What's hot? ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ· ΦΑΙΔΩΝΟΣ· ΕΥΔΟΚΙΑ ΛΟΪΖΟΥ· ΙΟΡΔΑΝΙΑ·

INFO

29.01.2014 | 08:42
Τελευταία ενημέρωση: 29.01.2014 | 08:59

Στην αντεπίθεση περνά ο Σωκράτης Χάσικος και προειδοποιεί για αποκαλύψεις για γυναίκα υπουργού του ΑΚΕΛ

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Απάντηση στο ΑΚΕΛ έδωσε ο Υπουργος Εσωτερικών στο ΑΚΕΛ με αφορμή τον θόρυβο που έχει ξεσπάσει για τις αγοραπωλησίες τουρκοκυπριακών περιουσιών στις ελεύθερες περιοχές. Παράλληλα, αιχμές άφησε για σύζυγο υπουργού η οποία είχε τοποθετηθεί στο υπουργείο Εσωτερικών ως σύμβουλος, προειδοποιώντας ότι θα προβεί σε αποκαλύψεις αν χρειαστεί

Σε απάντηση σημερινών δηλώσεων του κ. Νεοκλή Συλικιώτη, που έγιναν εκ μέρους του ΑΚΕΛ, για αγοραπωλησίες τουρκοκυπριακών περιουσιών στις ελεγχόμενες περιοχές από το 1993 έως το 2004, για δήθεν ελλειμματική απάντηση του κ. Υπουργού σε σχετική ερώτηση που υπέβαλε μέσω της Βουλής ο Βουλευτής και Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ κ. Άντρος Κυπριανού, ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος επιθυμεί να αναφέρει τα ακόλουθα:

1. Έχουν δοθεί στην απάντησή μας πλήρη στατιστικά στοιχεία για την περίοδο από το 1974 μέχρι 31.12.2013, στα οποία υπάρχει αναφορά σε ακριβή αριθμό υποθέσεων και εκτάσεων που πωλήθηκαν και μεταβιβάστηκαν, για την κάθε επαρχία ξεχωριστά. Επίσης, έχουν δοθεί αναλυτικά στοιχεία για τις αγοραπωλησίες από 1994 μέχρι 2010, που διαλαμβάνουν τις αξίες κατά πράξη.

2. Για την περίοδο από 1.7.1999 και μεταγενέστερα, δόθηκε, επίσης, λεπτομερής κατάσταση των αγοραπωλησιών που διαλαμβάνει ονόματα αγοραστών και πωλητών με βάση τα υπάρχοντα στοιχεία του Υπουργείου και του Κτηματολογίου. Εδώ έγκειται και η διαφορά μας, που οφείλεται στο γεγονός ότι η λεπτομερής και εξ ολοκλήρου ηλεκτρονική καταχώρηση των στοιχείων στο σύστημα μηχανογράφησης του Κτηματολογίου άρχισε από 1.7.1999, κάτι που ο κ. Συλικιώτης θα έπρεπε να γνωρίζει εφόσον διετέλεσε Υπουργός Εσωτερικών.

Το δικό μας ενδιαφέρον δεν εστιάζεται στην ποσότητα ή στους αριθμούς αλλά στη νομιμότητα των πράξεων.
Εάν το ΑΚΕΛ πιστεύει ότι κατέχει στοιχεία για παράνομες πράξεις, να τα θέσει υπόψη μας για να διερευνηθούν.

Τέλος, οι σχετικοί φάκελοι του Υπουργείου και του Κτηματολογίου, που αφορούν την κάθε πράξη αγοραπωλησίας τουρκοκυπριακής γης στις ελεύθερες περιοχές από το 1974 μέχρι και σήμερα, είναι στη διάθεση του ΑΚΕΛ και του οποιουδήποτε άλλου κόμματος για έλεγχο, φτάνει αυτό να γίνει μέσω της αρμόδιας Κοινοβουλευτικής Επιτροπής.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΑΚΕΛ

Σε αυστηρό προειδοποιητικό τόνο ήταν εξάλλου και η δήλωση Χάσικου για το αν πιεστεί θα αναγκαστεί να ανοίξει το στόμα του για την σύζυγο πρώην υπουργού Εσωτερικών του ΑΚΕΛ, η οποία είχε τοποθετηθεί σύμβουλος του υπουργείου και "έδινε ό, τι έδινε και να μείνω ως εδώ...υπάρχουν άλλωστε σχετικές καταγγελίες στην Αστυνομία και τις διερευνά η Γενική Εισαγγελία."

Αναφερόμενος στα πεπραγμένα του στο Υπουργείο ανέφερε ότι είναι ανοικτός σε κάθε έλεγχο και έχουν το ελεύθερο να έρθουν να με ερευνήσουν, αρκεί να προσέλθουν όπως ορίζει ο νόμος, κατέληξε ο ΥΠΕΣ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Στο γραφείο του θα βρει την απάντηση για τις τ/κ περιουσίες», αντίδραση Χάσικου στις αιχμές Κυπριανού   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Παμπορίδης για την Έκθεση-«κόλαφο» από Μιχαηλίδη για το ΓΝΛ: «Καταδεικνύεται η ανεπάρκεια του συστήματος» [vid]
  2. «Συγκαλυμμένες αλλά απροκάλυπτες απειλές προς εργαζομένους στα ΚΙΕ από Υπουργείο Παιδείας»
  3. Μαλάς: Θα πολιτευτούμε με σοβαρότητα και σεβασμό προς τη διαφορετική άποψη
  4. Υποψήφιος Πρόεδρος κάλεσε το ΑΚΕΛ σε συγκέντρωσή του - «Δεν θα έρθουμε» [pic]
  5. Αδειάζουν τον Τσαβούσογλου οι τ/κ συντεχνίες: Είσαι ΥΠΕΞ στην Τουρκία και όχι στη δικής μας χώρα
  6. Υπουργείο Εσωτερικών: Δίνει απάντηση σε σχέση με την παραχώρηση τ/κ τεμαχίου στη Λάρνακα