What's hot? ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΡΙΚ· ΧΙΟΝΙΑ· ΛΟΥΪΣ ΚΑΡΛΟΣ· CYTA HELLAS·

INFO

03.02.2014 | 14:24
Τελευταία ενημέρωση: 03.02.2014 | 19:05

Βγενόπουλος για Χαραλαμπίδου: Πόσο πιο προκατειλημμένη μπορεί να γίνει; Τι απαντά το ΑΚΕΛ

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

- Βγενόπουλος: Υπάρχει ένα σύστημα που επιτρέπει στους παρανομούντες να εμφανίζονται ως κατήγοροι!
- "Παρανόμως κτηθέντα τα στοιχεία που προσεκόμισε στον Γενικό Εισαγγελέα η κα. Χαραλαμπίδου"
- "Αναφέρω πολλές και οδυνηρές αλήθειες για το ΑΚΕΛ"
- Τι αναφέρει ο επιχειρηματίας για τις κατηγορίες που αφορούν στην ΛΑΪΚΗ
- Στον ενικό η απάντηση του ΑΚΕΛ: "Aλήθεια, μόνο αυτό γνωρίζεις κ. Βγενόπουλε;"
- Το ΑΚΕΛ επανέρχεται με το ερώτημα το κατά πόσον την ΛΑΪΚΗ την διοικούσαν Αρειανοί...


«Από νεώτερες και επαναλαμβανόμενες δηλώσεις της κας Χαραλαμπίδου υπονοείται ότι τα παρανόμως κτηθέντα στοιχεία που προσεκόμισε στον κ. Γενικό Εισαγγελέα με ενόχλησαν επί της ουσίας διότι είναι δήθεν σημαντικά, ενοχοποιητικά, κ.λ.π.

Ουδέν ψευδέστερον αυτού. Με ενόχλησε η παράνομη διαδικασία που πλήττει το Κράτος-Δικαίου και η προκατάληψη εναντίον των Ελλήνων και εμού προσωπικώς που επιτρέπει στους παρανομούντες να εμφανίζονται ως κατήγοροι ενώ κανονικά πρέπει να απολογηθούν στη Δικαιοσύνη ως κατηγορούμενοι.

Επί της ουσίας κανένα στοιχείο, είτε νομίμως είτε παρανόμως κτηθέν δεν με ενοχλεί, διότι δεν έχω κάνει ποτέ καμία παράνομη πράξη και δεν είναι τυχαίο ότι μετά από έρευνες 2,5 ετών δεν έχει «αποκαλυφθεί» κανένα στοιχείο δόλου ή παράνομου οφέλους που να με αφορά. Δεν έχει «αποκαλυφθεί» διότι απλώς δεν υπάρχει. Ειδικά ως προς τα στοιχεία που προσκομίσθηκαν από το ΑΚΕΛ υποτίθεται ότι αφορούν την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΛΑΪΚΗΣ που έγινε το Φεβρουάριο του 2011 και κάποια υποτιθέμενη ανάμειξη μιας Γερμανικής Τράπεζας και ενός πελάτου της ΛΑΪΚΗΣ.

Θα στεναχωρήσω ακόμη μια φορά τους συκοφάντες μου: Ουδεμία ανάμειξη, ούτε καν γνώση έχω αυτής της υπόθεσης, συνεπώς τα οποιαδήποτε σχετικά στοιχεία δεν με αφορούν. Το μόνο που γνωρίζω για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΛΑΪΚΗΣ του 2011 είναι ότι ήταν επιτυχημένη και είχε σημαντική υπερκάλυψη, σ΄αυτήν δε συμμετείχε η MIG με το ποσόν των 46,3 εκατομμυρίων Ευρώ, αλλά και εγώ προσωπικά με το ποσόν των 2,3 εκατομμυρίων Ευρώ, αποδεικνύοντας εμπράκτως την εμπιστοσύνη μου για τις προοπτικές της ΛΑΪΚΗΣ. Την ίδια περίοδο έγιναν και οι εκδόσεις των αξιογράφων κεφαλαίου όπου φυσικά όταν το Διοικητικό Συμβούλιο τις αποφάσιζε επίστευε βάσιμα, όπως και για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ότι ήταν μια αντικειμενική και τεκμηριωμένη επενδυτική πρόταση σε μια βιώσιμη Τράπεζα.

Πόσο προκατειλημμένος πρέπει πια να είναι κανείς για να υποψιάζεται ότι δήθεν γνωρίζαμε την μη βιωσιμότητα της ΛΑΪΚΗΣ ή έστω ανησυχούσαμε γι΄αυτήν και παρόλα αυτά κάναμε και νέα επένδυση ύψους 48,6 εκατομμυρίων Ευρώ; Και γιατί σ΄αυτήν την αύξηση συμμετείχαν το σύνολο σχεδόν των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των ανωτέρων στελεχών της Τράπεζας με πολύ σημαντικά ποσά; (βλ. συνημμένη Δημόσια Ανακοίνωση)

Η αλήθεια λοιπόν είναι απλή, αλλά και πολύ οδυνηρή για το ΑΚΕΛ και πολλούς άλλους στην Κύπρο: Η ΛΑΪΚΗ τον Φεβρουάριο του 2011 ήταν μια βιώσιμη τράπεζα με καλές προοπτικές και τελικώς καταστράφηκε από σειρά παρανόμων πράξεων και παραλείψεων των εκπροσώπων και οργάνων της Κυπριακής Δημοκρατίας, συμπεριλαμβανομένων και των κρατικών Διοικήσεων που μας διαδέχθηκαν και αυτό θα αποδειχθεί περίτρανα στην Διεθνή Διαιτητική Διαδικασία που έχει ήδη ξεκινήσει».

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΚΕΛ

Aλήθεια, μόνο αυτό γνωρίζεις κ. Βγενόπουλε;

Ο κ. Βγενόπουλος αποφάσισε σήμερα με νέα ανακοίνωση να μας πει ότι το μόνο που γνωρίζει για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΛΑΪΚΗΣ του 2011 είναι ότι αυτή ήταν επιτυχημένη και είχε σημαντική υπερκάλυψη. Σ΄ αυτήν δε συμμετείχε η MIG με το ποσόν των 46,3 εκατομμυρίων Ευρώ..’, και ο ίδιος προσωπικά με το ποσόν των 2,3 εκατομμυρίων Ευρώ.

Μα είναι δυνατόν ο κ. Βγενόπουλος να μη γνωρίζει πως η εταιρεία ΤΕΡΑ ΣΤΑΜΠΙΛΕ και άλλοι γνωστοί επιχειρηματίες επένδυσαν στην Μαρφίν Λαϊκή εκατομμύρια ευρώ με δανεικά λεφτά από την ίδια τη Μαρφίν Λαϊκή; Είναι δυνατόν σήμερα ο κ. Βγενούπολος να μιλά ότι σε αυτήν την αύξηση συμμετείχαν το σύνολο σχεδόν των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των ανωτέρων στελεχών της Τράπεζας με πολύ σημαντικά ποσά και να μη μας λέει ποια ήταν αυτά τα στελέχη και εάν δανείστηκαν χρήματα των καταθετών της Τράπεζας για να συμμετέχουν στην έκδοση και εάν εξυπηρετούν αυτά τα δάνεια; Απ΄την άλλη δεν μας λέει και τα ονόματα αυτών των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου που δεν επένδυσαν, υπάρχει μήπως κάποιος λόγος που δε τα δίνει αυτά τα ονόματα;

Τελικά ποιος διεύθυνε την Μαρφίν Λαϊκή αφού ο κ. Βγενόπουλος δεν γνωρίζει τόσα σημαντικά στοιχεία; Δεν γνωρίζει όπως μας είπε προηγουμένως τους μεγάλους πελάτες της Τράπεζας, τώρα βασικά μας λέει ότι δεν γνωρίζει ποιοι επένδυσαν στην Μαρφίν Λαϊκή. Όπως πάμε θα πιστέψουμε την άποψη ότι Αρειανοί διοικούσαν την Τράπεζα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μαξιλάρι ή αγορά, το δίλημμα των €900εκ – Grand test για Τράπεζα Κύπρου

Κρατικές εγγυήσεις €3δις για τον ELA

Συνεργατισμός: Περικοπές μισθών ή πλεονασμός (;) – Ιδού το δίλημμα για εργαζομένους της ΕΤΥΚ


   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Νέα ανατροπή στο θάνατο της Ειρήνης Λαγούδη: Βίντεο ντοκουμέντο «δείχνει» αυτοκτονία
  2. Ανδρέας Γεωργίου: Μαλλιά κουβάρια με Μπεγνή για τον Ντάνο! [vid]
  3. Αβέρωφ Νεοφύτου: Καλεί τους πολίτες να σφραγίσουν με την ψήφο τους τη συνέχιση της σταθερής πορείας της Κύπρου
  4. Βάζει τέλος στις φημολογίες η ΚΤΚ: Οι καταθέσεις μέχρι 100.000€ είναι ασφαλισμένες [vid]
  5. Βαρύτατη παρασπονδία από «Freedom House»: «Ασφαλής και ελεύθερη χώρα η ΤΔΒΚ»
  6. Ανατροπή με νέα μαρτυρία για την 44χρονη: «Η Ειρήνη Λαγούδη ήταν δεμένη με χειροπέδες»