What's hot? ΠΑΡΚΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ· ΧΙΟΝΙΑ· ΣΚΟΠΙΑΝΟ· ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ·

INFO

30.01.2014 | 17:28
Τελευταία ενημέρωση: 30.01.2014 | 18:56

Για μετωπική σύγκρουση με το Υπουργείο Παιδείας πάει το ΑΚΕΛ

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

- Σε ολοκληρωτικό πόλεμο μετατρέπεται η κόντρα μεταξύ Ειρήνης Χαραλαμπίδου και Κυριάκου Κενεβέζου
- Το ΑΚΕΛ εξαπολύει πυρά κατά του Υπουργείου Παιδείας με αφορμή τα απογευματινά/βραδινά προγράμματα
- Το ΑΚΕΛ προβαίνει σε καταγγελίες για επιβολή εργασιακού μεσαίωνα στους εκπαιδευτικούς
- Χαραλαμπίδου για Κενεβέζο και Δίπλαρο: «Ρίχνουν χαμηλά τον πήχη του πολιτικού διαλόγου»
- Ανοικτό το μέτωπο και ανάμεσα σε Σ. Χάσικο και Α. Κυπριανού, λόγω των τ/κ περιουσιών

Βαθαίνει η κόντρα μεταξύ ΑΚΕΛ και υπουργείου Παιδείας με αφορμή την σκληρή αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει μεταξύ Κυριάκου Κενεβέζου και Ειρήνης Χαραλαμπίδου για τον "Αριστοτέλη".

Εκ μέρου του ΑΚΕΛ ανακοινώνεται πως: "Εκ των γεγονότων, είμαστε αναγκασμένοι να επανέλθουμε στο θέμα του Ιδρύματος Διαχείρισης Απογευματινών και Βραδινών Επιμορφωτικών Προγραμμάτων (ΙΔΑΒΕΠ)."

Παρά τις αλλεπάλληλες προειδοποιήσεις – εκκλήσεις μας προς τον Υπουργό Παιδείας ότι η μεταβολή του εργασιακού καθεστώτος των εκπαιδευτικών, οι οποίοι απασχολούνται στα απογευματινά και βραδινά προγράμματα, θα οδηγήσει σε συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα, δεν εισακουστήκαμε. Ως αποτέλεσμα της εμμονής των Κυβερνώντων σήμερα καταγράφεται ο δραστικός περιορισμός του μισθού και των ωφελημάτων των εργαζομένων εκπαιδευτικών. Ενώ, επιπλέον, παραμένουν για αρκετούς μήνες απλήρωτοι. Το τραγελαφικό όμως είναι ότι εμφανίζονται περιπτώσεις όπου το εισόδημα που λαμβάνουν δεν αρκεί ούτε για την καταβολή της εισφοράς στο ταμείο κοινωνικών ασφαλίσεων.

Για αυτό,έχουμε εγγράψει εκ νέου το θέμα στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής, αναμένοντας από τον αρμόδιο Υπουργό να προβεί σε διορθωτικές κινήσεις ώστε να αρθεί η αδικία σε βάρος των επηρεαζόμενων εκπαιδευτικών.

Εν τω μεταξύ, η κόντρα Ειρήνης Χαραλαμπίδου και Κυριάκου Κενεβέζου με αφορμή τον "Αριστοτέλη" καλά κρατεί, στην οποία πλέον συμμετέχει και ο Ευτύχιος Δίπλαρος από πλευράς ΔΗΣΥ. Στο επίκεντρο βρίσκονται τα πνευματικά δικαιώματα 2 βιβλίων που εξέδωσε η βουλευτής του ΑΚΕΛ.

Σε ανακοίνωσή της η κα. Χαραλαμπίδου αναφέρει ότι είναι λυπηρό, γιατί ελλείψει επιχειρημάτων, ο ίδιος ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού ρίχνει τόσο χαμηλά τον πήχη του πολιτικού διαλόγου. Σε αυτή την κατηφόρα τον έχουν ακολουθήσει δυστυχώς, και μέλoς του Κοινοβουλίου, συγκεκριμένα ο κ.Ε.Δίπλαρος, σε μια προσπάθεια συγκάλυψης και αποπροσανατολισμού.

"Προβαίνουν από τα ΜΜΕ σε αναφορές σε σχέση με δύο βιβλία μου και αφήνουν υπαινιγμούς ως προς τα πνευματικά δικαιώματα. Ξεκάθαρα επίσης διατυπώθηκε, ότι εισέπραξα χιλιάδες ευρώ, και ότι τα δύο βιβλία μου αγοράστηκαν από το ΥΠΠ."

Και τα δύο βιβλία, έχουν εκδοθεί από εκδοτικούς οίκους. Το μεν πρώτο «Όσα συζητήσαμε» (2007) από τον εκδοτικό οίκο «Εν’ Τύποις», το μεν δεύτερο «Οι λευκές σελίδες του Κυπριακού» (2011) από τον εκδοτικό οίκο «Πάργα». Το ΥΠΠ, όπως με πληροφόρησε ο εκδότης, πήρε μόνο 58 βιβλία «Λευκές Σελίδες του Κυπριακού», στο πλαίσιο συνήθους διαδικασίας, που ακολουθείται, όταν εκδίδονται βιβλία με θέματα που αφορούν την Κύπρο.

Και τα δύο βιβλία, έχουν εκδοθεί με γραπτή έγκριση από τη Διεύθυνση της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης. Ακολουθήθηκε η ίδια ακριβώς διαδικασία, όπως και με άλλους συνάδελφους δημοσιογράφους, που πριν ή μετά από εμένα εξέδωσαν βιβλία με τηλεοπτικά προγράμματα. Όσο για τις χιλιάδες ευρώ, που έχω δήθεν εισπράξει, τους παραπέμπω στο Τμήμα Εσωτερικών Προσόδων.

Δηλώνω κατηγορηματικά, ότι τίποτα δεν έχω πάρει ως αντάλλαγμα. Η μόνη μου προσπάθεια, ήταν να διαφυλάξω το έργο οκτώ χρόνων σκληρής δουλειάς στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση.

Ο ΑΝΤΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΣΩΚΡΑΤΗ ΧΑΣΙΚΟ

Εξάλλου στην άλλη κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ του υπουργού Εσωτερικών και του ΑΚΕΛ για το ζήτημα των τ/κ περιουσιών, χθες το ΑΚΕΛ κατηγόρησε για μαγκιές και εξαπόλυση απειλών τον Σωκράτη Χάσικο, όταν εκείνος αναφέρθηκε σε σύζυγο πρώην υπουργού Εσωτερικών του ΑΚΕΛ, η οποία είχε τοποθετηθεί ως σύμβουλος στο υπουργείο και "έδινε, ό, τι έδινε", όπως ανέφερε ο ΥΠΕΣ. 

Σήμερα, ο Άντρος Κυπριανού, αναφορικά με τις χθεσινές δηλώσεις του κ. Χάσικου για το ζήτημα της διαχείρισης των τουρκοκυπριακών περιουσιών, επεσήμανε τα εξής:

1. Ο κ. Χάσικος είτε δεν είναι σωστά πληροφορημένος, είτε δε διάβασε τα στοιχεία που μου απέστειλε.
2. Τα στοιχεία που δόθηκαν είναι ελλιπή, γι΄αυτό και επανήλθα χθες με επιστολή μου προς τον Υπουργό Εσωτερικών για να το υποδείξω και να ζητήσω όπως μου δοθούν όλα τα στοιχεία ολοκληρωμένα.

3. Τα στοιχεία αυτά τα ζητώ στα πλαίσια άσκησης κοινοβουλευτικού ελέγχου. Ο Υπουργός γνωρίζει ότι είναι υποχρεωμένος να μου δώσει τα σχετικά στοιχεία και όχι να ζητά να μεταβώ εγώ στο γραφείο του για να ψάξω τους φακέλους. Αναμένω λοιπόν τα στοιχεία να μου αποσταλούν το συντομότερο.

4. Ήδη από μια πρώτη μελέτη προκαλούνται εύλογες υποψίες για περιπτώσεις που περιλαμβάνονται στα στοιχεία που μου αποστάληκαν από το Υπουργείο Εσωτερικών και αποκαλύπτουν αγοραπωλησίες που εγκρίθηκαν με ταχύτητα φωτός και στο ένα τρίτο της αξίας τους.

5. Ελπίζω να μη χρειαστεί να επανέλθω δημόσια στο θέμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κενεβέζος: Ποιος έδωσε τα έγγραφα στην κ. Χαραλαμπίδου(;) – Ε-mail που «καίει» για αξιολόγηση «Αριστοτέλη» από 13/9/2013

Κενεβέζος: Ρωτήστε την κ. Χαραλαμπίδου πού είναι ο φάκελος - Πολιτικός... συναγερμός για τον χαμένο «Αριστοτέλη»

Ειρήνη Χαραλαμπίδου για Υπουργό Παιδείας και Δίπλαρο: «Ρίχνουν χαμηλά τον πήχη του πολιτικού διαλόγου»

Γιώργος Γεωργίου: Δεν έγινε διασπάθιση δημόσιου χρήματος στον «Αριστοτέλη»

«Κόπιασε, Άντρο!» – Και η κόντρα Χάσικου - Κυπριανού καλά κρατεί…

Για ψευτομαγκιές Χάσικου κάνει λόγο το ΑΚΕΛ

Στην αντεπίθεση περνά ο Σωκράτης Χάσικος και προειδοποιεί για αποκαλύψεις για γυναίκα υπουργού του ΑΚΕΛ

   Διαδώστε αυτό το άρθρο