What's hot? ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΡΙΚ· ΧΙΟΝΙΑ· ΛΟΥΪΣ ΚΑΡΛΟΣ· CYTA HELLAS·

INFO

04.02.2014 | 16:09
Τελευταία ενημέρωση: 04.02.2014 | 16:37

Καμπανάκι Γενικής Ελέγκτριας προς ΡΙΚ να μη γίνει ΕΡΤ – Στο στόχαστρο οι εικονικές ώρες εργασίας

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

- Αυξημένα έξοδα μειωμένα έσοδα
- Το ΡΙΚ δεν επιβιώνει χωρίς κρατική στήριξη
- Αυστηρή προειδοποίηση Γιωρκάτζη για το θέμα των εικονικών ωρών εργασίας

Χωρίς κρατική στήριξη, δεν επιβιώνει το ΡΙΚ, διότι οι οικονομικές υποχρεώσεις του, υπερβαίνουν το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων του, τα οποία ανέρχονται στα €73 εκ., δήλωσε η Γενική Ελέγκτρια Χρυστάλλα Γιωρκάτζη, και κάλεσε τη διοίκηση να εγκύψει στα προβλήματα, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος να καταλήξει όπως η ΕΡΤ.

Κάλεσε επίσης τη διοίκηση του ιδρύματος, να διαχειριστεί το σοβαρό θέμα των εικονικών υπερωριών του προσωπικού, υπενθυμίζοντας ότι το κράτος δεν είναι πλέον σε θέση να στηρίζει οικονομικά το ίδρυμα.

Η κ. Γιωρκάτζη, μιλώντας ενώπιον της επιτροπής Ελέγχου της Βουλής, απηύθυνε έκκληση στο νέο διοικητικό Συμβούλιο της Κρατικής Ραδιοτηλεόρασης να εγκύψει στα σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν το ίδρυμα, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος το ΡΙΚ να καταλήξει όπως στην ΕΡΤ στην Ελλάδα.

Σοβαρό πρόβλημα χαρακτήρισε το θέμα των εικονικών ωρών εργασίας υπαλλήλων οι οποίοι μετά που μετατράπηκαν σε αορίστου χρόνου πήραν περισσότερες ώρες εργασίας όπως είπε «πολλές από τις οποίες ήταν εικονικές», και κάλεσε το νέο διοικητικό συμβούλιο να επιλυθεί του προβλήματος.

Σύμφωνα με την έκθεση της Γενικής Ελέγκτριας το ΡΙΚ το 2012, παρουσίαζε σοβαρές αδυναμίες όσον αφορά ωφελήματα εργοδοτούμενων και την ύπαρξη διαφορετικών ταμείων Υγείας, και ξεχωριστού ταμείου προνοίας των διευθυντών που θα πρέπει να τερματιστούν.

Από την πλευρά του ο νέος πρόεδρος του ΔΣ του ΡΙΚ Γιώργος Τσαλακός, αν και διαβεβαίωσε ότι το θέμα του εικονικού χρόνου εργασίας είναι ένα από τα ζητήματα που βρίσκονται υπό εξέταση, έσπευσε να δώσει εν συνέχεια κάλυψη στους υπαλλήλους υποδεικνύοντας ότι κάποιοι υπάλληλοι είναι υπεράνω ωραρίου και ανέφερε ενδεικτικά τους δημοσιογράφους.

«Είναι πολύ δύσκολο να καθορίζεις σε διάφορους τομείς της ραδιοτηλεόρασης τον πραγματικό χρόνο διότι χρειάζεται χρόνος για προετοιμασία εκπομπής ενώ οι δημοσιογράφοι είναι φυλακισμένοι στα ωράρια εργασίας ενώ ο χρόνος εργασίας τους πρέπει να είναι ελεύθερος».

Παράλληλα διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να καταλήξει το ΡΙΚ όπως την ΕΡΤ και επιβάλλεται είπε να βρεθεί ο τρόπος να μην κλείσει.

Αλλαγές σημείωσε ο κύριος Τσαλακός πρέπει να γίνουν ακόμη κι αν δεν υπήρχε η οικονομική κρίση. Αναφέρθηκε στη νέα καμπάνια για δημόσια διαβούλευση με τους πολίτες τα κόμματα και όλους τους εταίρους για το νέο ΡΙΚ που θα ήθελαν.

Μέχρι το Μάιο είπε, το Δ.Σ. θα καταστρώσει στρατηγικό και επιχειρησιακό σχέδιο για το νέο πρόσωπο του ΡΙΚ.

Πρόσθεσε ακόμη ότι είναι σε εξέλιξη συνεχής διαβούλευση με τις διεύθυνση του ιδρύματος και με τις συντεχνίες , με απώτερο στόχο το ΡΙΚ να καταστεί κύριος παίκτης στην τηλεοπτική αγορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στον Γενικό Εισαγγελέα τα στοιχεία Βουλής για κατάρρευση οικονομίας


Στα «μαλακά» και το τρίτο τεστ – Τα δύσκολα έρχονται με αποκρατικοποιήσεις, κόκκινα δάνεια

Στα βαθιά οι επαφές με Τρόικα – Ξεχωριστές επαφές με Χάρη Γεωργιάδη και Πανίκο Δημητριάδη…
   Διαδώστε αυτό το άρθρο