What's hot? ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ· ΦΑΙΔΩΝΟΣ· ΕΥΔΟΚΙΑ ΛΟΪΖΟΥ· ΙΟΡΔΑΝΙΑ·

INFO

Τελευταία ενημέρωση: 31.01.2014 | 13:30

Φωτίου: Καμία αναβολή στους σχεδιασμούς για τον ενεργειακό πλούτο της Κύπρου

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Ξεκάθαρο μήνυμα ότι κανένας σχεδιασμός όσον αφορά τον ενεργειακό πλούτο της Κύπρου δεν θα αναβληθεί αλλά θα υλοποιηθεί μέχρι και το τελευταίο σίγμα έστειλε προς κάθε κατεύθυνση ο Υπουργός Άμυνας.

Ο Φώτης Φωτίου , σχολιάζοντας με δηλώσεις του στην Πάφο τις νέες τουρκικές προκλήσεις με το τουρκικό σεισμογραφικό σκάφος Μπαρμπαρός το οποίο επανήλθε στα χωρικά ύδατα της Κύπρου , στα όρια των οικοπέδων της Κυπριακής ΑΟΖ , ανέφερε πως εκείνοι οι οποίοι κάνουν λόγο για αποσταθεροποίηση της περιοχής θα πρέπει να αντιλαμβάνονται και τις συνέπειες αυτής της αποσταθεροποίησης .

Πρόσθεσε ότι, ο στόχος της Τουρκίας είναι να δημιουργήσει ένταση στην περιοχή αλλά και να αμφισβητήσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας ,ξεκαθαρίζοντας ταυτόχρονα, ότι η Κυπριακή Δημοκρατία ενεργεί στα πλαίσια του διεθνούς δίκαιου και με αυτό τον τρόπο θα συνεχίσει να ενεργεί.

Ο Υπουργός Άμυνας σημείωσε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία αποτελεί σταθεροποιητικό παράγοντα στην περιοχή επιδιώκοντας την ασφάλεια , την ειρήνη και την ευημερία και γι’ αυτό το λόγο ξεκαθάρισε δεν θα ανεχτούμε να απεμπολήσουμε κυριαρχικά δικαιώματα.

Ο Υπουργός Άμυνας , ο οποίος προέβη σε δηλώσεις μετά από την ολοκλήρωση της τελετής ορκωμοσίας των νεοσυλλέκτων οπλιτών της 2014 Α΄ ΕΣΣΟ στο ΚΕΝ Πάφου, στην Αναρίτα αναφέρθηκε επίσης και στο σχεδιασμό εκσυγχρονισμού και αναδιοργάνωσης της Ε.Φ. που έχει ως στόχο – όπως είπε-, όχι μόνο τη διατήρηση αλλά και την ενίσχυση του αξιόμαχου της ΕΦ .

Πρόσθεσε επίσης , ότι το 2014 , θα είναι χρονιά μεγάλων αλλαγών στην Ε.Φ. επισημαίνοντας ότι ο όλος σχεδιασμός βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο.

Ευχήθηκε επίσης καλή και παραγωγική θητεία στους οπλίτες της 2014 Α ΕΣΣΟ, προσθέτοντας ότι η πατρίδα χρειάζεται αυτά τα παιδιά σε μια περίοδο όπου οι τουρκικές προκλήσεις και οι αμφισβητήσεις των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων είναι σχεδόν καθημερινές .

Σε ό,τι αφορά το θέμα της μείωσης της στρατιωτικής θητείας ο Υπουργός Άμυνας, είπε ότι το θέμα αυτό αποτελεί μέρος της αναδιοργάνωσης και εκσυγχρονισμού της Ε.Φ. και επανέλαβε ότι τις επόμενες εβδομάδες θα ενημερωθεί η Επιτροπή Άμυνας της Βουλής για όλους τους σχεδιασμούς ενώ θα συζητηθεί και στο Υπουργικό Συμβούλιο για τελικές αποφάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Φώτης Φωτίου: Αναβαθμισμένος ο ρόλος Κύπρου στην Ανατολική Μεσόγειο

Φώτης Φωτίου: Το 2014 θα ληφθούν σημαντικές αποφάσεις στο Κυπριακό

ΥΠΑΜ: H διαδικασία λύσης του Κυπριακού δεν αποτελεί ευκαιρία επίρριψης ευθυνών   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Φωτίου: Ιερό χρέος η συνέχιση προσπάθειας διευκρίνισης της τύχης και του τελευταίου αγνοούμενου
  2. Αδειάζουν τον Τσαβούσογλου οι τ/κ συντεχνίες: Είσαι ΥΠΕΞ στην Τουρκία και όχι στη δικής μας χώρα
  3. Παμπορίδης: «Κρίνετέ με για το έργο μου και όχι για το ύφος μου»
  4. Φωκαΐδης - ΥΠΑΜ Μάλτας: Απαραίτητη η συνεργασία και κοινές οι προκλήσεις
  5. Φωτίου: Θα διευκρινιστεί η τύχη και του τελευταίου αγνοούμενου
  6. Απάντηση Φωτίου στην ενόχληση Ακιντζί για τις «μονομερείς ενέργειες» στις εκταφές του Ψυχιατρείου Αθαλάσσας