What's hot? ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ· ΦΑΙΔΩΝΟΣ· ΕΥΔΟΚΙΑ ΛΟΪΖΟΥ· ΙΟΡΔΑΝΙΑ·

INFO

02.02.2014 | 12:27
Τελευταία ενημέρωση: 02.02.2014 | 13:27

Γεωργιάδης: Ανάγκη για τον τόπο μας η εξυγίανση των δημοσίων οικονομικών

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

H εξυγίανση των δημοσίων οικονομικών του τραπεζικού συστήματος αλλά και οι εκσυγχρονισμένες τομές του κράτους και στην οικονομία δεν πρέπει να αντικρίζονται ως υποχρεώσεις έναντι τρίτων, αλλά ως ανάγκη για τον τόπο μας, τόνισε ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης.

Ερωτηθείς πώς αξιολογεί την παρουσία του κλιμακίου της Τρόικας, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως η διαδικασία της αξιολόγησης βρίσκεται σε εξέλιξη και πως αύριο αναμένονται στην Κύπρο και οι επικεφαλής του κλιμακίου. Συνεπώς, πρόσθεσε, «και στο πολιτικό επίπεδο θα συζητήσουμε όλα τα ζητήματα, τα οποία περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα».

Απαντώντας σε ερώτηση για τις εκκρεμότητες που υπάρχουν και κατά πόσο θα δημιουργήσουν πρόβλημα στην τρίτη αξιολόγηση, είπε πως δεν θα επιθυμούσε ενώ η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη να προβεί σε εικασίες, σημειώνοντας ωστόσο πως "πρόκειται για ένα πρόγραμμα απαιτητικό και φιλόδοξο το οποίο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη".

Ερωτηθείς τι θα ζητήσει το κλιμάκιο της Τρόικας για τις Κυπριακές Αερογραμμές, ο Υπουργός Οικονομικών απήντησε πως δεν γνωρίζει.

Κληθείς να σχολιάσει δημοσίευμα της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος» για συμφωνία του Υπουργείου του με την Κεντρική Τράπεζα για μη πώληση του χρυσού αλλά και τα εναλλακτικά σενάρια, ο Υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως δεν είναι ένα θέμα για το οποίο θα αποφασίσει ο ίδιος ή θα προβεί σε ανακοινώσεις.

«Είναι ένα ζήτημα το οποίο η Κεντρική Τράπεζα χειρίζεται και ίσως θα πρέπει να περιμένουμε από την Κεντρική Τράπεζα τις όποιες ανακοινώσεις,» σημείωσε, ενώ επιβεβαίωσε πως υπάρχει απόλυτη συνεργασία και στενή συνεννόηση και γι’ αυτό το ζήτημα.

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως αυτή η χρονιά ίσως να είναι η τελευταία της μεγάλης δυσκολίας που περνά ο τόπος, προσθέτοντας πως αυτό που θα έπρεπε να καταλάβουμε περισσότερο δεν είναι το πότε, αλλά το πώς θα ανακάμψει η οικονομία.

Εκτίμησε τέλος πως η οικονομία θα ανακάμψει μόνο αν θα παραμείνουμε προσηλωμένοι στη δύσκολη αλλά αναγκαία προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει.

Ο Υπουργός Οικονομικών αναμένεται να συναντηθεί με το κλιμάκιο της Τρόικας στις 9:00 το πρωί της Δευτέρας.

Ο κ. Γεωργιάδης προέβη σε δηλώσεις μετά τα πέρας του ετήσιου μνημόσυνου του ήρωα της ΕΟΚΑ Γιώργου Παπαβερκίου, στην εκκλησία του Αγίου Καλανδίωνα στις Αρόδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Στήνουν μπλόκο κατά της Τρόικας 19 οργανώσεις - Ανθρώπινος κλοιός γύρω από Υπουργείο Οικονομικών, Εργασίας, Συνεργατική

BOC: «Έπεσαν» οι υπογραφές πώλησης της θυγατρικής στην Ουκρανία

Η Τρόικα πιέζει για δάνεια – Στο απυρόβλητο τα μεγάλα «ψάρια» λόγω παρεμβάσεων


   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. ΟΠΑΠ Κύπρου: Καταγγέλλει τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη - Ελεγκτική Υπηρεσία: «Δεν εκφοβιζόμαστε»
  2. Οργή ΥΠΟΙΚ για τις προεκλογικές δηλώσεις Νικόλα: «Να διατηρηθούν τα ελάχιστα όρια υπευθυνότητας»
  3. Αυτές είναι οι ημερομηνίες για εγγραφές στα δημόσια νηπιαγωγεία και δημοτικά
  4. Διορίστηκε το ΔΣ του οργανισμού για εποπτεία της αυτονόμησης των δημόσιων νοσηλευτηρίων
  5. Η δημόσια συγγνώμη ηθοποιού του «Τατουάζ» μετά την επανασύνδεση με τον σύζυγό της
  6. ΕΤΥΚ: «Απαράδεκτη η δήλωση του ΥΠΟΙΚ»