What's hot? ΦΩΤΕΙΝΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ· ΤΡΙΜΕΡΗΣ· FREZYLAC· ΙΟΡΔΑΝΙΑ·

INFO

30.01.2014 | 09:39
Τελευταία ενημέρωση: 30.01.2014 | 09:47

Κενεβέζος: Ποιος έδωσε τα έγγραφα στην κ. Χαραλαμπίδου(;) – Ε-mail που «καίει» για αξιολόγηση «Αριστοτέλη» από 13/9/2013

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Τη θέση του πως ο καλύτερος μάρτυρας «για να μας πει πού βρίσκεται ο φάκελος για τη ψηφιακή βιβλιοθήκη ‘’Αριστοτέλης’’ είναι η κ. Χαραλαμπίδου και όχι εγώ», επανέλαβε σήμερα το πρωί ο Υπουργός Παιδείας Κυριάκος Κενεβέζος.

 Σε δηλώσεις του στο Ράδιο Πρώτο, ο Υπουργός κάλεσε τη βουλευτή του ΑΚΕΛ να πει ποιος της έδωσε τα έγγραφα του φακέλου που κρατούσε στη συνεδρία της Επιτροπής Ελέγχου, όπου συζητήθηκε το θέμα για την ψηφιακή βιβλιοθήκη. «Έχει καταντήσει αστεία αυτή η ιστορία», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Ο Υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι θα στείλει στη Γενική Ελέγκτρια όλα εκείνα τα στοιχεία οποία που ο ίδιος βρήκε στο Υπουργείο σχετικά με κακοδιαχείριση δημοσίου χρήματος και τα οποία μελετούσε αυτή την περίοδο.

«Κάποιοι», τόνισε ο Υπουργός, «δεν έχουν ούτε τον σεβασμό να τηρήσουν μια στάση σιωπής, την ώρα που προσπαθούμε να πάρουμε την εκπαίδευση ένα βήμα μπροστά».

Υπενθυμίζουμε πως από το πρωί της χθεσινής ημέρας στο Υπουργείο Παιδείας -και σε αναζήτηση του «περιβόητου» φακέλου- βρέθηκαν μέλη της Δύναμης του ΤΑΕ Λευκωσίας.

Τη συνδρομή των αστυνομικών Αρχών ζήτησε ο ίδιος ο Υπουργός, μετά τον σάλο που προκλήθηκε από την παραδοχή του κ. Κενεβέζου ότι ο φάκελος της υπόθεσης χάθηκε.

Κατά τη προχθεσινή συνεδρία της Επιτροπής Ελέγχου προέκυψαν εύλογα ερωτήματα από έγγραφα που κατατέθηκαν και τα οποία οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η πρόταση της ιδιωτικής εταιρείας SquareLab για τον «Αριστοτέλη» τέθηκε υπό συζήτηση στην Επιτροπή Αξιολόγησης του προγράμματος από τις 12 Σεπτεμβρίου, ενώ η ανακοίνωση του Υπουργείου για εκδήλωση ενδιαφέροντος έγινε στις 25 Οκτωβρίου.

Το συγκεκριμένο έγγραφο δεν κατατέθηκε στην Ελεγκτική Υπηρεσία, γεγονός που γεννά υποψίες για τυχόν απόκρυψη στοιχείων. Το επίμαχο έγγραφο όμως υποβλήθηκε στην Επιτροπή Αξιολόγησης, τέσσερα μέλη της οποίας το έχουν υπογράψει και δεν αμφισβητούν τη γνησιότητά του. Να σημειωθεί πως το έγγραφο συνοδευόταν και από τις επιφυλάξεις που διατύπωσαν μέλη της Επιτροπής για την πρόταση.

Η εξήγηση που δόθηκε στην Επιτροπή είναι πως στη συνεδρία της 12ης Σεπτεμβρίου έγινε μια γενική συζήτηση επί του θέματος, ωστόσο στο έγγραφο είναι σαφής η αναφορά στην πρόταση της συγκεκριμένης εταιρείας, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από συνημμένα αρχεία σε e-mail από μέλη της Επιτροπής προς την τότε γενική διευθύντρια του Υπουργείου Παιδείας Ολυμπία Στυλιανού, με ημερομηνία 13/9/2013, όπου αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Σας αποστέλλουμε συνημμένα τις επιφυλάξεις που διατυπώσαμε ως Επιτροπή Αξιολόγησης Νέων/Προηγμένων Τεχνολογιών στην πρόταση ‘’Αριστοτέλης’’ του Οικονομικού Φορέα Square Lab.

Μετά από τη συνάντηση της Επιτροπής Αξιολόγησης Νέων/Προηγμένων Τεχνολογιών, ημερομηνίας 12/9/2013 για αξιολόγηση της πρότασης ''Αριστοτέλης'' του Οικονομικού Φορέα SquareLab και ως αποτέλεσμα των όσων συζητήθηκαν αποστέλλεται συνημμένα σχέδιο τροποποιημένης έκθεσης αξιολόγησης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κενεβέζος: Ρωτήστε την κ. Χαραλαμπίδου πού είναι ο φάκελος - Πολιτικός... συναγερμός για τον χαμένο «Αριστοτέλη»

Γιώργος Γεωργίου: Δεν έγινε διασπάθιση δημόσιου χρήματος στον «Αριστοτέλη»

Σφοδρή αντιπαράθεση στη Βουλή για τη ψηφιακή βιβλιοθήκη “Αριστοτέλης”

Ανάβουν τα αίματα στη Βουλή κατά Κενεβέζου – Έγγραφα-φωτιά για εμπορική αξιοποίηση των σχολικών βιβλίων - Κύπρος



   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Σεισμός στην Αττική: Γιατί συγκαλείται ειδική επιτροπή; – Περιμένουν νέο σεισμό οι επιστήμονες;
  2. «Συγκαλυμμένες αλλά απροκάλυπτες απειλές προς εργαζομένους στα ΚΙΕ από Υπουργείο Παιδείας»
  3. Παραιτείται από Υφυπουργός Παιδείας μετά τα αχαρακτήριστα σχόλια για τις ομάδες Ολυμπιακού και Άρη
  4. Συναγερμός στο Βερολίνο για ύποπτη βαλίτσα – Καρέ καρέ οι στιγμές του εξονυχιστικού ελέγχου
  5. Αδειάζουν τον Τσαβούσογλου οι τ/κ συντεχνίες: Είσαι ΥΠΕΞ στην Τουρκία και όχι στη δικής μας χώρα
  6. Υπόθεση Λοϊζίδου... κατά Λοϊζίδου: «Το ζήτημα έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης» [vid]