What's hot? ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ· ΧΙΟΝΙΑ· AFRIKA· SURVIVOR·

INFO

26.01.2014 | 14:30
Τελευταία ενημέρωση: 26.01.2014 | 15:39

Γιώργος Λιλλήκας: Θα βρεθούμε στο Ευρωκοινοβούλιο για τα συμφέροντα της Κύπρου

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Γιώργος Λιλλήκας για Ευρωεκλογές: "θα είμαστε στο Ευρωκοινοβούλιο για να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα της Κύπρου και όχι να υπηρετήσουμε παραδοσιακές ιδεολογίες"

Το μήνυμα πως η πολιτική των μονομερών υποχωρήσεων έχει χρεοκοπήσει και ότι επιβάλλεται όσο ποτέ να πετύχουμε τους εθνικούς μας στόχους, μέσα από μια διεκδικητική πολιτική που θα δημιουργεί κόστος στην Τουρκία και θα καθιστά τους άλλους στόχους της, όπως η ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ανέφικτους, έστειλε ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας από το βήμα της 1ης Πολιτικής Συνέλευσης της Συμμαχίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Λευκωσία.

"Μόνο όταν η Τουρκία πληρώσει σκληρό τίμημα θα καμφθεί η αδιαλλαξία της και θα ανοίξει ο δρόμος για μια δίκαιη, δημοκρατική λύση που θα μας επιτρέψει να ζήσουμε σε μια ελεύθερη πατρίδα, χωρίς τουρκικά ή βρετανικά στρατεύματα, χωρίς εποίκους και πρόσφυγες", είπε ο κ. Λιλλήκας σε ομιλία του στην Συνέλευση, κατά την οποία ανακοινώθηκαν τα ονόματα των υποψηφίων της Συμμαχίας για τις ευρωεκλογές του Μαΐου.

Ο κ. Λιλλήκας είπε ότι "θα είμαστε στο Ευρωκοινοβούλιο για να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα της Κύπρου και όχι να υπηρετήσουμε παραδοσιακές ιδεολογίες", προσθέτοντας ότι "η ανατροπή του κομματικού κατεστημένου ξεκινά από τις ευρωεκλογές".

Αν οι Τουρκοκύπριοι, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Συμμαχίας, "θέλουν να λάβουν μέρος στις Ευρωεκλογές, οφείλουν πρώτα να καταλύσουν το ψευδοκράτος και έμπρακτα να ενταχθούν στην Κυπριακή Δημοκρατία".

Αναφερόμενος στην ΕΕ, είπε ότι "η Ευρώπη του σήμερα δεν είναι αυτή που οραματιζόμαστε. Η κατάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν είναι λύση. Στις συνθήκες που βιώνει σήμερα η Ευρώπη, αν δεν υπήρχε η Ευρωπαϊκή Ένωση, πιθανότατα να είχαμε πόλεμο. Αυτό μας διδάσκει η ευρωπαϊκή ιστορία".

Αναφορικά με το Κυπριακό, ο κ. Λιλλήκας είπε ότι "δεν είναι ο κατάλληλος χρόνος, για να επιδιώξουμε λύση του Κυπριακού", προσθέτοντας ότι "σε αυτές τις συνθήκες, με τον Ελληνισμό λαβωμένο δεν μπορούμε να πετύχουμε μια λύση που θα εξυπηρετεί τα εθνικά μας συμφέροντα, να αποκαθιστά το δίκαιο και θα αποτρέπει τα δεδομένα της εισβολής και της κατοχής".

"Η εμμονή του Προέδρου και κάποιων πολιτικών δυνάμεων για επανέναρξη των συνομιλιών εδώ και τώρα μας γεννά πολλά ερωτηματικά", ανέφερε και διερωτήθηκε: "Τι εννοούν αυτοί που επιμένουν ότι η πολιτική μας πρέπει να είναι `υλοποιήσιμη` και οι `προτάσεις μας να μπορούν να γίνουν αποδεκτές από την άλλη πλευρά`";

Πρόσθεσε ότι "η μόνη `υλοποιήσιμη πολιτική` με την κουλτούρα των μονομερών υποχωρήσεων που έχουν αυτοί που προβάλλουν αυτές τις θέσεις, είναι το Σχέδιο Ανάν" και "η αποδοχή των τουρκικών θέσεων για κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και δημιουργία ενός προτεκτοράτου της Τουρκίας από `δύο ιδρυτικά κράτη`".

Αυτή η πολιτική, συνέχισε, "δεν είναι `ρεαλιστική`, όπως διατυμπανίζουν", αλλά "πολιτική μοιρολατρίας και ηττοπάθειας".

Ανέφερε ότι "η πρόσφατη εμπειρία από τις διαπραγματεύσεις με τους Βρετανούς για την ανάπτυξη στα εδάφη εντός των Βάσεων, επιβεβαιώνει την πεποίθηση μας πως αυτή η Κυβέρνηση και αυτό το Εθνικό Συμβούλιο είναι κατώτεροι των περιστάσεων".

"Πανηγύρισε ο Πρόεδρος για τη συμφωνία και τη χαρακτήρισε ιστορική. Και όλα τα κόμματα τη χαιρέτησαν πριν ακόμα τη δουν. Είναι όντως ιστορική συμφωνία αλλά για τη Βρετανία", πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στο μνημόνιο, ο κ. Λιλλήκας είπε ότι "επιβάλλεται ο απεγκλωβισμός από το Μνημόνιο το ταχύτερο δυνατό", προσθέτοντας ότι "η Κυβέρνηση, πίσω από το Μνημόνιο, εφαρμόζει δογματικά πολιτικές άκρατου νεοφιλελευθερισμού", καθώς "κατάργησε το κοινωνικό κράτος, παραπέμποντας όλες τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού και τους ανέργους στα κοινωνικά παντοπωλεία και στην ανέχεια".

"Υπακούοντας πιστά στις οδηγίες της Τρόικα η Κυβέρνηση προχωρά προς το ξεπούλημα των Ημικρατικών Οργανισμών υπό των κίνδυνο των ιδιωτικοποιήσεων", ανέφερε και πρόσθεσε ότι "ούτε που μπήκε στον κόπο η Κυβέρνηση και τα Κυβερνώντα κόμματα να μελετήσουν την εναλλακτική Πρόταση που τους υπέβαλε η Συμμαχία Πολιτών".

Ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών είπε ότι "την ώρα που οι επώνυμοι που ευθύνονται για την οικονομική καταστροφή, για την κακοδιαχείριση των Τραπεζών, για τη διαπλοκή και στη διαφθορά, παραμένουν ατιμώρητοι, ανώνυμοι πολίτες οδηγούνται στα δικαστήρια και στη φυλακή γιατί η κρίση δεν τους επιτρέπει να ανταποκριθούν στις δόσεις των δανείων τους".

"Σύντομα, κατοικίες και επαγγελματικά υποστατικά θα οδηγηθούν στην εκποίηση, με διαδικασίες εξπρές που η Τρόικα καθόρισε και η Κυβέρνηση με τη Βουλή υιοθετούν", πρόσθεσε.

Ανέφερε επίσης ότι όταν η Συμμαχία προειδοποιούσε "γι’ αυτές τις συνέπειες, μας έλεγαν πως δεν έχουμε άλλο δρόμο από το Μνημόνιο" και πρόσθεσε ότι "σήμερα, αυτοί που Κυβέρνησαν την προηγούμενη πενταετία και προσκάλεσαν την Τρόικα, αυτοί που σήμερα Κυβερνούν υπέγραψαν το Μνημόνιο και το κούρεμα των καταθέσεων, αυτοί που στη Βουλή πρωτοστάτησαν στη ψήφιση του Μνημονίου, όλοι αυτοί που μας έφεραν εδώ δηλώνουν πως ανησυχούν για την εκποίηση κατοικιών".

"Όλοι αυτοί δεν μπορούν να δώσουν λύσεις. Αυτοί δεν είναι η λύση. Αυτοί είναι μέρος του προβλήματος, είναι το ίδιο το πρόβλημα", ανέφερε.

"Λύση είναι η Συμμαχία Πολιτών που έμπρακτα και δυναμικά με προτάσεις στέκει δίπλα στους πολίτες και στις Μικρομεσαίες επιχειρήσεις", κατέληξε ο κ. Λιλλήκας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κατατέθηκαν οι υποψηφιότητες της Συμμαχίας Πολιτών για τις Ευρωεκλογές

Εκλογές στη Συμμαχία Πολιτών για πρόεδρο και αξιωματούχους

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Γιώργος Αγγελόπουλος: Τι έγινε μία ώρα πριν πετάξει τη «βόμβα» για το Τατουάζ;
  2. Απόψε η μοναδική διακαναλική των 5 βασικών υποψηφίων για την Προεδρία της Δημοκρατίας
  3. Γιώργος Λιάγκας – Μένιος Φουρθιώτης: Έλυσαν τις διαφορές τους στον αέρα! [vid]
  4. Το Κόμμα για τα Ζώα αποφάσισε να στηρίξει την υποψηφιότητα Αναστασιάδη
  5. Νικόλας 2018: Ο ΠτΔ υποβαθμίζει την Κ.Δ. εκχωρώντας στην UNFICYP τις δραστηριότητες πολιτών
  6. Σκεπτικισμό των Γερμανών πολιτών απέναντι σε κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού δείχνει δημοσκόπηση