What's hot? ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ· ΧΙΟΝΙΑ· AFRIKA· SURVIVOR·

INFO

31.01.2014 | 16:05
Τελευταία ενημέρωση: 31.01.2014 | 19:38

CYTA: €1,5 εκατ. στα κιβώτια - Έβγαλαν άχρηστο το σύστημα που οι ίδιοι αγόρασαν!

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Σύστημα Κεντρικού Κατανεμητή Καλωδίων Δικτύου που αγοράστηκε από τη Cyta το 2008 με κόστος €1,5 εκατ., διαπιστώθηκε μετά την αγορά από την Υπηρεσία Δικτύων -την ίδια που το αγόρασε- ότι… είναι άχρηστο και δεν είναι ανάγκη να εγκατασταθεί και λειτουργήσει. Έκτοτε, το σύστημα παραμένει στα κιβώτια και δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ.

Ακόμα ένα σκάνδαλο ταλανίζει την Cyta. Σημειώνεται μάλιστα πως για να μην αναζητηθούν ευθύνες γι’ αυτή την αχρείαστη δαπάνη του €1,5 εκατ., όταν κάποια στελέχη άρχισαν να διερωτούνται γιατί αγοράστηκε ο συγκεκριμένος εξοπλισμός, κάποιοι προχώρησαν σε νέα παρατυπία...

Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του "ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΥ", επιτήδειοι πήραν το σύστημα από την αποθήκη όπου βρισκόταν, και απ’ όπου διαγράφηκε με το αιτιολογικό της εγκατάστασης και χρησιμοποίησής του στο τηλεφωνικό κέντρο της Cyta στην Παλουριώτισσα.

Η εφημερίδα επικαλείται στοιχεία που δείχνουν ότι εκδόθηκαν μάλιστα τα σχετικά ενδοϋπηρεσιακά διατακτικά, το περιεχόμενο των οποίων όμως δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και είναι παραπλανητικό.

Η εντύπωση ότι το σύστημα παραλήφθηκε από την αποθήκη, εγκαταστάθηκε και λειτουργούσε, δινόταν για ένα διάστημα μέσα από τα έγγραφα του ημικρατικού οργανισμού.

Ωστόσο αργότερα, διαπιστώθηκε πως επρόκειτο για παραποιημένα και ψευδή έγγραφα, αφού ο εξοπλισμός μετακινήθηκε μεν από την αποθήκη και διαγράφηκε, αλλά απλώς τα κιβώτια μεταφέρθηκαν στο Κέντρο της Παλουριώτισσας με το σύστημα να παραμένει σε αυτά.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, το θέμα κουκουλώθηκε και παρέμεινε εντός Cyta, με αποτέλεσμα να παραμείνει εκτός της προσοχής της Γενικής Ελέγκτριας. Πλέον με το συγκεκριμένο ζήτημα θα ασχοληθεί το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού, το οποίο βρίσκεται με "γεμάτα τα χέρια" αναφορικά με διερεύνηση παρόμοιων περιστατικών...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αποχώρηση βόμβα της CYTA από την ΟΕΒ! Άγρια κόντρα για τις υπέρογκες αποζημιώσεις

Στο ίδιο «σκαμνί» Κιττής, Τσουρής και στελέχη ΑΚΕΛ - Ενιαίο κατηγορητήριο για σκάνδαλο Cyta

Στην δημοσιότητα το πόρισμα για την Δρομολαξιά - Το δριμύ κατηγορώ της Ερευνητικής σε περίληψη

Και να ’ταν μόνο η Δρομολαξιά… – Έρχονται και συλλήψεις για ακόμη τρία σκάνδαλα στη Cyta 

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Cyta: «Έχασε» από πολίτη στο Ανώτατο και πλήρωσε €2.500
  2. Cyta: Βλάβη σε υποθαλάσσιο καλώδιο επηρεάζει παροχείς τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών στην Κύπρο
  3. Εγκρίθηκε «καθαρή εξαγορά» της Cyta Hellas από την Vodafone
  4. Τουρκία: Σκάνδαλο με «μυστικές» εγκυμοσύνες έφηβων κοριτσιών
  5. Νέος γύρος εντάσης στην Κριμαία μετά την ανάπτυξη επιπλέον S-400!
  6. Τσαβούσογλου: Προτείνει προεδρικό σύστημα για τα κατεχόμενα