What's hot? ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΡΙΚ· ΧΙΟΝΙΑ· ΛΟΥΪΣ ΚΑΡΛΟΣ· CYTA HELLAS·

INFO

02.02.2014 | 13:56
Τελευταία ενημέρωση: 02.02.2014 | 15:01

Γεωργιάδης: «Χρειάζεται να εργαστούμε σκληρά για να καλύψουμε το χαμένο έδαφος»

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Ετούτη την ώρα αποτελεί δική μας ευθύνη να δουλέψουμε και να οδηγήσουμε την Κύπρο μας μπροστά, αρκεί να αφήσουμε στην άκρη τα εγώ και να υιοθετήσουμε το εμείς, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, στον επιμνημόσυνο λόγο του στο εθνικό μνημόσυνο του ήρωα της ΕΟΚΑ Γεώργιου Παπαβερκίου που τελέστηκε στην εκκλησία του Αγίου Καλανδίωνα στις Αρόδες. 

Θα πρέπει, συνέχισε, να μιλάμε τη γλώσσα της αλήθειας, όσο οδυνηρή και αν αυτή ακούγεται, μακριά από δημαγωγικές εξάρσεις, λαϊκισμούς και ωραιοποιήσεις για εσωτερική κατανάλωση και μακριά ακόμα «από ιδεολογικές εμμονές, δογματισμούς και αγκυλώσεις που οδήγησαν την Κύπρο όχι μόνο στην οικονομική παρακμή αλλά και στην πολιτική και διπλωματική διολίσθηση».

Οι εθνικές επέτειοι και τα μνημόσυνα μας βοηθούν να συντηρήσουμε ζωντανή τη μνήμη αυτών των παλικαριών και να χαλυβδώσουμε την πίστη και την εθνική συνείδηση, ταυτόχρονα όμως μας επιτρέπουν – όπως είπε - να αντλήσουμε διδάγματα και πρότυπα για να χαράξουμε το δικό μας δρόμο προς το μέλλον.

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ακόμη πως πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι βρισκόμαστε και πάλι στο σταυροδρόμι της ιστορίας, με υπευθυνότητα και με αυτοκριτική διάθεση και πως πρέπει να εντοπίσουμε λάθη και παραλείψεις που μας έχουν φέρει σε αυτή τη δυσχερή θέση, αλλά και με αποφασιστικότητα να συνεχίσουμε την προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει.

Πρόσθεσε επίσης πως θα πρέπει να εργαστούμε σκληρά για να καλύψουμε το χαμένο έδαφος, να χαράξουμε μια νέα συλλογική πορεία που να αποτρέπει νέους κινδύνους αλλά να μεγιστοποιεί προοπτικές.

Έτσι, συνέχισε, θα δημιουργήσουμε μια Κύπρο σύγχρονη, ευημερούσα και ευρωπαϊκή, χωρίς εξαρτήσεις έναντι κανενός τρίτου, αλλά με διεθνή αξιοπιστία, συμμαχίες και ερείσματα που να είναι σε θέση να διασφαλίσει τα εθνικά μας συμφέροντα αλλά και την ασφάλεια, την ελευθερία, την ευημερία και προκοπή των Ελλήνων της Κύπρου.

«Αυτός είναι ο ξεκάθαρος προσανατολισμός της Κυβέρνησης και αυτή πρέπει να είναι η μεγάλη συλλογική μας προσπάθεια,» τόνισε, λέγοντας πως αυτό οφείλουμε σε όλους όσους αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για αυτή την πατρίδα.

Αναφερόμενος στον ήρωα Γιώργιο Παπαβερκίου, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως η ασίγαστη φλόγα του πατριωτισμού, ο πόθος και το πάθος για την ελευθερία, τον οδήγησαν να προσφέρει στον αγώνα την ίδια του τη ζωή.

Θυσιάστηκε, συνέχισε, όπως τόσοι άλλοι νέοι της Κύπρου στο βωμό της λευτεριάς και της εθνικής αποκατάστασης της ιδιαίτερης μας πατρίδας και πρόσθεσε το όνομα του στο Πάνθεον των ηρώων μας.

Αυτή η θυσία, σημείωσε, προδιαγράφει και τη δική μας ακατάλυτη ιστορική ευθύνη έναντι του παρόντος και του μέλλοντος της Κύπρου, έναντι των μελλοντικών γενιών στις οποίες εμείς θα παραδώσουμε τη σκυτάλη.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γεωργιάδης: Ανάγκη για τον τόπο μας η εξυγίανση των δημοσίων οικονομικών

Πάει για κλείσμο η Αρχή Κρατικών Εκθέσεων (;) Σοβαρή η έλλειψη ρευστότητας


   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Πέντε σημάδια ότι ο συνάδελφός σας στην δουλειά είναι ψυχοπαθής
  2. Αποκαλυπτική η Κάλια Ελευθερίου: Σιώπησα όταν δέχθηκα βία στη δουλειά μου [vid]
  3. Γ.Γ. ΑΚΕΛ μετά την δημοσκόπηση Alpha: Το επιτελείο Παπαδόπουλου χάνει το έδαφος κάτω απ' τα πόδια του
  4. «Αγόραζα ένα μπέργκερ κι έκλεβα χαρτιά υγείας γιατί δεν έβγαινα οικονομικά»
  5. Eurostat: Ο πληθωρισμός σε αρνητικό έδαφος το Δεκέμβριο, -0.4%
  6. Σας πιάνει κι εσάς βήχας όταν πάτε στην δουλειά; Δείτε γιατί συμβαίνει…