή εποχή της μεγάλης διασταύρωσης των πολιτισμών και κοσμοθεωριών, στην εποχή των καθολικών αμφισβητήσεων, είναι βαθύτατα εμποτισμένες από τη διδασκαλία των Τριών Ιεραρχών.

"Μια διδασκαλία η οποία δημιουργικά γονιμοποίησε τα σπέρματα της ελληνικής σοφίας και προσφοράς. Αυτό το πνεύμα καλούμαστε ως οικουμενικός Ελληνισμός να προσκομίσουμε στον σύγχρονο οραματισμό για την ανασυγκρότηση της Ενωμένης Ευρώπης. Μιας Ευρώπης που συγκλονίζεται από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης που όπως επανειλημμένως επισημαίνω είναι πρωτίστως κρίση θεσμών, αξιών και ιδανικών", κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Οροφή» στα τέλη κυκλοφορίας συγκεκριμένων οχημάτων

Στη Βουλή ο Υπουργός Συγκοινωνιών για τα κόμιστρα

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Καταζητούμενος από την Interpol για τη δολοφονία Τάσου Ισαάκ χρίζεται «βουλευτής»
  2. Χριστιάνα Αριστοτέλους: Το τραπέζι που ετοίμασε για την ονομαστική της εορτή! [pic]
  3. Σοκ! Εκτέλεσαν δημοσιογράφο στη σχολική γιορτή του γιου του!
  4. Διπλή γιορτή για την Κωνσταντίνα Ευριπίδου σήμερα - Τι παράπονο της έκανε ο Νεκτάριος για τα γενέθλιά του;
  5. Αλέξια σε Τάσο Τρύφωνος: «Δέχτηκα σεξουαλική παρενόχληση στα 12! Ήταν δύο πολύ γνωστά πρόσωπα»!
  6. Ξαφνικός θάνατος για συνεργάτη του Τρύφωνος: «Αντίο Γιάννη...την περασμένη εβδομάδα ήμασταν μαζί...»