What's hot? ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΡΙΚ· ΧΙΟΝΙΑ· ΛΟΥΪΣ ΚΑΡΛΟΣ· CYTA HELLAS·

INFO

04.02.2014 | 12:59
Τελευταία ενημέρωση: 04.02.2014 | 13:06

Τα νέα δεδομένα επιτρέπουν αισιοδοξία για ξενοδόχους

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Αισιοδοξία επικρατεί ανάμεσα στους ξενοδόχους ότι με τα νέα δεδομένα η φετινή τουριστική περίοδος θα είναι καλύτερη από την περσινή, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του γενικού διευθυντή του ΠΑΣΥΞΕ Ζαχαρία Ιωαννίδη.

Ο κ. Ιωαννίδης, δήλωσε ότι με βάση τους προγραμματισμούς που έχουν ήδη γίνει από τους τουριστικούς πράκτορες του εξωτερικού, καθώς και από τα νέα προγράμματα πτήσεων από αεροπορικές εταιρείες που δεν πετούσαν στο παρελθόν στην Κύπρο ή και την ενίσχυση υφιστάμενων προγραμμάτων και πτήσεων από παραδοσιακές αγορές, αναμένεται ότι η φετινή τουριστική περίοδος θα είναι καλύτερο από το 2013.

Σημείωσε εντούτοις ότι «αναγνωρίζοντας τη ρευστότητα που χαρακτηρίζει τον παγκόσμιο τουρισμό, που εύκολα μεταλλάσσεται από εξελίξεις που επισυμβαίνουν, είναι με επιφύλαξη που εκφράζουμε αισιοδοξία».

Οι επιδιώξεις για το 2014 είναι μεγάλες, δεδομένου ότι το 2013 ήταν μια ιδιαίτερη θετική χρονιά για τον τουρισμό, με αύξηση πάνω από 8% στα έσοδα του κράτους.

«Ευελπιστούμε ότι το 2014 θα είναι καλύτερο από το 2013», είπε ο κ. Ιωαννίδης.

Παράλληλα ανέφερε ότι οι κύριες αγορές που έχουν ανοδική πορεία είναι η ρωσική αγορά, η οποία σημειώνει θεαματικούς ρυθμούς αύξησης, η ουκρανική, που έδειξε να αναπτύσσεται τα τελευταία χρόνια μετά και από τη διευκόλυνση στην έκδοση βίζας στην οποία ανταποκρίθηκε πολύ ικανοποιητικά. Φυσικά, πρόσθεσε, με επιφύλαξη αυτό λόγω και των γνωστών γεγονότων που συμβαίνουν στην Ουκρανία με τις αναταραχές.

Εξέφρασε αισιοδοξία ότι θα έχουμε τουριστικό ρεύμα από τις παραδοσιακές μας αγορές του Ηνωμένου Βασιλείου και τη γερμανική αγορά.

Αυτές οι δύο αγορές, σημείωσε ο κ. Ιωαννίδης, τα τελευταία χρόνια ακολουθούν καθοδική πορεία, αλλά «με κάποιες πρόσθετες ενέργειες που έχουμε κάνει ευελπιστούμε ότι φέτος θα επιτευχθεί η αναστροφή αυτής της αρνητικής τάσης».

Ο ΓΔ του ΠΑΣΥΞΕ είπε επίσης ότι «η μεγαλύτερη πρόκληση που έχουμε ενώπιον μας και στην οποία καλούμαστε να ανταποκριθούμε όλοι είναι η απάμβλυνση του προβλήματος της εποχικότητας του τουρισμού, που είναι και η αιχμή του δόρατος των προσπαθειών μας».

Τόνισε ότι υπάρχουν τεράστιες προοπτικές για δραστικές αυξήσεις του τουρισμού κατά τη χειμερινή περίοδο.

«Η προοπτική είναι εκεί, οι δυνατότητες μας είναι εκεί, συνεργαζόμενοι και ανταποκρινόμενοι στις εκκλήσεις των συνεργατών μας του εξωτερικού να δώσουμε τα εφόδια και κίνητρα να καταπολεμήσουμε το πρόβλημα της εποχικότητας», σημείωσε.

Αυτό, πρόσθεσε, θα επιτρέψει σε μεγαλύτερο αριθμό ξενοδοχείων να παραμένει ανοικτά, να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας κι έτσι το όφελος για την οικονομία και κοινωνία είναι πολλαπλάσιο.

Επαφές με Τρόικα


Περισσότερη ενημέρωση από τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού (ΚΟΤ) ζητούν οι ξενοδόχοι όσον αφορά τις διαβουλεύσεις τους με την Τρόικα.

Τόσο ο ΠΑΣΥΞΕ αλλά και ο ΚΟΤ είχαν ξεχωριστές συναντήσεις με την αντιπροσωπεία της Τρόικας που βρίσκεται στο νησί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στα «μαλακά» και το τρίτο τεστ – Τα δύσκολα έρχονται με αποκρατικοποιήσεις, κόκκινα δάνεια

Στα βαθιά οι επαφές με Τρόικα – Ξεχωριστές επαφές με Χάρη Γεωργιάδη και Πανίκο Δημητριάδη…

Αισιοδοξία Κυβέρνησης και για τρίτο τεστ

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Mega Ελλάδος: Δεν εγκαταλείπουν τη «μάχη» οι εργαζόμενοι!
  2. Αυξήθηκαν 4,2% τα έσοδα από τον τουρισμό τον Οκτώβριο του 2017
  3. Ντάισελμπλουμ: Θα αδειάσω ένα μπουκάλι ούζο όταν η Ελλάδα βγει από το μνημόνιο
  4. Τρία μνημόνια συνεργασίας υπογράφουν Κύπρος και Ελλάδα στο περιθώριο της τριμερούς την άλλη εβδομάδα
  5. Τηλεοπτικές άδειες: Οργισμένοι εργαζόμενοι του Mega διέκοψαν τη ροή του προγράμματος στέλνοντας μήνυμα για εξαπάτηση
  6. «Κλειστά» για τρεις ώρες όλα τα ελληνικά αεροδρόμια - Αλλαγές στις πτήσεις