What's hot? ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΡΙΚ· ΧΙΟΝΙΑ· ΛΟΥΪΣ ΚΑΡΛΟΣ· CYTA HELLAS·

INFO

28.01.2014 | 14:05
Τελευταία ενημέρωση: 28.01.2014 | 14:55

ΑΠΟΕΛ: Αυτό είναι το έλλειμμα!

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Τα οικονομικά δεδομένα στον ΑΠΟΕΛ ήταν το θέμα συζήτησης στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρος της ομάδας, Πρόδρομος Πετρίδης, δίνοντας αναλυτική ενημέρωση και αριθμούς στη δημοσιότητα.

Την τελευταία πενταετία, η εταιρία είχε έσοδα 78 εκατομμύρια ευρώ και έξοδα ήταν ακριβώς τα ίδια. Το πιο σημαντικό και άμεσο πρόβλημα είναι το φετινό έλλειμμα των 2,6 εκατομμυρίων ευρώ συν 2,5 εκατομμύρια οφειλές προς εφορία.

Η παρουσία κόσμου και μετόχων ήταν πολύ μικρή, κάτι που σχολίασε ο Πρόδρομο Πετρίδη, με αρκετές από τις ερωτήσεις να αφορούν την LTV.

Προσπάθησε ο κ. Πετρίδης να κρατήσει τις ισορροπίες στέλνοντας όμως το μήνυμα ότι θα διαφυλάξει τα συμφέροντα του ΑΠΟΕΛ. Όπως λέχθηκε από τον υπεύθυνο οικονομικών η οφειλή της LTV ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Όσον αφορά τις ενέργειες που θα γίνουν από πλευράς διοίκησης για να αντιμετώπιση του προβλήματος αναφέρθηκαν τα εξής:

- Το ΔΣ δεσμεύεται ότι θα καλύψει μέρος του ταμειακού ελλείμματος και θα αποταθεί στον κόσμο μέσω της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου. Θα γίνει αύξηση του διεθνούς δανείου ανάλογα με πιθανά έσοδα από ευρωπαϊκούς αγώνες.

- Σύναψη δανείου γέφυρα από εύπορες διεθνείς επιχειρήσεις.

- Άμεση επανεξέταση των τηλεοπτικών εσόδων συμπεριλαμβανομένων τηλεοπτικών και εισιτήριων.

- Η λύση των προβλημάτων περνάει μέσα από τις επιτυχίες της ομάδας σε πρωτάθλημα αλλά και την είσοδο της σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Αριθμοί που ενδιαφέρουν:

- Η Εταιρεία υπέστη κούρεμα καταθέσεων, ύψους €1 842 819 (χάθηκαν €314 864 από την Λαϊκή Τράπεζα ενώ €1 527 955 από την Τράπεζα Κύπρου μετατράπηκαν σε μετοχές, η αξία των οποίων είναι άγνωστη).

- Υπάρχει οφειλή ύψους €1 007 384 εκατομμυρίου ευρώ προς το ΑΠΟΕΛ, για τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

- Την τελευταία πενταετία, πληρώθηκε σχεδόν 1,5 εκατομμύριο ευρώ σε πρόστιμα.

Τεχνικός διευθυντής:
"Αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε πρόσληψη τεχνικού διευθυντή γιατί είναι μια θέση υψίστης σημασίας. Θα προσπαθήσουμε να φέρουμε έναν άνθρωπο καταρτισμένο και έτοιμο, όμως αυτή η κίνηση δεν θα γίνει άμεσα".

LTV:
"Έχει υπογραφεί με την προηγούμενη διοίκηση, συμφωνία ότι θα καταβάλλεται ένα ποσό κάθε μήνα, για την περίοδο 12/13 αλλά και για την τρέχουσα. Δυστυχώς η LTV δεν ανταποκρίθηκε και το ποσό έχει ξεφύγει. Είμαστε σε συνεχή διαβούλευση με την LTV. Δεν παραβλέπουμε ότι υπήρξε αιμοδότης τα προηγούμενα χρόνια. Είναιεκ των μεγαλομετόχων και χρειάζεται προσεκτική αντιμετώπιση του προβλήματος. Σαν διοίκηση θα διαφυλάξουμε τα συμφέροντα του ΑΠΟΕΛ. Ήδη έχουμε ζητήσει συνάντηση με τους ανθρώπους της LTV και εξετάζουμε όλα τα εδνεχόμενα. Υπάρχει και η πρόθεση της ΚΟΠ να φτιάξει την δική της πλατφόρμα. Η πρόθεση μας είναι να έχουμε μια σωστή συνεργασία με την LTV και να μην υπάρξουν προβλήματα".

Ξένοι επενδυτές:
"Ας φέρουν τα λεφτά οι επενδυτές και εμείς θα υπερπηδήσουμε όλα τα προβλήματα. Το ΑΠΟΕΛ δεν θα πάει σε ξένα χέρια απλώς και μόνο για την επένδυση. Αν και εφόσον υπάρξει ξένος επενδυτής, θα λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα για να μην φύγει ο έλεγχος της ομάδας από τον κόσμο της και τους μετόχους".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT.CY

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΑΕΛ: Σεμνά και κάθε παιχνίδι ξεχωριστά!

Ο Τράττος σφυρίζει στο ΑΕΚ – Ανόρθωση!

Ανόρθωση: Γιορτάζω και το φωνάζω!

Ομόνοια: Χρειάζεται ενότητα!

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Ζωτικής σημασίας για την κυπριακή οικονομία η στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας
  2. Χαμός με άσεμνη χειρονομία ποδοσφαιριστή προς την εξέδρα [pic]
  3. Χαμός με το... μεσαίο δάχτυλο του Μπενίτες [pic]
  4. Ιός κατασκοπεύει κινητά τηλέφωνα από το 2014
  5. ΑΠΟΕΛ: Πονοκέφαλος Νο6!
  6. «Αγόραζα ένα μπέργκερ κι έκλεβα χαρτιά υγείας γιατί δεν έβγαινα οικονομικά»