What's hot? ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΡΙΚ· ΧΙΟΝΙΑ· ΛΟΥΪΣ ΚΑΡΛΟΣ· CYTA HELLAS·

INFO

27.01.2014 | 21:50
Τελευταία ενημέρωση: 28.01.2014 | 07:26

Υπ. Ενέργειας Κατάρ: Τεράστιο άλμα στις σχέσεις των δύο χωρών η σημερινή μέρα

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

- Συνάντηση ΠτΔ με Επιχειρηματικό Σύνδεσμο Κατάρ
- «Η Κύπρος έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα και μεγάλες προοπτικές για επενδύσεις»
- Ενίσχυση σχέσεων των δύο κρατών με υπογραφές συμφωνιών

Η Κύπρος μπορεί να κάνει το οικονομικό θαύμα είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης μιλώντας απόψε σε συνάντηση που είχε με τον Επιχειρηματικό Σύνδεσμο του Κατάρ, προσθέτοντας ότι το έχει καταφέρει ξανά και το 1974.

Σε συνάντηση που είχε το απόγευμα στην Ντόχα, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, με επιχειρηματίες από το Κατάρ και την Κύπρο, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλει η κυβέρνηση για ανάκαμψη και επανεκκίνηση της οικονομίας, σημειώνοντας παράλληλα τα πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού καθώς και τις μεγάλες προοπτικές για επενδύσεις σε διάφορους τομείς.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ακόμη ότι και ο τομέας της ενέργειας, μετά την ανακάλυψη κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην κυπριακή ΑΟΖ, διανοίγει προοπτικές για επενδύσεις.

Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε λόγω της οικονομικής κρίσης μπορούμε να πετύχουμε το θαύμα, είπε ο Πρόεδρος, προσθέτοντας ότι η Κύπρος το έχει πετύχει αυτό και στο παρελθόν. Επεσήμανε ότι παρά το ότι η Κύπρος είναι μικρή χώρα, εντούτοις αυτό δεν έχει σημασία στο πόσα μπορεί να επιτύχει.

Ανέφερε ότι με πειθαρχία και με προσπάθεια, η κυπριακή οικονομία μπορεί να ανακάμψει.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνοδευόταν από τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας και μεγάλη αντιπροσωπεία Κυπρίων επιχειρηματιών που μετέβησαν στο Κατάρ στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του.

Στη συνέχεια, οι επιχειρηματίες από το Κατάρ και την Κύπρο υπέβαλαν ερωτήσεις αναφορικά με θέματα επενδύσεων και άλλων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων τόσο στην Κύπρο όσο και στο Κατάρ.

Στη συνάντηση, ο Υπουργός Ενέργειας κ. Γιώργος Λακκοτρύπης ανέφερε ότι είναι καλή εποχή για να επενδύσει κανείς στην Κύπρο αφού διανοίγονται ευκαιρίες και προοπτικές για μεγάλες επενδύσεις και σημείωσε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να παράσχει διευκολύνσεις προς το σκοπό αυτό.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη και μίλησε σε εκδήλωση που διοργάνωσε, μεταξύ άλλων, η Πρεσβεία της Δημοκρατίας στην Ντόχα, το ΚΕΒΕ, ο Επιχειρηματικός Σύνδεσμος Κύπρου-Κατάρ, στην παρουσία του Υπουργού Ενέργειας και Βιομηχανίας του Κατάρ Sheikh Moahmmed Al Sada και μεγάλου αριθμού επιχειρηματιών από την Κύπρο και το Κατάρ.

Στην εκδήλωση ο Πρέσβης τη Δημοκρατίας στο Κατάρ κ. Χαράλαμπος Παναγίδης είπε ότι σε λιγότερο από ένα χρόνο από την ανάληψη της Προεδρίας της Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος επισκέπτεται το Κατάρ κάτι που αποδεικνύει τη μεγάλη σημασία που αποδίδει η κυβέρνηση στις διμερείς σχέσεις με το Κατάρ.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Ενέργειας του Κατάρ ανέφερε ότι «το Κατάρ και η Κύπρος απολαμβάνουν εξαιρετικές σχέσεις που χαρακτηρίζονται από αμοιβαία συνεργασία και σεβασμό. Έχουν τονιστεί από μια σειρά υψηλού επιπέδου επισκέψεων και την υπογραφή πέραν των 20 συμφωνιών τα τελευταία χρόνια.

Η σημερινή μέρα αποτελεί ένα τεράστιο άλμα στην ανάπτυξη των διμερών μας σχέσεων. Οι συμφωνίες που υπεγράφησαν σήμερα θα ενισχύσουν τις σχέσεις μας σε μια σειρά από τομείς περιλαμβανομένης εκπαίδευσης, της ενέργειας και της αφαλάτωσης.

Το Κατάρ προσβλέπει στην οικοδόμηση ακόμη πιο ισχυρών δεσμών με την Κυπριακή Δημοκρατία βοηθώντας τη να ανταποκριθεί στις ενεργειακές της ανάγκες, όπως και προωθώντας και προσελκύοντας επενδύσεις στον τομέα της ενέργειας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στην Κύπρο αντιπροσωπεία του Κατάρ – Μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον

Ο Νίκος Αναστασιάδης αφίχθηκε στο Κατάρ - Στόχος η προσέλκυση επενδύσεων

Νίκος Αναστασιάδης: Στο επίκεντρο οι επενδύσεις και η ανάπτυξη

Κύπρος και Ισραήλ υπογράφουν συμφωνία ενεργειακής ασφάλειας - Ανησυχία προκαλεί άρθρο του Economist


   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Επ. Περιβάλλοντος: Η Κύπρος έχει ακόμα αρκετά στοιχήματα να κερδίσει
  2. Ζωτικής σημασίας για την κυπριακή οικονομία η στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας
  3. Εγκρίθηκε «καθαρή εξαγορά» της Cyta Hellas από την Vodafone
  4. Δημοσκόπηση ΡΙΚ: Πρωτιά Αναστασιάδη και στους δύο γύρους - Παγιώνεται στην δεύτερη θέση ο Μαλάς
  5. Βαρύτατη παρασπονδία από «Freedom House»: «Ασφαλής και ελεύθερη χώρα η ΤΔΒΚ»
  6. Κωνσταντίνα Ευριπίδου: Έχασε την ισορροπία της και έπεσε πάνω στον Πρόεδρο Αναστασιάδη! [pics]