What's hot? ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΡΙΚ· ΧΙΟΝΙΑ· ΛΟΥΪΣ ΚΑΡΛΟΣ· CYTA HELLAS·

INFO

31.01.2014 | 21:44
Τελευταία ενημέρωση: 31.01.2014 | 21:52

Προειδοποιητική μονόωρη στάση εργασίας εξήγγειλε η ΕΤΥΚ

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Μονόωρη στάση εργασίας στη Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα (ΣΚΤ) εξήγγειλε για την Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου, από τις 13:30 – 14:30, η ΕΤΥΚ, ως μέτρο αντίδρασης στο «δικτατορικό» -όπως το χαρακτηρίζει- διάταγμα του Υπουργού Οικονομικών για μείωση των αποδοχών και ωφελημάτων του προσωπικού της ΣΚΤ.

Σε εγκύκλιο που στάλθηκε την Παρασκευή από την Οργάνωση στη ΣΚΤ, σχετικά με τη στάση εργασίας, η ΕΤΥΚ εκφράζει «πικρία και απογοήτευση» για την «αλόγιστη» -όπως αναφέρει- συμπεριφορά, τόσο της Διεύθυνσης της ΣΚΤ, όσο και του Υπουργού Οικονομικών.

Στην εγκύκλιο η ΕΤΥΚ κάνει λόγο για «άδικο, αντιδεοντολογικό και αντιδημοκρατικό» Διάταγμα και αναφέρει ότι ήδη έχει δώσει εντολή στους νομικούς της συμβούλους να καταθέσουν προσφυγή για ακύρωση του.

Την ίδια ώρα καλεί «έστω και την υστάτη τη Διεύθυνση της ΣΚΤ να προσέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ώστε να εξευρεθεί μια λύση μέσα από ένα υγιή και εποικοδομητικό διάλογο».

Αναφέρει παράλληλα ότι απαιτεί πλήρη σεβασμό των εργασιακών θέσμιων, τήρηση των προνοιών του Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων, καθώς και «το σεβασμό και την εκτίμηση των Διοικήσεων των Τραπεζών και του Κράτους» απέναντι σε όλα τα μέλη της.

Δηλώνει ταυτόχρονα ότι «ήταν πάντοτε ανοιχτή σε διάλογο και έτοιμη να προσέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με στοχευμένες και απόλυτα στοιχειοθετημένες προτάσεις μείωσης των μισθών».

«Άλλοι επέλεξαν, με το προσχεδιασμένο αδιέξοδο, την οδό της αντιπαράθεσης και όχι εμείς» προσθέτει.

Η ΕΤΥΚ αναφέρει ότι τα γεγονότα των τελευταίων ημερών «αποκαλύπτουν τη γύμνια, την ανικανότητα και την αδυναμία τόσο της Διοίκησης της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας, όσο και του Υπουργείου Οικονομικών».

Κατά την Οργάνωση το Διάταγμα είχε προσχεδιαστεί και ετοιμαστεί εδώ και μέρες και οι διαπραγματεύσεις της ΣΚΤ μαζί με την ΕΤΥΚ ήταν «ένα στημένο παιγνίδι με σημαδεμένη τράπουλα».

Καταλήγοντας η ΕΤΥΚ αναφέρει ότι «σύσσωμη θα σταθεί στο ύψος της και θα αγωνισθεί με όλα τα εις τη διάθεση της μέσα για να προστατεύσει τα μέλη της και τους εργαζόμενους γενικότερα, από τις προσχεδιασμένες επιθέσεις των γνωστών-άγνωστων κύκλων και των συνεργαζόμενων με αυτούς αντεργατικών δυνάμεων οι οποίες και έχουν αποκαλυφθεί πλέον πλήρως».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Επίσημα το Σχέδιο Αναδιάρθρωσης Συνεργατισμού στη Διεύθυνση Ανταγωνισμού

Χάρης Γεωργιάδης: Το διάταγμα δεν δημιουργεί προηγούμενο – Άνοιξε ο δρόμος για πρόωρες αφυπηρετήσεις

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Τραγωδία στην Αγία Νάπα - Πέθανε εν ώρα εργασίας
  2. Βάζει τέλος στις φημολογίες η ΚΤΚ: Οι καταθέσεις μέχρι 100.000€ είναι ασφαλισμένες [vid]
  3. Έτσι της έδωσε η τράπεζα επιπλέον 40.000 ευρώ και τώρα δεν τους τα επιστρέφει!
  4. Τουλάχιστον 8 πτήσεις από Κύπρο προς Ελλάδα και αντίστροφα επηρεάζονται από τη στάση εργασίας των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας
  5. Η Ελλάδα παραλύει από τον απεργιακό κλοιό ενώ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ψηφίζει σήμερα το πολυνομοσχέδιο
  6. Πάφος: Χειροπέδες τα μεσάνυχτα σε 35χρονο για την αποτυχημένη απόπειρα ληστείας της Τρ. Κύπρου