What's hot? ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΡΙΚ· ΧΙΟΝΙΑ· ΛΟΥΪΣ ΚΑΡΛΟΣ· CYTA HELLAS·

INFO

27.01.2014 | 13:19
Τελευταία ενημέρωση: 27.01.2014 | 14:08

Ανοίγει πάλι για άπορες οικογένειες το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Μητρόπολης Κωνσταντίας - Αμμοχώστου

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Επαναλειτουργεί την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Ιεράς Μητρόπολης Κωνσταντίας - Αμμοχώστου, που είχε παραμείνει κλειστό εδώ και 20 περίπου μέρες, λόγω εξάντλησης αρκετών τροφίμων, τα οποία περιλαμβάνονται στα πακέτα που προσφέρονται σε οικογένειες που έχουν ανάγκη.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο υπεύθυνος του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Μητρόπολης, Αρχιμανδρίτης Αυγουστίνος Καρράς, «έχουμε κλείσει για κάποιες μέρες λόγω ανεφοδιασμού, αφού λόγω αύξησης των ατόμων που λαμβάνουν βοήθεια από το Παντοπωλείο κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, υπήρχε έλλειψη σε ορισμένα τρόφιμα».

Πρόσθεσε πως ο αριθμός των ατόμων που βοηθούνται από τη Μητρόπολη ανήλθε στα 500 άτομα με αποτέλεσμα «ορισμένα είδη τροφίμων να μειωθούν, ενώ είχαμε έλλειψη σε κάποια άλλα. Δεδομένου ότι δεν υπήρχαν όλα τα τρόφιμα τα οποία περιλαμβάνονται στα πακέτα που δίνονται στον κόσμο, αποφασίστηκε να κλείσει το Παντοπωλείο για λίγες μέρες μέχρις ότου αγοράσουμε ή συλλέξουμε τα απαραίτητα για τη διατροφή μιας οικογένειας».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Αρχιμανδρίτης Αυγουστίνος είπε πως «οι οικογένειες αυτές έχουν πάρει κανονικά τα πακέτα με τα τρόφιμα τους γιατί δεν μπορούσαμε να τις αφήσουμε χωρίς φαγητό. Τις ημέρες που παρέμενε κλειστό το Παντοπωλείο ζητήσαμε βοήθεια από άτομα, τα οποία απλόχερα προσφέρουν τακτικά διάφορα τρόφιμα και προϊόντα, ενώ βρήκαμε και πόρους για αγορά συγκεκριμένων ειδών».

Σε άλλη ερώτηση απάντησε πως «φυσιολογικά έχει επέλθει μία κόπωση στον κόσμο που προσφέρει τρόφιμα, επειδή αυτή η προσφορά είναι συνεχόμενη. Το πρόβλημα της προσφοράς τροφίμων ειδικά στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου, οξύνεται τώρα το χειμώνα, αφού όσοι ασχολούνται με τον τουρισμό ή εργάζονται στην τουριστική βιομηχανία είναι και οι ίδιοι άνεργοι, με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι αριθμοί που ζητούν βοήθεια από τη Μητρόπολη».

Ο Αρχιμανδρίτης Αυγουστίνος σημείωσε ακόμα ότι «το Παντοπωλείο ανοίγει την Πέμπτη και ευελπιστούμε ότι θα λειτουργήσει απρόσκοπτα χωρίς οποιοδήποτε πρόβλημα. Ταυτόχρονα απευθύνουμε έκκληση προς τον κόσμο και σε όσους μπορούν να προσφέρουν, να δώσουν ό,τι μπορούν σε τρόφιμα, ξηρά τροφή, παιδικές τροφές, γάλα, πάνες και οτιδήποτε άλλο επιθυμούν».

Ανέφερε επίσης ότι για την ίδια τη Μητρόπολη είναι «ένας μεγάλος αγώνας» η εξεύρεση κάθε μήνα τροφίμων, χρημάτων και όλων των απαραίτητων αγαθών για τη σίτιση 500 οικογενειών.

Ο Αρχιμανδρίτης Αυγουστίνος είπε ακόμα ότι η Μητρόπολη βρίσκεται σε επαφή τόσο με τις ενορίες, όσο και με τις Κοινότητες και τους Δήμους της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου για αλληλοβοήθεια και στήριξη προκειμένου «όλοι μας να στηρίξουμε με όποιο τρόπο μπορούμε τους συνανθρώπους μας που λόγω της οικονομικής κρίσης, χρειάζονται την οποιαδήποτε βοήθεια και συμπαράσταση μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ;

Κόβουν το ηλεκτρικό σε 7μελή οικογένεια με τρία ανήλικα! – Η τραγική καθημερινότητα στην Κύπρο του Μνημονίου

«Πάρτι ευχαριστιών» από το Δήμο Λάρνακας στους εθελοντές του Κοινωνικού Παντοπωλείου

Ήχησαν οι καμπάνες μετά από 57 χρόνια στον Άγιο Γεώργιο της κατεχόμενης Αμμοχώστου

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Συντονισμένη επιχείρηση με 15 συλλήψεις στην ελεύθερη Αμμόχωστο
  2. Μιχαηλίδου - Σταύρου και Δημητριάδου τρέμουν για το μέλλον τους στο ΡΙΚ
  3. Ο αρραβώνας βάφτηκε με αίμα στο πολύνεκρο τροχαίο της Κρήτης!
  4. Στην κατεχόμενη Αμμόχωστο και φέτος ο εορτασμός των Θεοφανείων
  5. Μπαγκλαντές: Ποδοπατήθηκαν για δωρεάν τρόφιμα – 10 νεκροί και 50 τραυματίες
  6. Δήμος Λάρνακας: Συνολικά 110 οικογένειες θα λάβουν πακέτο για τις γιορτές από το Κοινωνικό Παντοπωλείο