What's hot? ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΡΙΚ· ΧΙΟΝΙΑ· ΛΟΥΪΣ ΚΑΡΛΟΣ· CYTA HELLAS·

INFO

04.02.2014 | 16:58
Τελευταία ενημέρωση: 04.02.2014 | 17:05

Άρση Διατάγματος μελετά η Οργάνωση Τραπεζοϋπαλλήλων

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας που πραγματοποίησαν σήμερα οι εργαζόμενοι, μέλη της ΕΤΥΚ, στη Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα (ΣΚΤ) ο Κεντρικός Οργανωτικός Γραμματέας της ΕΤΥΚ Χρίστος Παναγίδης, απευθυνόμενος στους απεργούς, είπε ότι οι νομικοί σύμβουλοι της ΕΤΥΚ άρχισαν διαδικασία για άρση του Διατάγματος.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι η ΕΤΥΚ θα διενεργήσει κύκλο επαφών με τα κόμματα τα οποία θα ενημερώσει για τα πραγματικά γεγονότα που σχετίζονται με τις μειώσεις μισθών.

Συνεχίζοντας είπε ότι η στάση εργασίας στοχεύει να καταδείξει την απαρέσκεια των εργαζομένων στην ΣΚΤ για την προσπάθεια που καταβάλλεται να εισαχθούν διαδικασίες που βυθίζουν τις εργασιακές σχέσεις σε συνθήκες Μεσαίωνα.

Ανέφερε ακόμα ότι χθες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τις υπόλοιπες συντεχνίες, οι οποίες δήλωσαν τη στήριξή τους στα δίκαια των υπαλλήλων της ΣΚΕ.

Ο κ. Παναγίδης, αναφέροντας ότι σε κανένα στάδιο της διαδικασίας του διαλόγου η ΕΤΥΚ και οι υπάλληλοι της ΣΚΤ δεν αρνήθηκαν μειώσεις στις απολαβές τους, αντίθετα – είπε - πρότειναν μείωση 15% όπως και το ποσοστό που ζητά η Τρόικα.

Περαιτέρω ο Κεντρικός Οργανωτικός της ΕΤΥΚ παρατήρησε ότι το διάταγμα είναι νομικό κείμενο, η ετοιμασία του οποίου παίρνει χρόνο και εξέφρασε την εκτίμηση ότι το διάταγμα είχε ετοιμαστεί από ημερών.

«Κάποιοι προσπάθησαν να παίξουν με την αξιοπρέπεια σας και με τον εκβιασμό του πλεονασμού να σας εγκλωβίσουν σε προσωπικά συμβόλαια», είπε στους υπαλλήλους της ΣΚΤ.

Περαιτέρω είπε ότι η ΕΤΥΚ θα μεριμνήσει ώστε να ενημερωθεί ο καθένας στην κοινωνία για την αλήθεια των γεγονότων και διαβεβαίωσε ότι «θα σταθούμε ανάχωμα σε οποιαδήποτε άλλη ανάλογη προσπάθεια».

Σε δήλωσή του ανέφερε ότι με τη στάση εργασίας εκφράζεται η αντίδραση των υπάλληλων στην ξεκάθαρη πλέον προσπάθεια που επιχειρείται για καταστρατήγηση του θεσμού των ελεύθερων διαπραγματεύσεων.

Πρόσθεσε ότι «ενέργειες όπως αυτή της έκδοσης του διατάγματος συνιστούν πισωγύρισμα σε μεσαιωνικές μεθόδους επιβολής θέσεων και απόψεων χωρίς διάλογο και πλήγμα στη δημοκρατία.»

Ανέφερε πρόσθετα ότι στο θέμα της μείωσης των μισθών δεν προέκυψε αδιέξοδο ώστε να καθίσταται ανάγκη έκδοσης του διατάγματος.

Συνεχίζοντας είπε ότι η ΕΤΥΚ πρόσφερε αυτό που ζητούσε η Τρόικα και επανέλαβε ότι αυτό που επιχειρείται με το διάταγμα είναι να εισαχθεί μια νέα κουλτούρα μέσα από την καταστρατήγηση των βιομηχανικών σχέσεων.

Ο κ. Παναγίδης ανέφερε ότι ενώ η Διοίκηση της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας ότι πρέπει να ενισχυθεί με 150 επιπλέον άτομα, σε μία νύχτα αποφάσισε ότι θα απολύσει 100 άτομα επειδή δεν δέχονται μειώσεις και καταλήγοντας είπε ότι δεν συντρέχει τέτοιος λόγος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μονόωρη στάση εργασίας στη Συνεργατική


Τριγμοί στην Τρόικα για το €1,5δις Συνεργατισμού

Με διάταγμα το Υπουργείο Οικονομικών λύνει τη διαφορά στο Συνεργατισμό - Διαβάστε το διάταγμα

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Τραγωδία στην Αγία Νάπα - Πέθανε εν ώρα εργασίας
  2. Κατεχόμενα: Προς τετρακομματική «κυβέρνηση» - Τα σενάρια για «πρωθυπουργό» και «υπουργεία»
  3. Κατόπιν εορτής κινητοποίηση και... τροχοκάθισμα για την ΑμεΑ μαθήτρια - Τι καταγγέλλει η Παγκύπρια Οργάνωση Τυφλών
  4. Bullying σε 8χρονο: «Πρέπει να μου σκοτώσει το παιδί για να λάβουν μέτρα;»
  5. Παμπορίδης για την Έκθεση-«κόλαφο» από Μιχαηλίδη για το ΓΝΛ: «Καταδεικνύεται η ανεπάρκεια του συστήματος» [vid]
  6. Προσοχή! Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και περιοδικές αποκοπές κυκλοφορίας σε Λάρνακα - Λευκωσία ένεκα της Τριμερούς Κύπρου-Ελλάδος-Ιορδανίας