What's hot? ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ· ΧΙΟΝΙΑ· AFRIKA· SURVIVOR·

INFO

02.02.2014 | 10:31
Τελευταία ενημέρωση: 02.02.2014 | 11:34

Ομιλία του Μαρίνου Μουσιούττα για την υποψηφιότητά του για Γενικός Γραμματέας του ΔΗΚΟ

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Η ομιλία του Μαρίνου Μουσιούττα στην προεκλογική του συγκέντρωση στον Αχχιλέα Καϊμακλίου

Σας καλέσαμε σήμερα εδώ για να δώσουμε συνέχεια στον αέρα της αλλαγής, που ο κόσμος του ΔΗΚΟ, εσείς, φέρατε στο κόμμα μας και στον τόπο την 1η του Δεκέμβρη 2013 με την εκλογή του Νικόλα Παπαδόπουλου στο πηδάλιο του τιμημένου κόμματος μας!

Ο αγώνας μας για αλλαγή, για ένα καλύτερο αύριο στον κόσμο μας και στην πατρίδα, δεν τελείωσε τον περασμένο Δεκέμβρη με την εκλογή του νέου προέδρου μας! Συνεχίζεται και οφείλουμε με το ίδιο πνεύμα και την ίδια βούληση για αλλαγή να τον πλαισιώσουμε με τα πιο άξια, πιο έντιμα και πιο ικανά στελέχη που έχει το κόμμα μας.

Φίλες συναγωνίστριες, φίλοι συναγωνιστές, η αλλαγή στον τόπο μας είναι απόλυτα αναγκαία! Μόνον έτσι θα εξέλθουμε από το τέλμα της χρεοκοπίας, ηθικής, πολιτικής και οικονομικής, που ανεύθυνες κομματικές και πολιτειακές ηγεσίες έριξαν τον τόπο και έσπειραν εξευτελισμό και δυστυχία στον λαό μας.

Για να πετύχουμε τον στόχο για αλλαγή πρέπει να κάνουμε την αντικειμενική αυτοκριτική μας και να είμαστε ειλικρινείς με τους εαυτούς μας.

Αγαπητοί φίλοι! Πικρή η αλήθεια, δεν χρειαζόταν η ερευνητική επιτροπή Πική για να μας πει πως και το δικό μας κόμμα φέρει ασήκωτες ευθύνες, που με την παρατεταμένη ιδιοτελή παραμονή μας στην αμαρτωλή διακυβέρνηση Χριστόφια, γίναμε συνυπεύθυνοι για την σημερινή κατάντια του τόπου.

Μόνον με νέες ιδέες και νέες μεθόδους τις οποίες μπορούν να φέρουν νέα και όχι ανακυκλούμενα στελέχη μπορούμε να ανοίξουμε νέους δρόμους, για νέες ελπίδες και όραμα στον κόσμο μας.

Δεν έχουμε περιθώρια αποτυχίας! Οφείλουμε να χαράξουμε τους νέους ελπιδοφόρους δρόμους, για το καλύτερο μέλλον της πατρίδας μας, γιατί ας μην ξεχνούμε , αυτή η γη, δεν είναι δική μας. Την δανειστήκαμε από τους γονιούς μας και την χρωστάμε στα παιδιά μας!

Συναγωνιστές, θέλω να κάνω ξεκάθαρο ότι το χρέος του ΔΗΚΟΙΚΟΥ, του κάθε ΔΗΚΟΙΚΟΥ, είναι πρώτα στον τόπο και μετά στο κόμμα.

Το ΔΗΚΟ, σε αντίθεση με άλλα κόμματα, υπάρχει για να υπηρετεί τον λαό μας, και όχι για να εξυπηρετεί πρόσωπα ή παρωχημένες δοξασίες ή και τα δυο.

Να θυμίσω ότι το ΔΗΚΟ ιδρύθηκε από τον αείμνηστο Σπύρο Κυπριανού, για ένα βασικό λόγο, να δώσει σάρκα και οστά στην αγωνιστική διεκδικητική πολιτική απέναντι στην κατοχική Τουρκία!

Την πολιτική που χάραξε ο εθνάρχης Μακάριος, συνέχισε ο Σπύρος Κυπριανού και μας παρέδωσε ο Τάσος Παπαδόπουλος. Αυτή είναι η πολιτική σε αντίθεση με την πολιτική των ιδεολογικών άκρων που πότε εν κρυπτό και πότε φανερά, συνεργαζόμενα, μας διολισθαίνουν από υποχώρηση σε υποχώρηση, και φέραμε στο χείλος του βαράθρου το εθνικό μας θέμα!

Συναγωνίστριες - συναγωνιστές! Για να παραφράσω τον Τζών Κένεντυ, σας καλώ σε ένα νέο ξεκίνημα, θέτοντας το ερώτημα στους εαυτούς μας "τί μπορεί ο κάθε ένας μας να δώσει στο κόμμα και στην πατρίδα και όχι τί το κόμμα και η πατρίδα θα δώσει σε εμάς"!

Με αυτές τις σκέψεις, και μέσα σε αυτά τα πλαίσια, θέτω τον εαυτό μου, στην κρίση του ΔΗΚΟΙΚΟΥ κόσμου, ως υποψήφιος Γενικός Γραμματέας του Κόμματος, και με τις ίδιες σκέψεις πιστεύω και ο φίλος Πάμπης Αλευράς, που είναι σήμερα μαζί μας ως υποψήφιος πρόεδρος της επαρχιακής επιτροπής Λευκωσίας, και ζητούμε την στήριξη και συμπαράστασή σας, με την υπόσχεση, μιας απρόσκοπτης και αμφίδρομης επικοινωνίας μαζί σας, αν μας επιλέξει η κομματική βάση, αν μας επιλέξετε εσείς, οι ανιδιοτελείς υποστηρικτές του κόμματος, αλλά και οι δίκαιοι κριτές των εκάστοτε ηγεσιών του, εσείς, οι αγνοί και γνήσιοι εκπρόσωποι της λαϊκής σοφίας, από εσάς ζητούμε την ψήφο και την εμπιστοσύνη σας για να πλαισιώσουμε, τον Νέο πρόεδρο του κόμματός μας, και μαζί του να ανταποκριθούμε στο ακέραιο, στις προσδοκίες του ΔΗΚΟΙΚΟΥ κόσμου, για να καταστήσουμε ξανά τον κάθε ΔΗΚΟΙΚΟ περήφανο, γιατί ανήκει σε αυτό το κόμμα, με την λαμπρή ιστορία, για να κάνουμε ξανά το κόμμα μας πρωταγωνιστή και συντελεστή προόδου και ευημερίας του τόπου και του λαού μας και όχι συνεργό εξυπηρέτησης ιδιοτελών και ιδεολογικών αγκυλώσεων.

Ζητούμε την βοήθεια σας, για το κόμμα και τον τόπο μας, όχι μόνο στις 9 Φεβρουαρίου, αλλά προπαντός μετά.
Η ανασυγκρότηση του κόμματος και του τόπου μας, και η αναστύλωση καταρρακωμένων αρχών , θεσμών , και αξιών , είναι ένα έργο βαρύ και δύσκολο.

Ένα έργο διαρκές και όχι στιγμιαίο! Έναν έργο που προϋποθέτει κάθαρση! Και αυτήν την πορεία, και αυτούς τους στόχους, όλοι μαζί, μπορούμε να τους πετύχουμε.

Και με την ευκαιρία αυτή, δηλώνω και διαδηλώνω ενοποιών σας αλλά και σε ΟΛΟ τον ΔΗΚΟΙΚΟ κόσμο, ότι η προσπάθεια μου για κάθαρση όσων ευθύνονται για τα εγκλήματα που έφεραν τον τόπο μας στην σημερινή βιβλική καταστροφή, θα είναι διαρκής και ακατάπαυστος.

Όχι για λόγους εκδίκησης, αλλά για να έχει μέλλον ο τόπος μας, για να είμαστε βέβαιοι, ότι δεν θα βιώσει ο λαός μας ξανά, τέτοιες συμφορές!!

Αν εκλεγώ, σας βεβαιώνω, ότι η αλαζονεία και η απαξίωση της κομματικής βάσης , θα είναι παρελθόν και μια πικρή ανάμνηση!

Να μην έχετε, την παραμικρή αμφιβολία, ότι αλλαγή στο ΔΗΚΟ σημαίνει, αλλαγή και στον τόπο.
Κλείνοντας θα ήταν παράλειψη μου να μην ευχαριστήσω και δημόσια φίλους, παλιούς μα και νέους, συναγωνιστές μα και συναγωνίστριες που χάρη στη δική τους ανιδιοτελή βοήθεια και συμπαράσταση έγινε κατορθωτή η διοργάνωση της εκδήλωσης αυτής.

Θέλω επίσης να ευχαριστήσω την οικογένεια μου, τους φίλους και συναγωνιστές που βρίσκονται στο πλευρό μου από την αρχή αυτής της προσπάθειας, βοηθοί και συμπαραστάτες για την επιτυχή κατάληξη των προσδοκιών μας. Άφησα τελευταίους τους Γιώργο Κολοκασίδη, Αναστασία Παπαδοπούλου, Πανίκο Χατζηπαντελή και Ανδρέα Κωνσταντίνου (Πρόεδρο ΔΗΚΟ Καιμακλίου) που πίστεψαν σε εμένα προτείνοντας και υποστηρίζοντας την υποψηφιότητα μου.

Μπαίνοντας σε αυτήν την μάχη γνώριζα ότι ο δρόμος για την Ιθάκη είναι μακρύς και δύσκολος. Κάθε μέρα όμως που περνά, χάριν στην πραγματικά δική σας συγκινητική βοήθεια, συμπαράσταση, ενθάρρυνση και ενθουσιασμό, νιώθω πως βρισκόμαστε όλο και πιο κοντά στο απάνεμο λιμάνι. Σας ευχαριστώ από καρδιάς και εύχομαι σε όλους τους συναγωνιστές και συναγωνίστριες που έθεσαν υποψηφιότητα για τα διάφορα κομματικά αξιώματα, καλές επιτυχίες!

Μαρίνος Μουσιούττας
Υποψήφιος Γενικός Γραμματέας Δημοκρατικού Κόμματος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η οικονομία στο απόσπασμα   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. ΓΓ ΑΚΕΛ: Ταυτίζονται Αναστασιάδης-Παπαδόπουλος σε οικονομία, έχουν κοινό σημείο στο Κυπριακό
  2. Σιζόπουλος: Οι πολίτες να επιλέξουν το νέο και ελπιδοφόρο που εκφράζει ο Ν. Παπαδόπουλος
  3. Απόψε η μοναδική διακαναλική των 5 βασικών υποψηφίων για την Προεδρία της Δημοκρατίας
  4. Δημοσκόπηση ΡΙΚ: Πρωτιά Αναστασιάδη και στους δύο γύρους - Παγιώνεται στην δεύτερη θέση ο Μαλάς
  5. Το Κόμμα για τα Ζώα αποφάσισε να στηρίξει την υποψηφιότητα Αναστασιάδη
  6. Προεδρικές Εκλογές: Το μανιφέστο του κόμματος «Εγώ ο Πολίτης»