What's hot? ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΡΙΚ· ΧΙΟΝΙΑ· ΛΟΥΪΣ ΚΑΡΛΟΣ· CYTA HELLAS·

INFO

04.02.2014 | 19:27
Τελευταία ενημέρωση: 04.02.2014 | 20:48

Ο Γιώργος Λιλλήκας εκφράζει ενστάσεις για το σύστημα διορισμών στους εκπαιδευτικούς

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Έντονη ανησυχία σχετικά με το προτεινόμενο σύστημα διορισμού, εξέφρασε σήμερα ο Σύνδεσμος Εκπαιδευτικών Προϋπηρεσιακής Κατάρτισης σε συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία του με τον Πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργο Λιλλήκα.

Σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση, ο Στέλιος Κουτσίδης, αντιπρόεδρος του Συνδέσμου, είπε ότι «εκθέσαμε τις απόψεις μας και τις ανησυχίες μας σχετικά με το προτεινόμενο σύστημα διορισμού. Ομολογώ ότι έχουμε ταύτιση απόψεων και ανησυχιών με τον κ. Λιλλήκα. Ευελπιστούμε στη στήριξή του και στη βοήθειά του στα δίκαια αιτήματα που έχουμε σαν επιτροπή».

Ο κ. Λιλλήκας είπε ότι «σε αυτές τις πολύ δύσκολες οικονομικές συνθήκες, με τόσα ψηλά ποσοστά ανεργίας τα οποία δυστυχώς φέτος προβλέπεται να αυξηθούν ακόμη περισσότερο με την ύφεση του 2014, δεν θα έπρεπε να είναι προτεραιότητα ο κατάλογος διοριστέων».

Ανέφερε ότι η Συμμαχία Πολιτών δεν έχει ένσταση στην τροποποίηση, βελτίωση και εκσυγχρονισμό του καταλόγου διοριστέων, αλλά όπως είπαμε στο παρελθόν, θα πρέπει να γίνουν δύο πράγματα. Το ένα, θα πρέπει να ενσωματωθεί μέσα σε ένα ευρύτερο και ολοκληρωμένο σχέδιο μεταρρύθμισης του εκπαιδευτικού μας συστήματος. Δυστυχώς η κυβέρνηση βλέπει αποσπασματικά το όλο εκπαιδευτικό μας σύστημα και εμείς διαφωνούμε. Δεν πρέπει να δίνονται αποσπασματικές λύσεις. Πρέπει να δούμε σφαιρικά το εκπαιδευτικό σύστημα, κάτι που δεν κάνει η κυβέρνηση».

Το δεύτερο, είπε, είναι ότι οι όποιες μεταρρυθμίσεις στον κατάλογο διοριστέων και εκσυγχρονισμός πρέπει να γίνει με τρόπο που να μην αδικηθούν άνθρωποι που έχουν εγκαταλείψει τη δουλειά τους εδώ και χρόνια και έχουν κάνει και την προϋπηρεσιακή εκπαίδευση που απαιτούσε το ίδιο το κράτος και να μην ληφθεί υπόψη αυτή η κατηγορία ανθρώπων και να οδηγηθούν ξαφνικά στην ανεργία μέσα στις δεδομένες σημερινές συνθήκες.

Κατά συνέπεια, συνέχισε, η όποια λύση θα πρέπει να διασφαλίζει αυτούς τους ανθρώπους για να είναι και δίκαιη. «Δεν αρκεί μια λύση απλά να λέμε ότι είναι σύγχρονη αλλά να είναι και δίκαιη», συμπλήρωσε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Κουτσίδης είπε ότι ο Σύνδεσμος θα έχει συνάντηση και με τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα και με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ. Σε ερώτηση αν θα έχουν συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας, ο κ. Κουτσίδης είπε ότι «προς το παρόν ο Υπουργός αρνείται να μας συναντήσει. Συναντά μόνο τις εκπαιδευτικές οργανώσεις. Τους συνδέσμους των επιτροπών εκπαιδευτικών δεν τους συναντά».

Εξάλλου, ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών είπε ότι «αυτό για μας είναι απαράδεκτο. Με την κατηγορία εκπαιδευτικών που θα βιώσουν άμεσα τις επιπτώσεις από το όποιο σχέδιο συζητά η κυβέρνηση να αρνείται ο αρμόδιος υπουργός τη διαβούλευση και το διάλογο με αυτούς τους ανθρώπους. Ένα σύγχρονο κράτος δικαίου εξετάζεται και μέσα από τον κοινωνικό διάλογο που διεξάγει προτού καταλήξει σε οριστικές αποφάσεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αυτή είναι η νέα ηγεσία της Συμμαχίας Πολιτών

Ηλεκτρονικά έγινε η ψηφοφορία στην Συμμαχία Πολιτών

Σε αναζήτηση συμμάχων... η Συμμαχία Πολιτών για τις ιδιωτικοποιήσεις 

Σκληρή κόντρα Συλλούρη - Λιλλήκα με αφορμή τη λίστα με τις εκροές καταθέσεων 

Γιώργος Λιλλήκας: «Δεν έβγαλα ούτε ευρώ έξω» – Δείτε τα στοιχεία των τραπεζικών λογαριασμών που δημοσιοποίησε ο πρόεδρος της Συμμαχίας 

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Γιώργος Λιάγκας – Μένιος Φουρθιώτης: Έλυσαν τις διαφορές τους στον αέρα! [vid]
  2. «Τατουάζ»: Αποκαλύψεις για τον ρόλο του Ντάνου στη σειρά από συνεργάτιδα του Ανδρέα Γεωργίου [vid]
  3. Τα σχόλια της Ντορέττας για την απόφαση του Ντάνου να παίξει στο «Τατουάζ»
  4. Νικόλας 2018: Ο ΠτΔ υποβαθμίζει την Κ.Δ. εκχωρώντας στην UNFICYP τις δραστηριότητες πολιτών
  5. Σκεπτικισμό των Γερμανών πολιτών απέναντι σε κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού δείχνει δημοσκόπηση
  6. Παπαδόπουλος και Λιλλήκας στα «χαρακώματα» για την εξαγορά υποψηφιότητας - «Αγνωμοσύνη» για τα «15 λεπτά δημοσιότητας»