What's hot? ΦΩΤΕΙΝΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ· ΤΡΙΜΕΡΗΣ· FREZYLAC· ΙΟΡΔΑΝΙΑ·

INFO

27.01.2014 | 12:30
Τελευταία ενημέρωση: 27.01.2014 | 14:07

Ανδρέας Βγενόπουλος: «Βάναυση κατάργηση του Κράτους Δικαίου»

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Η Πρόεδρος της Κυπριακής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κα. Δ. Καλογήρου προέβη χθες σε Κυπριακή εφημερίδα στην πρωτοφανή και εντυπωσιακή δήλωση-ομολογία ότι «είναι αισιόδοξη πως θα στοιχειοθετηθεί όχι μόνον αστική αλλά και ποινική ευθύνη εναντίον διευθυντικών στελεχών της ΛΑΪΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ…».

Η δήλωσή της αφορά την έναρξη μιας (αντικειμενικής υποτίθεται) διερεύνησης για την επάρκεια των προβλέψεων στις οικονομικές καταστάσεις της Τράπεζας που δημοσιεύθηκαν στις 31-12-2010, 31-12-2011 και 30-6-2011. Επί της ουσίας και αυτή η υπόθεση, όπως και όλες οι άλλες που «διερευνώνται» στην Κύπρο είναι ανυπόστατη, αφού το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας ενέκρινε τις οικονομικές καταστάσεις μετά από εισήγηση των Οικονομικών Υπηρεσιών και των Επιτροπών Διαχείρισης Κινδύνων και με την σύμφωνη γνώμη του Εσωτερικού Ελεγκτή και της Επιτροπής Ελέγχου αλλά και την έγκριση των εξωτερικών Ορκωτών Ελεγκτών της Εταιρείας.

Όμως είναι προφανές ότι με αυτήν την δήλωσή της η κα. Καλογήρου ομολογεί δημόσια ότι οι εργασίες της, υπό την ηγεσία της, Κυπριακής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς δεν στοχεύουν στην αντικειμενική διερεύνηση των εξεταζομένων υποθέσεων, αλλά στην με κάθε τρόπο και με κάθε είδους ακροβατισμούς καταδίκη αυτών που επιθυμεί η ίδια και οι φίλοι της.

Δεν μπορεί να ερμηνευθεί διαφορετικά η πρωτοφανής κατάργηση του τεκμηρίου αθωότητος και η προκατάληψη της κας Καλογήρου η οποία εκφράζει δημοσίως μέχρι και συναισθήματα «αισιοδοξίας» για την επιτυχία των στόχων της σε υποθέσεις που μόλις ξεκινά η διερεύνησή τους και η οποία υποτίθεται ότι θα διεξαχθεί αντικειμενικά. Είναι επίσης προφανές ότι όσο η κα. Καλογήρου παραμένει στην Προεδρία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς οι οποιεσδήποτε αποφάσεις που αφορούν την ΛΑΪΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ δεν έχουν πλέον καμία ηθική βαρύτητα αλλά ούτε και νομική ισχύ.

Δυστυχώς, όπως έχουμε καταγγείλει επανειλημμένως και στο πρόσφατο παρελθόν, την ίδια συμπεριφορά έχουν επιδείξει και άλλα όργανα και αξιωματούχοι της Κυπριακής Δημοκρατίας με συνέπεια την, ως προς την υπόθεση της ΛΑΪΚΗΣ, βάναυση κατάργηση του Κράτους Δικαίου με λόγους και πράξεις που θα αποδοκιμασθούν σύντομα από την Διεθνή Έννομη Τάξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μαξιλάρι ή αγορά, το δίλημμα των €900εκ – Grand test για Τράπεζα Κύπρου


Κρατικές εγγυήσεις €3δις για τον ELA

Συνεργατισμός: Περικοπές μισθών ή πλεονασμός (;) – Ιδού το δίλημμα για εργαζομένους της ΕΤΥΚ


   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Πρώτη Τριμερής Κύπρου - Ελλάδας - Ιορδανίας με υπογραφή σειράς σημαντικών συμφωνιών [pics, vid]
  2. Προσοχή! Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και περιοδικές αποκοπές κυκλοφορίας σε Λάρνακα - Λευκωσία ένεκα της Τριμερούς Κύπρου-Ελλάδος-Ιορδανίας
  3. Σεισμός στην Αττική: Γιατί συγκαλείται ειδική επιτροπή; – Περιμένουν νέο σεισμό οι επιστήμονες;
  4. ΟΠΑΠ Κύπρου: «Πράσινο» φως για ακύρωση έρευνας στα γραφεία
  5. Θρήνος στην Πάφο - Υπέκυψε στα τραύματά του ο Ανδρέας Κωνσταντίνου
  6. Εμπορικό έλλειμμα 4,6 δισ. ευρώ στις κυπριακές εξαγωγές