What's hot? ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ALPHA· ΧΙΟΝΙΑ· ΕΥΔΟΚΙΑ ΛΟΪΖΟΥ· ΙΟΡΔΑΝΙΑ·

INFO

04.02.2014 | 19:14
Τελευταία ενημέρωση: 04.02.2014 | 20:49

Όλα στο τραπέζι για τους Ημικρατικούς λέει το ΔΗΚΟ

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Είναι σημαντικό, οι νομοθεσίες που εφαρμόζονται, να εφαρμόζονται για να εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον και την εύρυθμη λειτουργία του κράτους, δήλωσε το απόγευμα η Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, σχολιάζοντας τις τροποποιήσεις στο νόμο περί Ημικρατικών Οργανισμών.


Ανέφερε πως έχει διαπιστωθεί στην πράξη ότι κάποιες γενικές αλλά αυστηρές διατάξεις του Νόμου περί Ημικρατικών Οργανισμών, «εμποδίζουν τη στελέχωση των Διοικητικών Συμβουλίων τους από μια μεγάλη κατηγορία συμπολιτών μας παρά το γεγονός ότι διαθέτουν τα απαραίτητα προσόντα».

«Στην πραγματικότητα δηλαδή, κανένας δεν μπορεί να διοριστεί», δήλωσε, προσθέτοντας ότι στόχος των αναγκαίων τροποποιήσεων που πρέπει να γίνουν «είναι η συγκεκριμενοποίηση των περιορισμών έτσι ώστε να ικανοποιείται το πνεύμα του νόμου, δηλαδή η εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος και ταυτόχρονα να επιτυγχάνεται η εύρυθμη λειτουργία των οργανισμών».

Η επιλογή αναστολής των αποκρατικοποιήσεων ημικρατικών οργανισμών πρέπει να είναι στο τραπέζι, δηλώνει ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, λέγοντας ότι δεν πρόκειται να οδηγηθούμε σε καταναγκαστική πώληση των οργανισμών αυτών και ότι μπορούμε να πείσουμε τους διεθνείς δανειστές για τις ιδιομορφίες της Κύπρου στο ζήτημα.

Ο κ. Παπαδόπουλος δέχτηκε το απόγευμα στα γραφεία του ΔΗΚΟ τις συντεχνίες της ΑΗΚ, οι οποίες τον ευχαρίστησαν για τις διαχρονικές θέσεις του κόμματός του για το θέμα.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ χαρακτήρισε τη συνάντηση χρήσιμη και εποικοδομητική καθώς τα ζητήματα ενώπιον μας, όπως είπε, προκαλούν κοινές ανησυχίες και τα συμφέροντα που έχουμε να διαφυλάξουμε είναι κοινά.

Είπε ότι το κόμμα του θεωρεί πως σίγουρα δεν μπορούμε να αγνοούμε τις δεσμεύσεις και τις υποχρεώσεις μας έναντι των εταίρων μας και ότι ο μόνος τρόπος να απεγκλωβιστούμε από το μνημόνιο είναι να εφαρμόσουμε αυτές τις δεσμεύσεις.

«Από κει και πέρα διατηρούμε τη δική μας θέση ότι θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να προσπαθήσουμε να διαφυλάξουμε το χαρακτήρα των ημικρατικών οργανισμών, θεωρούμε ότι πρέπει να προχωρήσουμε σε βήματα μεταρρύθμισης, εξυγίανσης των ημικρατικών, πλην όμως πρέπει να εξεταστούν εναλλακτικές επιλογές για την αποκρατικοποίησή τους», σημείωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, υπάρχουν εθνικά συμφέροντα τα οποία θα πρέπει να περιφρουρηθούν και συμφέροντα των εργαζομένων τα οποία να διαφυλαχθούν μέσα από μια σωστή διαχείριση.

Πρόσθεσε ότι το ΔΗΚΟ θα συνεχίσει τις προσπάθειες για εναλλακτικές επιλογές με τις οποίες να μπορέσουμε να πείσουμε τους Ευρωπαίους εταίρους μας ότι στην περίπτωση της Κύπρου υπάρχουν ιδιομορφίες και επομένως θα πρέπει να εξεταστούν αυτές οι εναλλακτικές επιλογές σε ό,τι αφορά την πώληση της κρατικής περιουσίας.

«Και σε κάθε περίπτωση θεωρούμε ότι ακόμη και η επιλογή αναστολής των αποκρατικοποιήσεων πρέπει να είναι πάνω στο τραπέζι γιατί σε περιόδους ύφεσης, είναι γεγονός πως κινδυνεύουμε να χάσουμε σημαντικά κεφάλαια αν προχωρήσουμε να πωλήσουμε με διαδικασίες καταναγκαστικής πώλησης την κρατική περιουσία», συνέχισε.

Εκ μέρους των συντεχνιών της ΑΗΚ, ο Πρόεδρος της ΕΠΟΠΑΗ Ανδρέας Πανόρκος εξέφρασε τις ευχαριστίες του γιατί ο κ. Παπαδόπουλος άκουσε τις συντεχνίες και αντάλλαξε απόψεις μαζί τους για το επίμαχο θέμα.

Συνέχισε λέγοντας ότι το ΔΗΚΟ έχει διαχρονικές θέσεις για τους ημικρατικούς και «εμπλουτίζοντας τις θέσεις του με τα σημερινά προβλήματα, μας έδωσε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις για το τι μέλλει γενέσθαι».

«Συμφωνούμε πλήρως και υιοθετούμε τα όσα δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ και θα προσπαθήσουμε με κάθε τρόπο να ανταποκριθούμε ούτως ώστε σε μια σωστή συνεργασία για το καλό του τόπου να διαφυλάξουμε τους οργανισμούς μας και την ίδια ώρα να προσφέρουμε προς τον κυπριακό λαό αυτά που έχει δικαίωμα να έχει», κατέληξε ο κ. Πανόρκος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σφοδρή επίθεση Νικόλα Παπαδόπουλου στον Μπαν Κι Μουν


«Κατανόηση» από Τρόικα για τους Ημικρατικούς - Τι συζητήθηκε με ΟΕΒ - ΚΕΒΕ


   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Προεδρικές Εκλογές: Το μανιφέστο του κόμματος «Εγώ ο Πολίτης»
  2. Νικόλας 2018: Ο ΠτΔ υποβαθμίζει την Κ.Δ. εκχωρώντας στην UNFICYP τις δραστηριότητες πολιτών
  3. Απάντηση Αναστασιάδη για τα «λεφτά της μαμάς»: Από πού ως πού να θίξω την κα Παπαδόπουλου ή ιδιαίτερα τον αείμνηστο Λεβέντη;
  4. Πρόεδρος Αναστασιάδης: Προς το συμφέρον και της Άγκυρας να αποφασίζουν οι Κύπριοι για τους εαυτούς τους
  5. ΠΡΟΣΟΧΗ! Ακυρώσεις και τροποποιήσεις και πτήσεων τη Δευτέρα – Ποιες επηρεάζουν την Κύπρο λόγω απεργιών στην Ελλάδα
  6. Για διασπάθιση δημοσίου χρήματος από την ΕΥΚ κάνει λόγο η Ελεγκτική Υπηρεσία