What's hot? ΦΩΤΕΙΝΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ· ΤΡΙΜΕΡΗΣ· FREZYLAC· ΙΟΡΔΑΝΙΑ·

INFO

02.02.2014 | 10:33
Τελευταία ενημέρωση: 02.02.2014 | 11:35

Ξεχνάτε τα ονόματα αυτών που γνωρίζετε; Ιδού ο τρόπος να τα θυμάστε!

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Συμβαίνει και σ’ εσάς να ξεχνάτε αμέσως τα ονόματα των ανθρώπων που γνωρίζετε για πρώτη φορά; Μην ανησυχείτε το παθαίνουν σχεδόν σε όλοι!

Όμως, επειδή η πρώτη εικόνα μετρά καλό θα είναι να θυμάστε κάθε όνομα σε ένα επαγγελματικό ραντεβού ή ένα προσωπικό δείπνο. Οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να θυμάστε τα ονόματα κάθε ατόμου που θα γνωρίσετε από εδώ και πέρα…

Οι λόγοι… που ξεχνάμε ένα όνομα!
Η πιο κοινή αιτία που σας οδηγεί στο να ξεχνάτε σχεδόν αμέσως ένα όνομα είναι ότι δεν ακούτε τον άλλο ή δεν δίνετε τη δέουσα προσοχή. Πολλές φορές, βέβαια, μπορεί να έχετε νεύρα ή άγχος για την εντύπωση που θα δώσετε και να μην έχετε καθαρό μυαλό. Κάτι τέτοιο θα αποσυντονίσει τον εγκέφαλο σας και θα σας ρίξει σε «κενά» μνήμης. Όλοι επικεντρώνονται κάποια στιγμή πάνω στον εαυτό τους και την έκβαση της συζήτησης και όχι στο συνομιλητή τους… Όμως, για να θυμάται κάποιος ένα όνομα πρέπει να ακούσει πρώτα τον άλλο!

Μικρά «κολπάκια» για να μην ξεχνάτε ποτέ ονόματα!

Επαναλάβετε ένα όνομα από μέσα σας
Όταν κάποιος σας συστήνεται προσπαθήστε να επικεντρωθείτε στο όνομα του με κάθε τρόπο. Μια καλή τεχνική για να μην το ξεχάσετε είναι: είτε να το επαναλαμβάνετε πολλές φορές από μέσα σας, είτε να βρίσκετε ευκαιρίες για να σχολιάζετε φωναχτά και θετικά το όνομα αυτό. Για παράδειγμα, αν συναντήσετε κάποιον σε ένα πάρτι και σας πει: «Γεια σου, είμαι ο Θανάσης», απαντήστε του με τη φράση: «Θανάσης. Τι όμορφο όνομα! Έχω έναν ξάδερφο που ονομάζεται Θανάσης». Έτσι, το συγκεκριμένο όνομα δεν θα «μπαίνει» από το ένα αυτί και θα «βγαίνει» από το άλλο!

Συνδέστε το όνομα του με μια εικόνα
Από τη στιγμή που θα συναντήσετε κάποιον, καλό είναι να συνδέσετε το όνομά του με ένα αντικείμενο, ώστε κάθε φορά να το θυμάστε! Για παράδειγμα, αν συναντήσετε κάποιον με το όνομα "Τρύφωνας" θα μπορούσατε να σκεφτείτε το «τρουφάκι». Απλά την επόμενη φορά που θα συναντήσετε τον ίδιο άνθρωπο και δεν θυμάστε το όνομά του… φέρτε την εικόνα που είχατε φτιάξει στο μυαλό σας. Επίσης, μπορείτε να τον φανταστείτε δίπλα σε έναν διάσημο καλλιτέχνη… με το ίδιο όνομα!

Γράψτε το όνομά του σε ένα σημειωματάριο
Όταν αποχωρήσει το πρόσωπο που βρίσκετε απέναντί σας, γράψτε το όνομά του σε ένα μικρό σημειωματάριο ή σε ένα κινητό με «σημειώσεις». Συμπληρώστε δίπλα την εμφάνιση ή την προσωπικότητά του και την ημερομηνία συνάντησής σας. Έτσι, κάθε εβδομάδα θα ξεφυλλίζετε το σημειωματάριο και θα προσπαθείτε να φέρετε στο μυαλό σας την εικόνα του. Άλλωστε, όταν γράφετε τα στοιχεία δια χειρός μπορείτε να τα επαναφέρετε καλύτερα στη μνήμη σας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΤΟ NEWSIT.CY

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το αλκοόλ στη μέση ηλικία ''σκοτώνει'' τη μνήμη


Οι παιδικές αναμνήσεις αρχίζουν να ξεθωριάζουν από την ηλικία των επτά ετών

Η καφεΐνη βελτιώνει τη μνήμη

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. «Να θυμάσαι το όνομά μου»! Ανατριχιαστική ομολογία 18χρονης που έσφαξε αντίζηλό της
  2. Παρέμενε στην Ε.Φ. ανίκανος προς εργασία Συνταγματάρχης - Τον κρατούσαν εν ενεργεία λόγω του... Μαρί!
  3. «Νέα Μακεδονία» το όνομα της ΠΓΔΜ λένε οι Αλβανοί – Τζανακόπουλος: Δεν θα μπω σε ονοματολογία
  4. «Νέα Μακεδονία» το όνομα που συμφώνησαν Ελλάδα – Σκόπια, λέει αλβανικό μέσο
  5. Προέδρος Αναστασιάδης: Μετά την πλήρη απασχόληση, συζήτηση για ελάχιστο μισθό σε όλα τα επαγγέλματα
  6. ΑΚΕΛ: «Ο Δίπλαρος φαίνεται πως δεν βάζει μυαλό»